A tőgy szarvasmarhák utáni ödémája a tehenekben

szerző: admin | | 17-09-2012, 13:53 | Profil nézetek 807

Etiológia. Ha megsérti a véredények porozitását, és a nyirok áramlás lassul a tőgyszövetekben, akkor ödéma fordul elő. Gyakran előfordul, hogy a szülés utáni első napokban a szülés előtt alakul ki. Az ödéma oka lehet a terhes nők toxikus hatása, valamint szívbetegség vagy vesebetegség.
Klinikai tünetek és prognózis. A duzzadt szövetek tiszta vagy flabb eredetűek, alacsony helyi hőmérséklet mellett. Ha ujját az emlő felületére nyomja, lassan kiegyenlítő gödör alakul ki. A tőgy bőre cianotikus lesz. Az oedema az oedema alatt nem változik, vagy nem veszi fel a vizes konzisztenciát. A tőgy ödémája néha elterjedt a határain túl, lefedi az alsó hasfal nagyobb részét. A krónikus ödéma a kötőszövet növekedését okozhatja a tőgy indurációjának kialakulásához.
A kezelés. Az ég! a méh és a tőgy megszűnik 5-8 nappal a kezelés utáni kezelés nélkül.
A nagy edemáknál az étrend étrendje kizárja a juicyt, korlátozza az állat vedátáját,
meggátolja a szövetet. A vér és a limfociták helyreállítása a mellszövetekben, gyakori sdeyivanie, masszázs a tőgy alja felé. Az irritáló kenőcsök és kötőanyagok ellenjavallt. Belülről a hashajtó készítményeket mérsékelt dózisban írják fel. Nagy ödéma jelenlétében intravénásan injektálunk 10% kalcium-klorid vagy kalcium-glükonát oldatot.

Egyéb kapcsolódó hírek:

Látogatók a csoportban vendég. nem tud hozzászólni a kiadványhoz.