Allergiás duzzanat

Allergiás körülmények minden személybenkülönböző módon nyilvánulnak meg. Valakiben szinte észrevétlenül és fájdalmatlanul haladnak, és valakinek szenvednie kell. Azoknál az embereknél, akiknél fokozott az allergiahiány, az elsődleges allergiás tünetek megjelenése már aggodalomra ad okot. Végtére is, ha nem biztosítja azonnal a megfelelő segítséget és kezelést, akkor a tünetek nagyon gyorsan átalakulhatnak allergiás duzzanattal, amely tele van következményekkel.

A duzzanat lehet allergiás ésnem allergiás jellegű. Nem allergiás ödéma társítható túlterhelés organizmus fizikai aktivitás, a terhesség, hatását a különböző betegségek, stb Allergiás duzzanat, viszont mindig az eredmény expozíció különböző allergének az emberi szervezetre. Jellemzően, ödéma fordul elő csak akkor, ha az hatással van a humán élelmiszerek il gyógyszer allergének, azaz olyanok, amelyek tartoznak közvetlenül a szervezetbe. Egy ilyen tünet nem más, mint a fejlődés egy tág vagy diffúz megsértése szubkután zsírszövet vagy nyálkahártyával. Ennek megfelelően, a duzzanat lehet kitéve semmilyen testrész, de az eredmény az allergiás reakció nagy valószínűséggel szenvednek az arc, a szem, a nyak vagy a kezét.

Az ödéma megjelenése már alkalom arra, hogy riasztást és hangjelzést adjonaz allergiák sürgős kezelése. Végtére is, az ödéma kialakulása, különösen ez a torok és a nazofarynum nyálkahártyáinak duzzanata, légzési nehézségeket, és ezáltal fulladást okozhat. Ezért, ha az ödéma első gyanúja merül fel, forduljon orvoshoz. Ne feledje, hogy a duzzanat okai eltérőek lehetnek, de a kezelés azonnali.

Az ödéma nem más, mint a folyadék torlódása(víz és elektrolit) a szervek és szövetek üregében. Az ilyen folyadék felhalmozódásának helyétől függően különbözõ ödéma alakul ki. Az Anasarca az ödéma egyik típusa, amelyben folyadék halmozódik fel a szubkután szövetben. Ez az ödéma olyan formája, amely leggyakrabban az allergiás betegségekre jellemző. A Hydrothorax a mellkasi ödéma; a pericardialis zsák ödémáját hidropericardiumnak nevezik; a hasüregben található ödéma ascites és a spatula - hydrocele nevezett.

Az ödéma kialakulásához hat patogenetikai faktor jellemző:

  • Hidrodinamikus - egy olyan tényező, amelyben ödémaaz interkapilláris folyadékcsere következtében alakul ki. Ha a kapillárisok artériás részében a nyomás meghaladja a teljes nyomást a szövetekben, akkor a kapillárisok vaszkuláris ágyából származó folyadék közvetlenül belép a szövetbe. A vénás résznél a folyamat fordított. Így az egyik részben (szövet vagy kapillárisok) megnövekedett nyomás következtében a hidrodinamikus jelleg duzzad.
  • A membrán egy patogenetikai tényező, amelya vaszkuláris-szöveti membránok permeabilitásának növekedésével jár. Ha a permeabilitás emelkedik, akkor a folyadéknak a szövetekből az edényekbe történő fordulási folyamata és fordítva nagymértékben megkönnyíthető. A membrán áteresztőképessége általában a hisztamin szervezetére gyakorolt ​​hatás miatt emelkedik, ami az allergiás megbetegedésekre jellemző.
  • Osmotikus - olyan tényező, amely az elektrolitok intersticiális térben való felhalmozódásához kapcsolódik, ami vízbeáramláshoz és ödéma kialakulásához vezet.
  • Onkotikus - patogenetikai faktor, amelya kóros állapotokra jellemző. Ebben az esetben az onkotikus nyomás a szövetekben nagy lesz, és a szövetből származó folyadék hajlamos az edényekre, ami túlzott felhalmozódást és különböző edema-ok kialakulását eredményezi. Ez a patogenezis a vérplazma fehérje szintjének csökkenésével jár.
  • Lymphaticus - olyan tényező, amely a nyirok stagnálásával járó ödéma kialakulásához vezet. Megnövekedett nyomás esetén a nyirokból származó víz belép a szövetekbe, és elősegíti az ödéma kialakulását.
  • A szövetek mechanikai nyomásának csökkentése -jellemző a gyulladásos és toxikus ödéma. Előfordul, hogy a kollagén szintje jelentősen csökken az edényekben, és a szövetek széttörnek és puhaak. Ez lehetővé teszi, hogy a folyadék szabadon behatoljon az edényekbe. Így fejlődik a gyulladásos ödéma.

