Diuretikus tabletták neve ödéma miatt

Duzzanat a lábak - egy kellemetlen, nagyon ismerős sokemberek. Mint minden más ödéma, komplex kezelésre van szükségük, ami kiemelkedő hely, ahol a vízhajtó gyógyszerek elfoglalják. Azonban nem minden lencse ödémával rendelkező diuretikum egyformán hatásos. Próbáljuk megérteni alkalmazásuk titkait.

Idegrendszeri ödéma: a probléma anatómiája

Az ödéma alakulásának hatékonyságának megértéséhez meg kell érteni, hogy mi képezi magát az ödéma.

Mint ismeretes, oxigén és tápanyag ellátásáhozaz emberi test minden szövetében lévő anyagok felelősek a vérért. Ezért folyamatosan átmegy az edényeken, ahol a szív szivattyúzza. Dobegaya a legkisebb hajókhoz - a hajszálerekhez - a vér kölcsönhatásba lép a sejtekkel.

Ez a "kapcsolat" annak a ténynek tudható bea kapillárisok vérnyomása magasabb, mint az intercelluláris térben, és ezért a kapillárisfal speciális eszközének köszönhetően a vér folyadékrésze "kisugároz" ott a kis edény artériás végéről.

Vissza az érrendszerbe az interstitiala folyadék a kapilláris vénás végében a csökkentett nyomás következtében jön létre. Normális esetben a szövetbe belépő folyadék és a reverz abszorpció (reabszorpció) folyamata kiegyensúlyozott, egyensúlyban áll egymással, de az egyensúly kialakulásakor kialakul az ödéma.

Így az ödéma fizikai természeteabban rejlik, hogy a felesleges folyadék felhalmozódik a szövetekben. A feleslegesek megszüntetése semmi mást nem segíti, mint a duzzanatban lévő vizelethajtó kinevezését.

Diuretikum, lábfej duzzanata: orvoshoz kell fordulni

Mielőtt elkezdené a harcot a felesleges folyadékkaltest (beleértve a vizelethajtót és a lábfej duzzadását), a probléma miatt orvoshoz kell fordulni. Végtére is, az ödéma nagyon különböző: például gyakori, azaz. szétterjedt a szervezetben, vagy helyi, bizonyos korlátozott területen megnyilvánulva (csak a lábfej duzzanata).

Az ödéma jelenléte még specifikusabb is lehetDiagnosztikai jel, mivel a különböző betegségekre jellemzőek ezek vagy más helyek és az ödéma jellegzetességei. Például az ízületek vagy az ínszalagok károsodása esetén az ödéma az érintett területnek felel meg, és a vese patológiájában valószínűleg a lábak hátsó részének "oblyubuet".

A lézeres duzzadással járó vizelethajtó használata nem szabadsietve még, és mert a probléma oka is nagyon. Ez lehet a túlzott testmozgás, és a távolsági (például a kereskedők, tanárok, stb), és a mozgásszegény életmód, és a lúdtalp. Még hosszú ül alacsony szék, vagy túl puha, különösen a lábbal, okozhat láb ödéma. Természetesen ebben az esetben megfelel ésszerű váltakozása pihenés és a stressz, normalizálása a motor működését és megfelelő ortopédiai korrekciós teljes mértékben kiváltja gyógyszer!

Másrészről, a lábak duzzanata jelezheta súlyos betegségről - a varikózis, a nyálkahártyák a bőrön a bőrön és a bőrön, a vese vagy a szívelégtelenség, valamint számos más, orvosi kezelést igénylő betegség. Ebben az esetben a diuretikum használata ödéma esetén általában összetett kezelést eredményez.

