Az orr megdagad, miután a koronát az implantátumra helyezték

A fogak kivonása súlyos stressztestet. A műtét során számos szövet megsérült, és a beteg érzelmi stresszt tapasztal, még akkor is, amikor minőségi érzéstelenítést végeztek. Valójában a fog kinyerése egyenértékű egy sebrel, ami egyébként nincs varrva. Természetesen a szájüregben számos idegvégződés és véredény, ennek köszönhetően a sérült szövetek gyorsabban térnek vissza. A gyógyításhoz szükséges idő azonban szükséges, és a fogak kivétele után a beteg egy ideig kényelmetlenül érzi magát: fájdalom, a jólét általános romlása, néha a hőmérséklet emelkedése. Az eltávolított fog területén az ödéma alakul ki, és nemcsak a gingivális szövetekre hat, hanem a szomszédos területekre is. Ha a fogtörés után az arcon duzzad. a legtöbb esetben ne aggódjon. Különösen, ha egy műveletet hajtottak végre a nyolcadik molar eltávolítására, vagyis a bölcsességfogak eltávolítására.

Az igazság néha az ödéma egy allergiás reakció következménye lehet, de általában olyan ellenjavallatok jelenléte, amelyet az orvos még az érzéstelenítő gyógyszer bevezetése előtt is észlel.

A duzzanat eltávolítása érdekében a következő lépéseket teheti meg.

1. Az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb módszer a hideg tömörítés. Csatlakoztathat egy forró vizes palackot az arcába, hideg vízzel vagy műanyag palackjal vagy edényzel, vagy egyszerűen nedvesítheti a törölközőt. A tömörítést legalább húsz percig tartjuk, amikor a folyadékot felmelegítjük, ez megváltozik. Ez az eljárás naponta három-négy alkalommal végezhető, amíg az ödéma el nem tűnik. Ezenkívül a hidegnek való kitettség megkönnyíti a fájdalom enyhítését a fogkivétel után, és megakadályozza a vérzést és csökkenti a gyulladás kockázatát.

2. Nagyon gyakran vannak duzzanat a magas vérnyomásban szenvedő betegeknél. Ezért ajánlatos a kezelés előtt nyugtatókat alkalmazni, hogy a stressz ne okozzon nyomásemelkedést, majd ellenőrizze a gyógyszerét, és ha szükséges, vegye be a szokásos gyógyszereket, amelyek segítenek csökkenteni a nyomást. Ezek az intézkedések közvetetten befolyásolják az ödéma állapotát.

3. Mikor a fogat eltávolították, az arcon duzzadt. akkor használhat speciálisdekongesztáns gélek vagy kenőcsök. Egyszerűen kigye az arcot kívülről a kiválasztott remedy. Ezek a lépések segítenek gyorsan megbirkózni a tumorral és csökkentik a fájdalmat.

4. A daganat gyakran fájdalmat okoz. Ezért nyugodj meg, és ne végezzen semmilyen fizikai tevékenységet. Foghúzás után jobb, ha nyugodtan lefekszünk, olvasunk vagy nézünk TV-t. Jobb, ha nem eszik étel és ital. Ha a fájdalom túl intenzív, akkor gyulladáscsökkentő gyógyszert és fájdalomcsillapítót tehet. Ne feledje, hogy a műtét utáni első 24 órában a fog eltávolítása nem ajánlott, de a következőkben - vigyázzon arra, hogy ne öblítse ki a védő vérrögöt a lyukból.

5. Kövesse az alapvető magatartási szabályok foghúzás után: hagyjon fel a használatát legalább étel három órán át, majd a sebek gyógyulását vannak ételek, puha állagú, közepes hőmérsékleten, hogy ne igyon egy szalma és alkoholmentes italok, a dohányzás mellőzésére, ne érintse meg a jól a nyelvet, és a több - kezek. Az ilyen intézkedések csökkenti az ödéma kockázatát.

6. Ne pánikoljon. Gyanakvóságod stresszes állapotot eredményez, ami komplikációkat okozhat még azokban az esetekben is, amikor kezdetben az ödéma nagyon kicsi volt.

Az orvosnak konzultálnia kell, ha duzzadt arc a fogak kivonása után így az ödéma három napnál tovább nem csökken, és erős fájdalmak, vérzés vagy purulens váladék is társul. Ezek a tünetek jelezhetik a gyulladásos folyamat kialakulását.

Csak abban az esetben javasoljuk, hogy olvassa el a rák tünetei .