Tiszta formája, hasonló ödéma patogenezisenagyon ritka. Általában ha allergiás oedema van, egyszerre több patogenetikai tényező is részt vesz, amit csak a szakember határozhat meg.

Valójában az allergiás meghatározásbólAz ödéma nyilvánvaló, hogy a megjelenés fő tünete a test és az emberi szerv egyes részeinek bizonyos duzzanata. Leggyakrabban ez a tünet megjelenik a bőr, a lábak és a kezek hátsó felületén. A fájdalomérzetek, mint általában, nem merülnek fel. De ez nem az egyetlen olyan tünet, amely az allergiás ödémara jellemző. Az allergiás megbetegedések jelentősen befolyásolják az egész emberi test egészének működését, ezért tüneti megnyilvánulások fordulnak elő a test különböző részeiben.

Érdemes kezdeni azzal a ténnyel, hogy közvetlenül aa duzzanat területe nagyon sápadt lesz. Az ödéma nagyon szoros szerkezetű és nem hagy nyomot az ujj megnyomásakor. Ebben az esetben a test más részein a bőrkiütés, a bőrkiütés és a viszketés érzése jelenhet meg.

Az esetek 25% -ában, a bőr duzzadásán túl,a gége, a nasopharynx vagy a légcső duzzanata és duzzanata lép fel. Az ilyen duzzanat rendkívül veszélyes egy személy számára, mivel fulladást okozhat. Az ilyen ödéma további tünetei közé tartozik a légzés nehézsége, fokozott szorongás, "ugató" köhögés és rekedtség a hangban. Ha ideiglenes fulladás van, az arc bőrét és a tudatvesztést megfigyelhetjük.

Az allergiás duzzanat tünetei nyilvánvalóak lehetnekeltérő módon függ az allergia hajlamától és az egyéni tulajdonságoktól. Ha a tünetek szövődményét gyanítja, azonnal konzultáljon egy szakemberrel tanácsokkal és kezelési javaslatokkal.

Allergiás ödéma: fajok helyenként

Amint azt már említettük, a duzzanat viselhetõallergiás és nem allergiás. De még az allergiás ödéma esetén is előfordulhatnak különböző helyszínek. Nagyon gyakran duzzanat fordul elő a szemhéjon, ami megnehezíti a látásszervek működését. A szemhéj ödémája, mint általában, Quincke ödémájának következménye. Az ödéma általában egyoldalú és nagyon jelentős, egészen a szem teljes duzzanatáig. Leggyakrabban a felső szemhéjban lokalizálódik. Az ödéma az emberi szervezet allergiás hatásainak, például csokoládénak, tojásnak, tejnek vagy más élelmiszertermékeknek, valamint a virágzó növények pollenének köszönhető.

A szemdaganat kezelése az allergén hatásainak semlegesítését, valamint szemcseppek vagy kenőcsök (Opatanol, Lecrolin) és hormonális gyógyszerek (Dexamethasone) alkalmazását jelenti.

