A kutya szívdobog

Szívhiba - kóros állapot, melyet a szív nem képes normális vérkeringést biztosítani. Gyakran megfigyelhető régi és nagy kutyáknál.

A betegség okai és fejlődése

Ennek okai nagyon változatosak: szívhibák, myocarditis, pericarditis, myocardialis infarktus, cardiomyopathia, cardiosclerosis, artériás magas vérnyomás stb.

A szívelégtelenség romlika szervek vérellátása, a stagnálás, ami végső soron kardiológiai változásokat okoz a szívizomban. Egy ördögi kör keletkezik, amikor a szív romlása végső soron tovább rontja a szívizom működését.

A szívelégtelenség oka.

A mitrális rendellenességek következtében kialakuló torzító bal kamrai elégtelenséget a tüdővénák emelkedett nyomása jellemzi, légzési nehézség, tüdőgyulladás, tachycardia.

A kilökődés bal kamrai meghibásodásaaz aorta, az artériás magas vérnyomás stenosisának következtében a bal kamra gyengeségét a szív kimenetének csökkenése jellemzi, és ájulás, légszomj és tachycardia manifesztálódik. A bal kamrai elégtelenség halálos következménye a tüdőödéma, amelyet gyakran a parvovirális bélgyulladásban találtak.

Túljutásos jobb kamrai kudarcA tricuspid szelep hibái miatt az exudatív pericarditiset magas vénás nyomás jellemzi, és a nyaki vénák duzzanata, a máj nagyítása, a szubkután, a végtagok, az ascites, az oliguria duzzanata jelentkezik.

A jobb kamrai kiesésa tüdőartéria szűkületének, a pulmonalis hypertoniának, a jobb kamrai gyengeségnek köszönhetően a vér cirkulációjának kismértékű csökkenése és a dyspnoe megnyilvánulásával jellemezhető.

A diagnózist nem nehéz alapozniklinikai tüneteket. A kutya lusta, fáradt. Amikor a terhelés nő, légszomj, tachycardia. Száraz és nedves rales hallható a tüdőben. Vannak végtagok és egy podgotko, ascitesek. Gyakran növekszik a szív a térfogatban. Meg kell különböztetni a tüdőgyulladástól (láz), a cirrhózistól, a veseelégtelenségtől.

Határozza meg a fizikai aktivitást.

Egész életen át tartó szív glikozidokat írjon le (lásd "Cardiomyopathy dilating"), azonban az aritmiákkal, szükséges a dózis csökkentése vagy a gyógyszer visszavonása. A myocardium metabolizmusának javítása érdekében káliumkészítményekre, vitaminkészítményekre, karantilre írhatók fel. Az ödéma, az ascites és a tüdőödéma furosemid (lasix), spironolakton, ureitis. A cachexia - retabolil vagy fenobolin intramuszkulárisan hetente egyszer, hepatoprotectors. Akut szívelégtelenség esetén, szubkután, kámfor, koffein, intramuszkuláris cordiamin, szulfokamfokain oldatát.

A megelőzésnek az alapbetegség megelőzésére kell irányulnia.

Ossza meg a kapcsolatot a barátaival: