A Quincke ödéma tabletta

Hirtelen, minden előfutár nélkül az emberbenmegjelenik, és szó szerint a szemünk előtt sűrűn duzzad az ajkán, a szemhéjon, a kéz hátán. A bőr színe nem változik, a gödrök nem maradnak nyomás alatt. Általában néhány óra elteltével a duzzanat megáll, és a duzzanat több óráig vagy akár napig tart, a szétesés, az alkalmi viszketés és az unalmas fájdalom zavarta. Ezután minden nyom nélkül eltűnik. Ez a betegség először a század végén jelent meg előtte, és hívták angioödéma .

Gyakran előfordul, hogy a duzzanat jelentős méretű,drámai módon megváltoztatta a megjelenést. Az arc puha, mint egy maszk, az ajak, az arc, vagy szinte teljesen megdermálja a szemet. Van egy egyoldalas nyár szemhéj is, a szemgolyó mozgása nehéz, a látás romlik. Hamarosan ezek a jelenségek is nyomon követhetők. És ha mindez csak az ilyen átmeneti kozmetikai problémákra korlátozódik, akkor Quincke ödémáját ártalmatlan betegségnek nevezhetjük. Azonban előfordulhat a nasopharynx és a légzőrendszer nyálkahártyáján. És ez veszélyes. Először a rekedtség, a légszomj. Hamarosan felületessé válik, a személy szorongást, szorongást ölel fel, az ember cianotikus árnyékot kap. Sürgős ellátás szükséges a légzés megállítása érdekében.

Amikor a Quincke duzzanata átterjed a nyálkahártyána nyelőcső és a gyomor-bél traktus, a nyelés, a gyomorfájdalom, a hányás, a hasmenés, az állapot akut mérgezésre emlékeztet. Nem kevésbé veszélyes a meningés duzzanata. Jellemzője az éles fejfájás, a szédülés és az agykárosodás egyéb tünetei. Néha ez ideiglenesen megzavarja a vesék munkáját, csökkenti a vizeletet. A betegek 80% -ában a Quincke ödéma a gyógyszeres kezelés megkezdése után alakul ki. A modern civilizáció elárasztotta, hogy beleszerettünk a tablettákba, mert minden körülmények között bármikor hordozható és elfogadható. Fejfájásom van - kérlek, érzéstelenítő tablettát, álmatlanságot - alvó tablettát inni, idegeit "rázza" - és a kéz általában nyugtató tabletta mögött húzódik. Ritkán senki nem gondolja a tabletta mellékhatásának lehetőségét. Alig érdemes felsorolni olyan gyógyszereket, amelyek Quincke ödémáját okozhatják. És a legegyszerűbb és legösszetettebb gyógyszert nem szabad ellenőrizni, orvosi tanács nélkül.

Az ok lehet étel. Igaz, tisztán tápláló (ehető) ödéma A Quincke némileg ritkábban fordul elő, mint a gyógyszer ödéma. Ezeknél a betegeknél az élelmiszertermékek intoleranciája rendszerint a gyomor-bélrendszer szervi krónikus betegségeinek hátterében jelentkezik. epehólyag, máj.

A Quincke ödémáját gyakran a kozmetikai okozza: lakkok, festékek, szempillaspirál. Quincke duzzanata a virágzó növények pollenje, otthoni és ipari por, mosóporok, rovarcsípés. Mindezek az okok, ismételt expozíció a szervezetben, azonnali típusú allergiás reakciót vált ki, amely a bőr mély rétegeiben, az alatta lévő cellulózban és a nyálkahártyákban fejlődik ki. Ebben az esetben nagy mennyiségű speciális, biológiailag aktív anyag, hisztamin jelenik meg a szövetekben. Kiterjeszti az edényeket, és elősegíti a folyadék visszatartását a szövetekben. Ez a Quincke ödéma kialakulásának mechanizmusa.

A szövetekben található hisztamintartalom azonban növekedettnem csak allergiás reakció következtében alakulhat ki. Van olyan anyagok csoportja, amelyek közvetlenül leadják a hisztamint a fehérjék kötéséből, aktív állapotba alakítják. Tehát különösen az alkohol okozza. Éppen ezért a Quinck duzzanatával járó betegek száma folyamatosan növekszik az ünnepek alatt. Bőséges étel, alkoholos italok fogadása provokálja a betegséget.

Quincke ödémája egyszerűen egy epizód lehetsoha többé nem fog megtörténni, vagy fordítva gyakran ismétlődik. Ezért nincs szükség a remény, hogy minden megy először, amikor ez megtörténik, orvoshoz kell fordulni. Mivel a legtöbb angioödémában allergiás jellegű, konzultálni kell allergológus. Az orvos meg fogja érteni a természet a duzzanat, próbálja meg kideríteni az okát, és előírják a kezelés. A arzenál a modern eszközöket - és antihisztaminok antiallergiás aktivitással rendelkezik, és vizelethajtó, amellyel a szervezet eltávolítjuk, a felesleges folyadékot, és egyéb gyógyszerek.

Súlyos esetekben a gége vagy az agy ödémájávala betegeket sürgősen kórházba szállítják. A betegség megismétlődésének megóvása érdekében óvatosan kell eljárnia. Az első - orvosi tanács nélkül nincs gyógyszer, tartózkodjon az alkoholfogyasztástól. Ha fájdalmas reakciót okoz a mosóporok, dobja el őket. Meg kell időben kezelni a beteg fogakat, a paranasalis sinusok vagy az epehólyag betegségeit, a gyomrot, mivel Quincke ödéma gyakran alakul ki a krónikus fertőzések hátterében.