A gyermek keze duzzadása

Az ödéma a szervezet szöveteiben a folyadék túlzott felhalmozódása.

Az ödéma okainak azonosítása, diagnosztikajelentése a lokalizáció, a konzisztencia (puha vagy sűrű), a szín (halvány vagy hiperémia), a bőrhőmérséklet az ödéma környékén. Diagnosztassa az ödémát az ujjával a bőrre nyomva. A fossa megjelenése a bőr hidrofil jellegének növekedését és rugalmasságának csökkenését jelzi. Minél sűrűbb az ödéma, annál kisebb a lábnyom a nyomástól. Amikor az ujjak közé merődik a bőrdob, az ödéma helyén a szövet tintaszerű konzisztenciája érezhető, a hajtás lassan kiegyenesedik, és a fossa a tömörítés helyén marad. Az ödémát meg kell különböztetni a szubkután emfizémától, amelyben a nyomás lehetővé teszi, hogy gyomláltatást érezzen.
Általános (generalizált) ödéma - a test egészének pozitív vízmérlege. Egy enyhe folyadékvisszatartással, olyan rejtett edemákról beszélnek, amelyek nem rendelkeznek általános ödéma klinikai megnyilvánulásával, és a testtömeg és a diurézis növelésével diagnosztizálható. Általános ödéma esetén fontos megállapítani a kialakulásának kezdeti helyét és meghatározni, hogy folyadék folyik-e a testüregben.
Helyi (lokalizált) ödéma - a folyadék egyensúlyának megsértése a szervezet egy korlátozott részén vagy a szervezetben.
A hamis duzzanat duzzanatszerű bőrváltozás. Ellentétben az igazi ödémával, hamis duzzanattal, az ujj megnyomása nem hagy lyukakat a bőrön.


A gyermekek általános ödéma leggyakoribb okai a szív- és érrendszeri betegségek és a vesék.
A szívelégtelenség jellemzőszimmetrikus lokalizációja ödéma a boka, és a betegség rosszabbodik - a séta a séta betegek; a fekvő ágyék lumbális és szakrális területeinek szöveteiben. A duzzanat lassan fejlődik, intenzívebbé válik az est felé, és az alvás csökkentése vagy eltűnése után.
Vesebetegségek esetén az ödéma az arcon helyezkedik el(különösen a szemhéjban), a leghangsúlyosabbak reggel. A szemhéjak kifejezett ödémájával a gyermek szeme félig zárt, ami álmos megjelenést kölcsönöz. A duzzadt bőr sápadt.
Általános kimerültség nem túl erősen kombinálvaduzzanat a láb, lábak, puffadt arc, pollakisuria, polyuria és gyötrő szomjúság akkor jelentkezik, ha cachexiás ödéma, amely fejleszti a teljes éheztetés vagy hirtelen fehérje hiánya a táplálkozás, valamint a járó betegségek hypoproteinemia: váladékos enteropathia, Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás, cöliákia.
A tendencia, hogy késleltesse a nagy mennyiségetfolyadékot figyeltek meg a vírusos hepatitisben. Az aszcites jelenléte szintén jellemző a betegségre. Ha az oka a generalizált ödéma cirrhosis, a beteg képes érzékelni artériás pókfélék hemangiomák (seprűvénák) a bőrön erythema a tenyerek (hepatikus pálma) lépgyulladás-Megalit.
Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a test késleltetésea gyermek folyadékai és az általános ödéma kialakulása bizonyos gyógyszerek, különösen nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek alkalmazását eredményezheti, amelyeket ma már széles körben használnak a gyermekek lázának kezelésében.


A gyors fejlődése gyakrabban egyoldalúkorlátozott ödéma gyakrabban az arc (fülek, ajkak, szemhéjak), a kezek és a lábak, meg kell gondolni az angioödéma. A tüdő és az agy duzzanatát helyi ödémaként is nevezik.
Téves ödéma a comb külső felületén, fenék keletkezikkoraszülött gyermekek sclera. Fontos az újszülött időszakban, és megszünteti a veleszületett hypothyreosis első hónapjaiban az élet miatt, mely hamis nyákos ödéma szemhéj, az ajkak, az arc tűnik jellegzetes megjelenést. Nyiroködéma a kezek és lábak, valamint a jelenléte „felesleges” a bőr a nyak hátsó részén az újszülött igényel kizárása Turner-szindróma.
Újszülötteknél, különösen a koraszülötteknél)3-4 nap az élet is kialakulhat kisebb duzzanat a kezek, lábak, nemi szervek, amelyek következménye a szexuális válság, különösen a víz-só, alacsony koncentrációban vesék és hypoproteinemia tranziens nagy áteresztőképességű a kapilláris falak. Szexuális válság esetén a duzzanat kb. Egy hétig kezelés nélkül jelentkezik. Ezeket az ödémaot meg kell különböztetni az újszülöttek hemolitikus betegségének ödémáitól.
Csecsemőknek, különösen alimfatiko-hypoplasiás és exszudatív-hurutos anomáliák alkotmány paratrofiey gidrolabilnost jellemző megmutatkozó gyors késleltetés és egy ugyanolyan a folyadék gyors veszteségével, attól függően, hogy a minőségi élelmiszer-és az előfordulása olyan betegség. A kora gyermekeiben az ödéma oka gyakran fehérje, mikroelemek és vitaminok hiánya, a húgyúti szervek patológiája.

Az ödémás gyermekek vizsgálatának jellemzői


történelem. Amikor megjelenik a duzzanat, tisztázni kell, nem-E a gyermek szenvedett akut légúti fertőzések, torokfájás 10-14 napig beállta előtt ödéma (gyanúja vesebetegség), hogy megtudja, a gyakorisága „a természet a szék, hogy tisztázza a természet erejét, és kap olyan gyógyszert, amely növeli az allergiás történetében. Kisgyermekeknél szükséges a neuropszichológiai fejlődés értékelése, a székrekedés jelenlétének vagy hiányának tisztázása érdekében.
Célkitűzés. Objektíven meghatározni az ödéma típusát (általános, helyi, hamis), mérni a vérnyomást, az auscultatory és az ütőhangszerek felmérni a szív és érrendszeri állapot állapotát.
Laboratóriumi vizsgálat. Általános vizeletvizsgálat, klinikai vérvizsgálat,koprológiai kutatás. A kórházban más laboratóriumi vizsgálatokat végeznek a vizelet-, szív- és érrendszeri, GI-betegségek betegségeinek kizárására.
Szakemberekkel folytatott konzultációk. A sürgősségi kórházi kezelésre utaló jelzések hiányában a gyermeket egy nephrológus, kardiológus, endokrinológus, allergológusra kell utalni.
kórházi ápolás. Minden általános ödémaú kórházban kórházba kerülnek, hogy meghatározzák a fejlődésük okait.