Ödéma a kutyán a fangon

Mindannyian kutyát vagy kutyát akarunkegészségesek voltak, soha nem sértettek és nem voltak traumatizáltak. Mint mondják, könnyebb figyelmeztetni, mint gyógyítani. Különösen a mi korunkban, amikor minden olyan őrülten drága. Úgy tűnik, mindannyian ezt csináljuk: vakcinázzuk, nyomon kövessük a táplálkozást és a nevelést, idővel deworming-t csinálunk. És hirtelen, valamilyen oknál fogva, ez mindig váratlanul és nagyon gyorsan megtörténik, úgy találja, hogy a kutya duzzadt a fanggal.

Először is, ne nyugtass meg. Világos, hogy ha a kutya arc, az a fajta lány volna, hogy enyhén szólva ijesztő. Előfordul, hogy a duzzanat lehet olyan erős, hogy a szemét úszik, és a fej mérete vizuálisan megduplázza. Ne pánikoljon, és sem annyira ijesztő. Először figyeljen az állat légzésére. Bizonyos esetekben, duzzanat megakadályozza a normális légzést, a kutya elkezdi megfojtani, ő akkor is megjelenik kifejezettebb cyanosis. Itt természetesen nem késleltetheti. Egy sürgősen be kell vezetni izomba prednizolon (vagy valami más kortikoszteroidok), vagy szubkután epinefrin, az atropin, és sürgősen adja ki a kutyát az állatorvosnak.

Ha a duzzanat nem terjed át a gégére,kezdődik, hogy az antihisztaminok, például Suprastin, tavegil, fenkarol, diazolin és diuretikumok. És az orvosnak ugyanazt kell látnia, még akkor is, ha a kutya objektíve könnyebbé válik. Meg kell találni az ödéma okait, és ki kell dolgozni egy tervet további vizsgálat és kezelés céljából. Győződjön meg arról, hogy a kutya allergiás. Gyakran az oka ennek a allergiás reakció válhat száraz élelmiszer, pollen, vegyi anyagok, amelyek gyakran használja a mindennapi életben (fehérítő, mosogatószer, padló mosópor és bármely tisztítók).

Általában, ha a kutya duzzadt fang, akkor beElőször is, kizárnak egy allergiás okot. Az ödéma oka lehet és ropogtathatja a rovarokat, amelyek különösen veszélyesek a nyakon és a fangon. Általában a duzzanat nagyon gyorsan átkúszik az arcon, úszik a szeme, erős viszketés van. Időben történő kezelés nélkül a duzzanat tünetei felépülhetnek, ami halálos kimenetelhez vezet. Például az anafilaxiás sokk súlyos duzzanatot okoz, és gyakran az állatok halálát okozza.

A szövetek legerősebb oedema okozhatkülönböző állatok sérülései és harapása. Próbálj meg felidézni, talán a kutya valakivel harcol, vagy keményen csapódott. A kutya pofa ödémáját fogászati ​​problémák, fogászati ​​betegségek, tályogok és a nyaki nyirokcsomók gyulladása okozhatja. Néha nagyon jó hatást fejt ki a "hármas" injekció: analgin, suprastin, papaverin. Hát, és persze kezeljük a kiváltó okot.

Kérlek, kérlek, és talán valaki is találkozott egy ilyen problémával? Mit csináltál, amikor a kutya duzzadt?

Hasonló helyzetet láttam az állatorvosi klinikában. A kölyköt allergiás oedema diagnosztizálta a csirkemáj miatt. A házigazda elhagyta a csomagot a folyosón, illatosította a zsákmányt, megpiszkálta a csomagot a májjal, és a hasát ünnepelte, minden fang izzott és a gégét is. Alig mentették a szamarat.
Egy ismerős állatorvos azt mondta, hogy az elmúlt években az allergiák száma megnőtt a kutyáknál. különösen mosó- és fertőtlenítőszereken.

Tue, 26/02/2013 - 23:48

Soha nem gondoltam, hogy a csirkemáj allergiás lehet a kutyákra. Ez hír nekem.

Bár egyáltalán nem meglepő, mivelmost a baromfitenyésztő csirkéket táplálják. A hírcsatornák hormonokkal és mindenféle csúnyasággal töltik fel a növekedést és a gyors súlygyarapodást. Ez az egész "bjaka" az izmokban és a szervekben halmozódik fel. Én magam is vettem egy csirkét, nem tudom, rosszul vagyok, és a hús úgy néz ki, hogy "törpe" (sajnálom egy ilyen rossz szót)

Azt hiszem, ha a kutya, akiről meséltél, egy házi csirke májából evett, akkor nem lehet beszélni egy allergiáról.

Wed, 27/02/2013 - 00:51

Csirkemáj volt a boltból. Ez nem otthon, hanem egy kémiai baromfitenyésztésben. Biostimulyatorok (hormonok, antibiotikumok, stb A máj kiszűri mindezt, és tart. 45 napig, és ebben a korban ráfordítási baromfi levágása, ő nincs ideje, hogy megtisztuljon. És a kölyök evett nem egy-két dolgot, és közel fél kiló.

V., 19/10/2014 - 12:07

Először a tuchika dagadt fel.Vörös volt és szinte minden zaplyl.Zatem kezdett duzzadni nos.Nu gondolta, hogy szem yachmen.Delo este volt, majdnem nochyu.Poetomu lefeküdtünk, és nem tulajdonítanak znacheniya.Na reggel felébredtem, észrevettem, hogy az állán, ahol az átmenet a nyak valamiféle opuhol.Ya nagyon féltem, egyszerűen nem írják slovami.V eredményeként gyorsan összegyűlt repült vele veterenaru.Mne mondta, hogy az allergiás reakció, és beragadt a két ukola.Posle mit akarsz jönni két nappal később a kutyákat. itt várnak újra túrát az állatgyógyászatban.

Szo, 2014.11.30. - 20:41

Jó napot!Van kutyafajta játék terrier évvel ezelőtt a labdát a nyak formájában szubkután kelések, egész évben, aztán áttört ki a genny onnan aztán újra megjelent, hogy ma egy évvel később volt a műtét, hogy távolítsa el, és az orvos azt mondta, hogy ő gyanúsított Kaposi állítólag a csontban lyuk, de ő azt mondta, hogy rúd eltávolítani! a tény, hogy vizicheski forraljuk az injekciós zavarta, evett, és megeszi jó! Mondd meg, ki tudja stalkevalsya ilyen vagy hasonló problémát?