Puffadtság az ágyékban

Aggódsz, hogy daganata van az ágyékábanegyszerre vagy mindkét oldalról? Nem tudod, mi az, és miért keletkezett. A leggyakoribb daganat az ágyékban azt jelenti, hogy regionális nyirokcsomó van. De ez nem jelenti azt, hogy megnyugodhat és várhat, amíg minden önmagában megy, éppen ellenkezőleg, ezt a riasztást kell komolyan venni.

Kitaláljuk, hogyan és miért lehet gyulladni nyirokcsomók. A szervezet nyirokrendszerét képviselia nyirokcsomó-hálózatok hálózata, amelyek egy adott szegmensen áthaladnak a nyirokcsomón keresztül, és eljutnak a következő csomópontba. A nyirokcsomókban vannak olyan sejtek - limfociták, amelyek megsemmisítik a szervezetbe bejutó fertőző hatóanyagokat, valamilyen módon. A nyirokcsomóban való áthaladásnál a nyirok részletesebb tisztítása, a bomlástermékek a nyirokcsomóban maradnak és feldolgozottak. Ebből arra lehet következtetni, hogy a nyirokcsomók, ez egyfajta határ, amely biztosítja a szervezet védelmét. De ha a szervezet mikroszkopikus populációja annyira erős, hogy a limfociták nem képesek minden mikrobát és vírust megölni, akkor kezdődik a nyirokcsomó-gyulladás, és a nyirokcsomók megtelnek.
A nyirokrendszer osztályokra oszlikPéldául, ha van egy fogfájás, akkor lángra a nyaki vagy állkapocs alatti nyirokcsomók, illetve ha van egy fájó ágyék limfauzly, akkor van egy probléma, vagy a kismedencei szervek, nemi szervek, vagy a láb.
Milyen betegség, ezek a szervek lymphadenitishez vezethetnek.

Leggyakrabban ez nemi betegségek. például, szifilisz. a genitális betegség kialakulásakorképeznek a kis kiütések és sebek, gyulladás kezdődik, limfociták aktiválódnak, de ha a szervezet legyengül, a teljes pusztulását Treponema pallidum, ami szifilisz, bekövetkezik. Ezt követően kezdődik, hogy válaszoljon a nyirokcsomók, a fokozott termelésére limfociták, ezek mérete növekszik. Leggyakrabban ezek sűrű tapintású és fájdalommentes nélkül bőrpír és javítja a helyi hőmérsékletet. Ha a betegség előrehaladtával, van esély arra, hogy bemegy nyirokcsomó gennyes formája. Így limfazly fájdalmas, a bőr felette meleg és elpirult. Ebben az esetben sürgősen orvoshoz, mert előfordulhat, hogy a rés egy nyirokcsomó és genny, általa felhalmozott fog megjelenni azon túl, és megfertőzi a lágy szövetek, és ebből nagyon közel cellulitis, egy sokkal komolyabb betegség.
A szifilisz kizárásához vért kell adni az elemzéshez.

A nyirokcsomók pótlásához vezethet genitális herpesz. Kezdetektől fogva kiütés is kezdődikgenitális szerveket, majd később inguinális nyirokcsomókat reagálnak. De ez a betegség nagyon ritka a nyirokcsomókban.

Emellett inguinális nyirokcsomók is gyulladnak, amikor láb sérülések és lábfungus. Ezek a fájdalmas feltételek a fertőző betegség elvének megfelelően is folytatódnak.

A fenti felsorolt ​​lymphadenitis típusok mindegyikea nyirokcsomók jóindulatú megnagyobbodása és az emelkedést okozó mögöttes betegség kezelése, gyorsan elérik fiziológiai normájukat. Ugyanaz és a nyirokcsomók rosszindulatú elváltozása vagy ahogyan azt limfogranulomatosisnak vagy Hodgkin-betegségnek is nevezik.
Ez egy meglehetősen súlyos betegség, amely hosszú távú kezelést vagy sebészeti beavatkozást igényel. A Hodgkin-betegség okait nem teljesen értjük, az előfordulás vírusos természetét feltételezzük.
Klinikai jelek, a betegség kezdetén, nemjellemzőek, a nyirokcsomók időnként növekedhetnek, majd önállóan visszatérnek a normális szintre. Később, egyes emberekben a szervezet általános reakciója van, míg a személy fejfájást, súlyos hashajtást, álmosságot, gyakran izzadást érez, különösen álomban. A testhőmérséklet változása lehetséges.
Mit kell figyelni, ha úgy gondolja, hogy van a Hodgkin-kór, az a tény, hogy gyakran nem csupán arra reagál a lágyéki nyirokcsomók, hanem hónaljban, méhnyak-, és mások.
A diagnózis megerősítéséhez kérjük, olvassa elorvos, ahol a nyirokcsomó szövettani biopsziájává válik, majd mikroszkópos. És ha a diagnózist megerősítik, akkor korai stádiumban ez a betegség jól illeszkedik a farmakológiai kezeléshez. Ha a pillanat hiányzik, az érintett területet röntgen sugárzással végzik, miközben a közeli nyirokcsomók részt vesznek, hogy elkerüljék a metasztázisok megjelenését.

A duzzanat a inguinalis régióban is kialakulhat inguinális hernia. Ebben az esetben egy gyenge ínszalagos berendezésen vagyaz izmok, a bőr alá jönnek ki a bél vagy az omentum hurkok. Az inguinális hernia gyakoribb a férfiaknál, mivel munkájuk gyakrabban kapcsolódik a súlyok emeléséhez. Ez az állapot nagyon veszélyes, mivel az ilyen sérv anatómiai elhelyezkedése hajlamosabb a jogsértésre.
Jelek, amelyekre fel tudsz tenniElőzetes diagnózis: drámai azáltal, hogy a fájdalom és akkor találtam egy duzzanat az ágyék alatt fekvő helyzetben ez szinte nem érezhető, séta közben, úgy érzi nehéznek a has és duzzanat az ágyék megakadályozza a séta.
Ne próbálja meg magának kezelni, de sürgősen menjen a bárhoz, hogy a jogsértés bármikor bekövetkezhet.

Az emtussal: duzzadt ágyékkal

Mit jelenthet és mit kezdjen vele?

  • Inguinalis herém - sebészeti beavatkozás.

A nyirokcsomó bővítése miatt:

  • nemi betegségek - kezelje az okot.
  • genitális herpesz - vírusellenes szerek.
  • Hodgkin-kór - tumorellenes gyógyszerek, besugárzás.
  • láb- és lábfungus sérülések - a mögöttes okok kezelése.