Vörösség és duzzanat az arcon

Megjelenése az arc bőrén a vörösödés gócai ésA peelingek különböző tényezők lehetnek, amelyeket külső (túlszárított levegő, kozmetikumok, gyógyszerek vagy termékek allergiája) és belső (genetikai hajlam, gastrointestinalis traktus, endokrin rendszer) besoroltak. Ha az arcbőr vörössége és hámlása több mint egy hétig zavart, és ez a körülmény viszketés következtében rendkívül szükség van a bőrgyógyászra.

A leggyakoribb hámozás okaa száraz bőr a nem megfelelő gondozás miatt: agresszív szappan, nem megfelelő krém, nem elegendő hidratálás. Annak érdekében, hogy megszüntesse az arcbőr viszketését és hámlását, először módosítsa az arc tisztítószert és a krémet.

Nyáron meg kell védeni a bőrt az UV sugaraktól, ami szintén peelingt okozhat. Télen az arc intenzív védelmet nyújt a fagy és a túl szárított levegő ellen.

Érdemes megjegyezni, hogy a lanolint és az alkoholt tartalmazó kozmetikumok, jobb, ha nem használják, ha az arc bőre vörössége és hámlása van - ezek az anyagok csak súlyosbítják a helyzetet.

A bőrön a bőrpír gyakran a szervezet reakciója az allergén hatására:

  • az élelmiszerben;
  • kozmetikumokban;
  • a levegőben (por, állati szőr).

Bőrpír és hámlás is nevezik mellékhatásai a legtöbb gyógyszer, különösen antimikrobiális.

Bőr és belső betegségek

Ha egy személy elegendő nedvességet kap, és az allergiás reakciót kizárják, okot kell feltételeznie egy bőrbetegségre.

Dermatitis, bőrgyulladás - a bõr vörössége és duzzanata, hólyagok megjelenése jellemzi.

Az atópiás dermatitis (neurodermatitis) - a bőrön, a szájon, a csuklón, a nyakon kiütések és hámlás formájában jelentkezik.

A pszoriázis krónikus, nem fertőző betegség, melyet a bőrön megjelenő mérlegek kísérnek.

Seborrheic dermatitis - élesztőszerű gombák okozzák, és a bőr szemöldökein és más szőrös területein a bőr hámlik, korpásodás jelennek meg.

Demodecosis - a kórokozó okozza, a bőrön él, és megnyilvánul a gyengített immunitással, mint a szemhéjak peeling bőrén.

Mycosis - gombás betegség, amely fókuszos vörösödést okoz az arcon (általában egyértelműen meghatározott pontok).

Emellett az arcbőr bőrpírja és hámlása gyakran jelzi a GI-rendellenességet vagy az endokrin rendszer működésképtelenségét.

Létrehozza a valódi oka a probléma a bőr csak egy orvos - egy kampány, hogy nem fog sok időt, de megvédi a hatását, amely általában együtt jár magától.

Maszkok az arc bőrének hámozásából

Vissza a bőrre, a lágyság és a selymesség segít hidratáló és tápláló maszkokból. Ezeket azonban csak olyan esetekben szabad alkalmazni, amikor a bőrgyógyászati ​​megbetegedéseket a szakember kizárja.

  1. Keverj meg egy kanál mézet egyenlő aránybannövényi olaj (mandula, búzacsíra, szőlőmag vagy őszibarack). Óvatosan húzzuk fel a hámozott területeket, tartsuk 10 percig. A kompozíciót egy meleg vízzel megnedvesített pamutlemez arcáról eltávolítjuk.
  2. Vaj, banánhús és házi mézegyenlő arányú csatlakozáshoz. A banán alternatívája kiwi, érett körte, sárgabarack, datolyaszilva lehet. A készítményt fél órán át az arcon tartjuk, meleg vízzel öblítjük (előnyösen szűrjük).
  3. Kombinálja a szőlőmagolajat és a glicerint(1 kanál), adjunk hozzá annyi ásványvizet és 2 csepp ammóniát. A kapott folyadékot erőteljesen fel kell rázni, az arcra kell felhordani, és fél óráig áztatni. Ez a "csimpánz" többféle eljárással kiküszöböli az arc bőrének bőrpírját és hámlását. Érdemes elhagyni a kompozíciót az arcra az éjszakára.