Az orr teteje ödéma az orrplasztika után


Feliratkozás a hírekre:

Az orrplasztika utáni ödéma minden beteget aggaszt,aki műanyag orr-műtét volt. De érdemes tudni, hogy az ödéma valójában normális jelenség. Egyes betegeknél ez sokkal hangsúlyosabb, mások kevésbé. Az ödéma súlyossága közvetlenül függ a páciens testének sajátosságaitól.

Az orr ödémája a műtőasztalon is megfigyelhető, ami miatt a plasztikai sebész munkája kicsit nehezebbé válik.

Az ilyen duzzanat elsődleges. Egy magasan képzett plasztikai sebész pontosan tudja, hogyan kell kezelni az ödémát és hogyan kell navigálni a duzzadt szövetekben.

A művelet befejezése után a műanyagA sebész gipszkötést vagy speciális abroncsot állít elő, az ödéma megkötését és az orr alakjának rögzítését. A gipsz alkalmazása fontos lépés az orrplasztikában. Ha nincs gipsz, akkor a duzzanat nagy lehet.

Mennyibe kerül az oedema az orrplasztika után?

  • A műtét után körülbelül 10 nappal primer ödéma figyelhető meg. És 5 nap elteltével elkezd csökkenni és súlyossága csökken.
  • 10 nap múlva, és talán egy kicsit korábban, a sebészeltávolítja a vakolat kötést. Ezután a duzzanat nyilvánvalóvá válik, de ez ismét normális jelenség. Az a tény, hogy közvetlenül a műtét után gipsszel zárta magát, és nem volt olyan érezhető.

De a páciens barátai és rokonai, valószínűleg nememlékezni fog arra, milyen széles volt az orr. Már többször írták és azt mondták, hogy egy személy nem emlékszik a személy ékezetére, de teljesen emlékszik rá. Amint azt az orrplasztikát előidéző ​​betegek elismerték, azok ismerősei, akik ezt nem tudták, nem észleltek semmilyen változást a megjelenésben.

Általában a gipsz eltávolítása után az ödéma továbbra is fennáll1-1, 5 hónap alatt. Ezt másodlagos ödémanak hívják, és a betegek szorongását okozzák. Bár a másodlagos ödéma nem fejeződik ki annyira, mint az elsődleges, és a szövetek kismértékű tömörödésével és a hegy és a hát kismértékű kiterjedésével nyilvánul meg. Ebben az időszakban lehetetlen értékelni az orrplasztika eredményét. Mert a duzzanat elrejti ezt az eredményt.

Ebben az időszakban a betegek súlyosbodnakkérdések és tapasztalatok. A betegek különböző módszereket alkalmaznak a duzzanat leküzdésére, de nem mindig sikeresen. Az eredmény átmeneti vagy teljesen láthatatlan lehet.

Miután lépés 2 hónappal a műtét után, eljön az idő, maradék ödéma szinte észrevehetetlen másoknak.

Mit kell a betegnek tudnia az orrplasztika után?

Gyógyszerek nem tudnak felgyorsulniaz ödéma konvergenciája. Az illetékes orrplasztika tökéletesen megérti, hogy az ödéma fiziológiai jelenség. A sebész szükségképpen megmagyarázza a betegnek, hogy nem szükséges félni az ödémától, és minden, ami vele történik, miután az orrplasztika teljesen normális.

Kérem, mondja el barátainak!