Az allergiás ajakdaganat leggyakrabban újra társulugyanaz az élelmiszerallergének, vagy a gyógyszerekben található allergének hatása. Előfordulhat a rovarok harapása vagy az állati szőrrel való érintkezés is. Az ajkak ödémáját nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert az ilyen ödéma az ajkak deformálódásához vezethet, a peri-laterális szövetek és egyéb szövődmények eltávolításának szükségességére, mint például a fertőzés terjedése a test más részeire, a vérig.

Az arc duzzanata természetesen okozhat éscsak a túlzott ivás. Ebben az esetben az allergiás reakciónak semmi köze a duzzanathoz. De ha az arctisztulás az állati szőrrel való érintkezés után vagy egy bizonyos táplálkozás után merül fel, akkor érdemes megfontolni, hogy allergiás vagy. Az arc ödémája általában nem haladja meg a 3-4 órát, és olyan gyorsan halad, mint amilyet. De ha a tünet hosszú ideig fennáll, konzultáljon orvosával a kezelésre vonatkozó ajánlásokkal.

A legveszélyesebb az allergiás ödémaQuincke ödémája, mivel egyidejű vérzavarodással jár. Ez azért van, mert a gimnasztin az emberi szervezetben fejlődik az allergénnel való kölcsönhatás miatt. Az allergiás reakciók mellett a Quincke ödéma az endokrin rendszer betegségeit, a belső betegségeket és a parazita vagy vírusfertőzést is okozhatja. Quincke ödéma komplikációk formájában a ödéma a légcső és a torok is vezethet a halál, mivel ez fulladást okoz. A Quincke ödémája a belső szervek további ödémáját okozhatja, ami jelentősen bonyolítja a helyzetet és kezeli az allergiákat. A belső szervek duzzanata ebben az esetben súlyos alsó hasi fájdalom, hányás, hasmenés és bizsergés társul. A legsúlyosabb formáiban Quincke ödémája elérheti az agy membránjainak ödémáját. Az ilyen esetekben tünetekkel jár a szervezet reakcióinak gátlása, folyamatos hányinger és görcsök. Öregedés esetén a Quinck-nek azonnal orvoshoz kell fordulnia a megfelelő kezeléshez, mivel nehéz csak duzzanatot gyógyítani csak antihisztaminokkal összetett formában.

Az orr allergiás ödémája előfordulhatszezonálisan egy bizonyos allergén hatásának köszönhetően, és egész évben a krónikus allergiás reakciók miatt. Az ilyen esetekben az allergének olyan sajátos tényezők, mint a parfüm illata, füst, nyomdafesték stb. Az orr allergiás ödémája az orrkókában megjelenő cianotikus-szürke ödéma megjelenésében nyilvánul meg. Lehetséges, hogy az orrból nagy mennyiségű kibocsátás érhető el. Mindez hatással van a szag, az étvágy és az alvászavarok csökkenésére, valamint az emberi test teljes működésére. Az orr allergiás ödémájának eltávolítása fiziológiai megoldás segítségével történhet - az orrkagyló alapos mosása nemcsak a duzzanatot távolítja el, hanem az allergiás megbetegedések megelőzése is. Az orr allergiás duzzanata azonban komplikációkhoz vezethet. Különösen az ilyen esetek állandó homályos fájdalmat okozhatnak a homlokán, az orrvérzésben, a száraz köhögésben és a rekedtségben. A gyermekeknél az ilyen tünetek és fejlődésük általánosságban hibás harapás kialakulásához vezethet. Az orr allergiás oedema kezelése érösszehúzó antihisztaminok, például indanazolin, naphazolin, tetrizolin alkalmazását vonja maga után. De a gyógyszer célja tisztán egyedi és egy allergológus végzi.