Diuretikum a lábak ödémájával: különböző gyógyszerek - különböző hatások

Nem kell szakértőnek lennie ahhoz, hogy megértse: abban az esetben, ha az ödéma oka súlyos betegség, egy gyógyszer nem tehet. Ebben az esetben az orvosnak figyelembe kell vennie a gyógyszer kölcsönhatások sajátosságait. Ez utóbbi feladat összehasonlíthatatlanul nehezebb lenne, ha a páciens felesleges folyadékának (azaz ödéma által okozott vizelethajtó) felszabadításával az orvos nem rendelkezett határozottan ezekkel a fontos gyógyszerekkel.

Igen, nem minden diuretikum (vagy,egyébként a diuretikumok) ugyanazok. Közülük hurok és tiazid, valamint kálium-megtakarító szerek. A cselekvés jellemzői és a "viselkedés" a testben, és segítenek az orvosnak kiválasztani a leginkább megfelelő betegséget.

A diuretikum-diuretikumok a leggyorsabb és egyúttal meglehetősen rövid hatású vizelethajtó szerek. Ezért leggyakrabban a diuretikus ödémában történő alkalmazásáról beszélnek.

A leghíresebb "időmérő" ebben az osztálybanvízhajtók furoszemid, amely hazánkban több évtizede van előírva a szívelégtelenség kezelésére, vese és máj ödéma. Sajnos ez a "jól megérdemelt" gyógyszer számos súlyos hiányossággal jár. A legfontosabb ezek közül, hogy a furoszemid aktiválja a termelés különböző hormonok (az angiotenzin II és noradrenalin), amelyek hozzájárulnak a fejlesztés konkrét változások a szívizom - szívizom hipertrófia. Ezért azokban az esetekben, amikor a nagy sebességű vízhajtó duzzanat kell venni hosszú ideig, szükség van kiválasztani egy másik kacsdiuretikummal.

Diuretikum a lábak ödémájával: fókuszban Trifas (torasemide)

A fent említett hiányosságok miatt a hatóanyag megszűnikTrifas. amelyet a Berlin-Chemie Menaryini AG szállít az ukrán piacon. Ennek a hatóanyagnak a hatóanyaga a torasemid, amely számos előnnyel jár az egyéb hurok-diuretikumokkal szemben, és így optimális választást jelent az ödéma diuretikájára.

Vegyük például azt a tényt, hogy a különbözőek szerinta Trifas hatékonysága 2,5-5-szer magasabb, mint a furoszemidben (a patológiás típustól függően), vagyis a napi bevitel napi adagja napi 5-10 mg 20-40 mg furoszemid ellen! Ezenkívül a toraszemid jobban felszívódik a bélben, a testben való eloszlása ​​szinte nem változik az élelmiszer bevitelétől függően, nem okoz ellenállást (refrakter) a krónikus szívelégtelenségben.

A Trifasnak még egy tagadhatatlanami különösen akkor nyilvánvaló, ha nagy dózisú diuretikumot vagy több diuretikumot kell alkalmazni különböző hatásmechanizmusokkal, például hurokkal és tiaziddal. Ebben az esetben értékes nyomelemek jelentős csökkenése következik be, hipokalémia alakul ki. A torasemid használata jelentősen csökkenti a kálium és a magnézium elvesztését. Ezenkívül a gyógyszer nem "mossa le" és a kalciumot, ami különösen fontos az idősek számára, akiknél fennáll az osteoporosis.

És végül Trifas az egyetlen torasemide,amely a gyógyszerfejlesztő eredeti nyersanyagából, a svájci ROCHE cégből származik. Ugyanakkor az ára még alacsonyabb, mint a nem eredeti (nem márkás) nyersanyagokból előállított kábítószerek ára, beleértve a hazai társaikat.
Mindezen előnyök a Trifas számára a legoptimálisabb választás a lábak ödémájával járó vizelethajtóhoz, különösen a szív- és érrendszeri megbetegedések okozta vizelethajtóhoz.

Csak ismételjük meg: a megadott információ nem vezet az öngyógyításhoz. Csak az orvos által előírt gyógyszer lehet a lehető leghatékonyabb!