A kutya dagadt az orrán

Az a helyzet, amikor a kutya megduzzad az orrát, gyakran nevetést okoz - egy lapos orr gömbré változik és nagyon szórakoztatónak tűnik. Azonban valójában egy duzzadt kutya orra egyáltalán nem tárgya a szórakozásnak.

Ha a kutya duzzadt orra, megérialaposan megvizsgálja, valamint megtudja az állatok orrlyukainak állapotát. A vizsgálat során érdemes figyelni a tumor oldalára, milyen méretű.

Lehetséges-e megérteni a tumor megjelenésének okaitorra? Lehetséges, hogy a daganat helyi jellegű, valószínűleg megjelenése forrása a rovarcsípés. Ebben az esetben elég hideg hidratáló folyadékot készíteni. Ha a kutya allergiás reakciókra érzékeny, akkor antihisztamint is adhat.

Azonban vannak olyan összetettebb esetek, amelyek az orr tumorához vezetnek: trauma, fertőző betegségek, paraziták jelenléte.

Ha a duzzanat vérrel vagyaz orrból származó göbös váladékok, akkor kapcsolatba kell lépni az állatorvossal - jelezhetik az állat súlyos betegségét, amelyet csak szakképzett állatorvos vesz részt.

Gyakran megduzzad az orr, elkezd hámozni. Lehetséges, hogy a kutya problémái voltak az immunrendszerrel kapcsolatban, vagy az alultápláltság következményeiről.

Ha a duzzadt orr ellenére a kutya továbbra is viselkedik, a szokásos módon 2-3 napig érdemes figyelni a viselkedését. Talán ezen az idő alatt és az orrból származó tumor eltűnik.

Ha azonban nem tudja, mit kell tennie, ha ykutyák duzzadt orrát, kérjen tanácsot egy szakembertől, aki vagy azonnal azonosítja a probléma forrásait, vagy olyan diagnosztikai vizsgálatokat ír elő, amelyek valós képet alkotnak a betegségről.

Sok baj hozza fel a kölyöket,amely szó szerint és figuratív módon az orrát az összes lyukba szorítja. Gyakran megsérül, amelynek eredetét nehéz meghatározni. Ha nem tudja megérteni, hogy a kiskutya orra duzzadt-e, és a baba viselkedése sem ad egyértelmű választ erre a kérdésre, vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel, és egyidejűleg konzultáljon a kiskutya gondozásával.