Az allergiás láb duzzanatot is nevezikallergiás arthritis. Leggyakrabban ez a tünet mindenféle ízületi betegség következtében keletkezik, de az allergiás reakció is okozhatja, mint például Quincke ödéma. A láb ödémáját pirosság és fájdalom kísérte. A hasonló ödéma eltávolítására antiallergiás gyógyszert kell szednie. De még az ödéma eltávolítása sem menti le az orvoshoz fordulást és a duzzanat és a további kezelés pontos okait.

Néha allergia következtében duzzanat lehettorok. Maga a gégészet közvetlenül érintett a gégen. A torok allergiás duzzanata a Quincke ödémájának részeként jelentkezhet, és allergiás gégezõgyulladás formájában jelentkezhet. Az utóbbi esetben, a gége ödémája miatt, megfigyelhetjük a nyelési és légzési nehézséget, a hangban zihálva, időnként láz és láz is lehet. Ha a torok allergiás oedema esetén semlegesíti az allergén hatását a szervezetre, és az antihisztaminokat szed, akkor az allergiás laryngitis 7-10 napig tart. A fájdalomérzeteket általában nem tartják be, kivételeket jelentenek azok az esetek, amikor allergiás tünetekhez vírusos betegséget adnak.

Allergiás bekövetkezik az orrdugulás,ha az allergének a cigarettafüst, az autó kipufogógázai, a parfüm illata stb. Magas páratartalmat okozhat. További tünetek ilyen esetekben könnyek, tüsszögés, tüsszögés. Néha lehetnek rekedtség a hangban. Az ödéma eltávolítása érdekében meg kell állítani az allergén expozícióját az emberi szervezetben és szedni az antihisztaminokat.

Allergiás tüdőödéma fordulhat előa különböző allergének hatására, de gyakrabban hasonló tünetet okoz a rovarcsípés. Az ödéma hirtelen indul, csak néhány perccel az antigén expozíció megjelenése után. Először is az arc, a kéz és a fej viszkető bőre, aztán az ember kezd el érezni a mellkas mélységét és feszességét. Lélegzete van. Az allergiás tüdőödémát hányinger és hányás kísérheti. Először is a kezelést az allergén hatását semlegesíteni kell a szervezetre és orvoshoz kell fordulni. Az allergiás tüdőödéma öngyógyszerezése kizárt!

A hörgők allergiás ödémája is előfordulhatHa az allergén közvetlenül hat rájuk. Többek között a tünetek meg kell jegyezni, köhögés, nehézlégzés, légszomj és tartós zihálás. Mint tüdőödéma, öngyógyítást ebben az esetben kizárt, így amikor az első tünetek az allergiás ödéma a hörgők hívjanak azonnal mentőt.

Az allergén hatása a szervezetre,vannak a kezek allergiás duzzanata is. Ez a tünet általában Quincke ödémaának egyik formája, sőt, mint a férfiak allergiás duzzanata. Kíséri a vörös foltok megjelenése és viszketése. Az allergén hatásának azonnali semlegesítésére van szükség.

Allergiás oedemát diagnosztizálnakközvetlenül a kezelőorvos által vérvizsgálatok és a szervezet allergén reakcióinak elemzése alapján. Ezért az első tünetek megjelenésekor azonnal forduljon szakemberhez, hogy megvizsgálja az allergiás ödéma természetét és természetét, valamint a megfelelő kezelést.

Az allergiás ödéma eltávolítása érdekében,megszüntetheti az allergén az emberi szervezetben, és csökkenti az allergén expozíció minimális. A jövőben, a megszűnése kapcsolatot az allergénnel egy jó megelőző karbantartás, mint az allergiás ödéma és allergiás betegségek általában. Allergiás ödéma A különböző típusú és nehézségű jár egyértelmű betartása részesülő antihisztamin vagy homeopátiás orvos által felírt, valamint érzékennyé allergén hatására. Kövesse az a kezelő szakember és allergiás duzzanat nem hozza meg kellemetlen, de sor kerül minden nehézség nélkül és a szövődmények. Vigyázz, és a megelőzés az allergiás betegségek.