A kutya hátsó lábai dagadtak

A házigazdák, hirtelen tanúi voltak, hogy a kutyáik hirtelen visszautasították a mancsokat, nagyon elveszettek, nem tudva, mit kell tenniük, és hogyan segítsünk a kedvtelésből.

Tegnap elégedettek voltak azzal, ahogyan kedvencük gyorsan játszott, és ma hazudik, képtelen felkelni.

A kutya lábának kudarcának okai

Számos oka lehet annak, hogy a kutyák elutasíthatják a mancsokat. Gyakran különböző sérülésekké válnak:

Az ok a betegség:

A spinális patológia is lehetséges, amelya mellékhatásoknak a gerincvelőre gyakorolt ​​hatásából származik. A gerincvelő gyakori műholdjai a mellkasi és ágyéki részekben - parézis és bénulás. Leggyakrabban a kutyák mancsai esik (különösen a kis fajtáknál), auto-sérülések, ütések és erős harapások a harcok során.

A mancsok meghibásodásához vezethet még sikertelen isugrás, éles fordulás vagy csúszás a kutya a jégkéreg. Ezen a ponton a gerincoszlop szerkezetének integritását megsértik a gerincvelő helyén, van egy ödéma, amely a radikális idegeket és a gerincvelőt tömöríti.

Az idegsejtek meghalnak, és a kutya nem tud járni. A végtagok megtagadhatók a gerinc degeneratív betegségeiben, a spondylosisban, vagyis az egyes csigolyák szegmensek "helyi öregedésében". A spondilózis kutyákban nagyon lassan halad, és gyakorlatilag nem észlelhető korai stádiumban.

A kutya tumorjai. amelyek fokozatosan fejlődnek a gerincvelőben vagy annak közvetlen közelében, gerincoszlop-törésekhez és kóros elváltozásokhoz vezetnek.

Amikor a folyamat rosszabbodik, duzzadt és a gerincvelő gyökerei összezúznak. A kutya nem csak tagadta a hátsó lábaira, hanem hajlik vissza, zavart székelés és vizelés.

A sérülés legsúlyosabb formáját tekintjüka gerinc osteochondrosisa. Ez reumás elváltozások, genetikailag okozott fejlődési rendellenességek, vér mikrocirkulációs rendellenességek, gerinc trauma. A francia bulldogok gyakran diszkoppáznak.

Ez az anatómiai struktúrájuknak köszönhető, amikorA kiválasztás során a gerinc megnyúlt, és most nehéz terheket tapasztal. Ennek eredményeképpen a lemez leeshet, mind az ugrás és az aktív mozgások, mind a nyugalom alatt.

Mi a teendő, ha a kutyának nincsenek hátsó vagy elülső lábai

Először is sürgősen fel kell kérnivet, pazarlás nélkül egy percet, mert bizonyos betegségek tünete az elveszett időt költséges lehet, és időben történő beavatkozás szakember teljes mértékben helyreállítani az összes motoros funkciók és megállítani a betegség folyamatát.

Az orvos meg fogja vizsgálni a kutya állapotát, ellenőrizze a rendelkezésre állástfájdalomreakciók, a reflexek biztonsága és a végtagok érzékenysége. A helyes diagnózis megállapításához bizonyos eljárások szükségesek:

  • röntgenográfia
  • mielográfia,
  • laboratóriumi vizsgálatok elvégzése.

E vizsgálatok eredményei szerint kiválasztják a kezelés formáját. Ez lehet konzervatív terápia vagy sebészeti beavatkozás - a diagnosztizált betegségtől függően.