Hogyan lehet enyhíteni a duzzanat után kutya harapás

Bite egy másik kutyát. Az első segély a pergének peroxiddal való kezelésehidrogént (vizes oldat), jódoldat tinktúrával kenjen fel, és kötést alkalmazzon, majd forduljon a legközelebbi állatorvoshoz. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a kutya megtámadja a tulajdonos vagy ez egy kóbor. Az utóbbi esetben meg kell, hogy tegyen intézkedéseket a veszettség elleni érintett kutyák.

A darazsak, a méhek, a darázsok kavargása. Nagy veszélyt jelent a nagy kutyák számáraképviselnek. Komplikációk jelentkezhetnek, ha a kutya kicsi, és sok harapnivaló van. Veszélyes is, ha a harapás a nyelv területére esik; A nyelv és a torok izmai duzzanata fojtogatáshoz vezethet.

Ez utóbbi esetben bőségesen nedvesíteni kella kutya szájürege hideg vízzel vagy jeges kötéssel, azonnal vigye el a legközelebbi orvosi rendelőt a duzzanat eltávolítására szolgáló injekció elkészítéséhez. Más esetekben meg kell próbálnia eltávolítani a csípőt csipesszel vagy kis érmékkel, amelyek között egy meccset rögzítenek (az érmék ebben az esetben olyanok, mint a széles "ajkak" csipeszek). A darázs és a darázscsípés nem hagyja el.

Az érintett terület 20-30 percig kellAlkoholtartalmú készítményben (jód, zelenka, kölni, alkohol, vodka stb.) átitatott törlőkendőt kell alkalmazni, majd hideg tömörítést kell alkalmazni a duzzanat enyhítésére. A kis kutyák, akik harapás után hányhatnak, biztosítaniuk kell a békét, és édes teát kell adniuk.

Nemrégiben a déli régiókbanpókcsípés mutált esetekben: a nyoma egy ilyen harapás - a két pontot, de közelebb kerülnek, mint egy kígyómarás, és horizontálisan (mint a kilépő) és kiegészítőt, mint általában - függőlegesen. Harapásrögzítés a mérges pókok elsősegély megegyezik a csípések méhek, darazsak, dongók.

Kígyó harap. A jellegzetes seb kígyó harapás után (kettőfüggőlegesen elhelyezkedő pontok) a kutyáknál, amelyeknek fejlett bevonata nem található. Ebben az esetben figyelmet kell fordítani a harapás helyének általános duzzadására. A megharapott kutya megrémít, hasmenést, hányást és nyelést okozhat. Ha a harapás a lábszárban van, a kutya megtartja a súlyt.

A kígyóméreg nagyon gyorsan felszívódik, így a képa mérgezés észrevehető, azonnal és gyorsan növekszik. Egy állat tudatalatti állapotba eshet és meghal. Különösen veszélyes kígyó veszi tavasszal, ezért ebben az időszakban jobb, ha nem tartózkodik a kutyával való kijárattal azokon a helyeken, ahol a kígyók élhetnek.

Elsősegély. Egy kutya megmentése, ha egy mérgező kígyó harapcsak egy speciális antiszérum szérum. Ezért tanácsos meglátni és leírni a kígyót, amely a kutyát befogta. Ezen a területen az állatorvosi pontok általában rendelkeznek a szükséges szérummal. De mielőtt az érintett állattal együtt eljuthatsz, 30-40 percig be kell vinni a harapás felett a tortafelületet, és próbáld ki a sebet annyi vért leadni, amennyit csak lehet.

A méreg felszívódásának lassítása érdekébenaz ólomvízből, ecetből származó sebedényre kell alkalmazni. Ajánlott seb kauterezés forró vas, karbolsav, maró lúg, tinktúra jód: hőmérséklet és vegyi elpusztítani a biológiai mérgek érintett kutya kell bőségesen erős édes ital tea vagy kávé hozzáadásával kis mennyiségű bor vagy vodka. És persze -, hogyan lehet eljutni a legközelebbi Westpunt lehető leghamarabb.