Mit kell eltávolítani a duzzadást a kutyán a mancson?

Az ödéma a bizonyos folyadék felhalmozódásaa test lágy szövetei. Gyakran, a lábtörés után látható a sérült végtag duzzanatának megjelenése. Ez annak köszönhető, hogy a testnek ez a része a vér áramlását zavarta. Az ödéma gyakran csak sérüléssel jár. Amint az elsődleges sérülés érkezik, megjelenhet, de jelentős idő elteltével is kialakulhat, annak ellenére, hogy a törés minden nyoma régen gyógyult.

Általában a duzzanat okozza a sérülés következtébenlábak, egy hosszú és nem múló jelenség. Gyakran a trauma ilyen következményeinek oka a rossz véráramlás mellett az izomszövetek, az izmok vagy az ínszalagok integritásának károsodása vagy megzavarása, normális működésük megszegése.

Ha a sérült láb duzzanata vanA beteg leggyakrabban súlyos fájdalmas fájdalmat tapasztal a törés helyén. Ezen a helyen a bőr színének változása is észrevehető. Ha a lábtörés nyitott, szétbomlott, eltolt vagy intraartikuláris, a duzzanat nem csak a végtag sérült részét fedezi, hanem mindent.

Néha hasonló sérülésekkel rendelkező betegek ishogy elveszíti a bőr érzékenységét a törés helyén, tapasztalja a folyamatos fájdalmat ezen a helyen, és gyakran egy személy motoraktivitása is csökken. Ennek következtében a szövődmények kialakulhatnak és ellentmondásos helyzetek merülhetnek fel a traumatológusokban a kezelés megvizsgálása és felírása során.

A lábtörés utáni duzzadás okai

Gyakran vannak olyan esetek, amikor utánacasting egészségügyi szakemberek csontok összeolvadnak is, és eltávolítása után a kötszer és a bőr szövetei nem látható sérülés, de egy bizonyos idő után az idő alatt a beteg gyógyulását van duzzanat a korábban sérült végtagot.

Hasonló problémák általában nyirokcsomóknak tekintendők, amelyek a "lymphostasis" nevet adták nekik.

A nyirok ödéma a következők miatt következik bea nyirokelvezetés és a kiáramlás működésének zavara. A törés következtében nemcsak a csontok, hanem a közeli szövetek, edények, izmok, szalagok, idegek, nyirokcsomók és hasonlók is károsodhatnak. A lymphostasis megjelenése következtében olyan szövődmények jelentkezhetnek, amelyek elephantiasis, cystosis, ulcers, fibrosis és mások formájában jelentkeznek. Vannak olyan esetek, amikor a szövetek duzzanata nemcsak tömörödése, hanem a sérülések helyén is előfordul, hogy a bőr megvastagodik.

Ha a szalagok integritásának megsértése korlátozottaz ízületek mozgása, vagy fordítva, túlzott mobilitás van bennük. Emiatt az ízületek megduzzadnak, ami a csontképződés oka és a "elefánt csont" betegség kialakulása.

Ha a lábtörés bármely tünete a törés után azonnal orvoshoz kell fordulnia, figyelmen kívül hagyva a leginkább kedvező következményekkel jár.

Hiba történt a szövegben? Válassza ki és még néhány szót, nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Hogyan lehet eltávolítani a lábak duzzadását törés után?

Távolítsa el a láb duzzadását súlyos sérülés utánlehet a modern gyógyszerek vagy eljárások, amelyek kijelölik az orvost. A végtagok duzzadásának kiküszöbölésére szolgáló módszerek közül számos: népi, hagyományos és alternatív.

A hagyományos módszerek közé tartozik akülönböző géleket, krémeket és kenőcsöket, amelyek elősegítik a nyirok áramlását, valamint a véráramlást. Ennek a kezelésnek a alkalmazása során heparinnal, gyulladáscsökkentő anyagokkal és lokális készítményeket tartalmazó ketoprofent tartalmazó készítményeket alkalmaznak.

Az olyan gyógyszerek mellett, amelyek csak érvényesekkülsőleg számos fizikai eljárást is alkalmaz, például UV besugárzást, elektroforézist, elektrosztimulációt és így tovább. Mindazonáltal mindig emlékezni kell arra, hogy a hagyományos gyógymódok nem mindig adják meg a páciensnek rövid idő alatt az eredményt.

Íme néhány példa arra vonatkozóan, hogy az orvos hogyan írhat fel egy lábtörést a törés után:

Ketoprofén vagy ihtolos kenőcs, ezekVan egy melegítő hatású, javítja a vérkeringést és a nyirokkeringést. Alkalmazott nem lehet több, mint 2-3 alkalommal a nap folyamán, finoman dörzsölve a bőrfelületet, amíg felszívódik;

Hidromasszázs vagy akár egy közönséges masszázs iselősegíti a jobb vérellátást a sérült szövetekhez és javítja a nyirok termelését és kiáramlását. A masszázst szakemberre bízhatja, de ha úgy kívánja, otthon is megteheti, miután egy tapasztalt masszázsterápus tanácsolja Önt;

Az izmok elektrosztimulációja szintén kedvező hatást gyakorol a szövetekre és az izmokra a sérülés után;

Ha a hagyományos kezelési módok nem segítenek, akkor érdemes fordulni a már bevált népi gyógymódhoz. Ez gyorsabb eredményt ad.

Az ezzel a módszerrel végzett kezelés során dörzsölés történika különféle speciális olajokat a helyén, ahol a törést megszerezték. A dörzsöléshez használt olajként fenyő, cédrus és egyéb olyan olajok használhatók, amelyek melegítő hatással és szövet regenerációval rendelkeznek. A tömörítéseket speciális agyag vagy tinktúrák használatával is használják (ezek közül néhányat szóban lehet venni).

Íme néhány példa az olyan népi kezelésekre, amelyek a leghatékonyabban eltávolítják az ödémát az alsó végtagok törése után:

Kék agyagot használnak. Egy kis lapos sütemény készült benne, amely teljesen lefedi a sérült területet. És a sérülés helyére 40-60 percig alkalmazzák. Az ilyen tömörítést naponta 2-3 alkalommal kell elvégezni;

Fenyőolaj gondosan dörzsölte a bőrbe, ahol a szövetek duzzanata van. Az eljárást azonnal és alvás után kell elvégezni. Ezt a receptet leggyakrabban használják és a leghatékonyabb;

Arnica infúzió. Több evőkanálnyi zúzott növényöntsünk meredek forró vizet, 1 liter folyadékhoz kb 30 g arnica. Ragaszkodjon minden 60 percig, szűrje át több réteg gézzel. Az így kapott infúziót olyan lotionokra és tömésekre alkalmazzák, amelyeket 1/4 órával röviddel az alvás előtt alkalmaznak.

A cikk szerzője: Vafaeva Julia Valerievna, nephrológus; Kaplan Alexander Sergejevics, Trauma orvos, ortopéd