Ödéma a kar törésében egy eltolódással

Ha egy hosszúkás kézre esik, ez megtörténheta csukló törése, ami nem ritka sérülés, különösen az aktív emberek számára, mint a csuklótörés elmozdulása vagy sugara. A csukló törését a kéz fájdalmai és vörössége kísérte, a cikkben többet, a csuklótörés tüneteinek szakaszában. Ezzel a szakasszal meg kell győződnie arról, hogy megismerkedjen, mert nem tény, hogy van ilyen trauma, talán szerencsés vagy, bár a jelek hasonlóak. A csukló kezelésének törése szakmai, professzionális, ezért ne próbálja meggyógyítani még a cikkelyben található tanácsok használatával is, jobb, ha orvoshoz fordul.

A csuklótörés az alkar leggyakoribb és leggyakoribb sérüléseinek, valamint a kar csonttörése . Valóban ez a felső végtagnagyon törékeny, és néha még ezt sem vesszük fontolóra, és várjuk, hogy ez a csont fantasztikus erővel bírjon. Mint tudják, a sporttevékenységekhez kapcsolódó törések körülbelül 27% -a pontosan ezt a karaktert tartalmazza.

Ennek a törésnek a fő mechanizmusa az eséskinyújtott kézzel. Bár a csuklócsontok viszonylag stabil szerkezetűek, számos ligamentum irányítása alatt gyakran nem állnak éles ütésnek (amikor egy személy megbotlik és automatikusan védekezésként kezeli a kezét). Ha a páciens a bukás idején a nyitott tenyéren tudat alatt lelassította testét, egy elmozdulással tipikus csuklótörés következik be, nevezetesen egy perifériás töredék a hátsó és a hüvelykujj felé. Ezt a traumát a kollégium törésnek nevezik. A palmáris felületen látható a dudor (bajonett deformáció), amely megfelel a központi töredéknek. Ez ritkán a ulna styloid folyamatának törését okozza. Kevésbé találjuk a csukló sugara körüli csuklótörést (úgynevezett "Smith" szünet), amely a csukló hátulján esik.

Kockázati csoport
Azok a személyek, akik foglalkoznak a kapcsolattípusokkalsport (harcművészet, foci), sokszor törött csuklóját. Kerékpár, görkorcsolya, gördeszka, különösen akkor, ha új ez a vállalkozás is okozhat csonttörés . Traumatológiában a csuklótörés gyakran az erőszak vagy az autóbaleset következtében alakul ki.

A következő tünetek nem feltétlenül jelentkezhetnektörés, ezért minden esetben orvosi segítséget kell kérnie. Az első dolog, amit az áldozat érez, súlyos fájdalom a trauma területén. Az általános állapot romolhat, és egyáltalán nem nyilvánulhat meg. Külső vizsgálattal a csukló körül duzzanat és fájdalom jelentkezik. A stroke következtében belélegzés indulhat a lágyrészekbe, amelyek a csukló körüli zúzódásokként jelennek meg.

A beteg nem tudja elvégezni a szokásos mozgásokata csukló és a szorosan illeszkedő ujjak, mivel a fájdalom szindróma lesz a motívum korlátozásának oka. A csukló tüneteinek törése szintén látható csont deformációval jár. Az alakváltozás a csuklócsukló területén a villa vagy a bajonett típusában található meg. Ha megpróbál elmozdulni, hallani egy csomó csontot (kreppelést), ami a törés megbízható jele. Mindenesetre a csuklótörés jelei nem tudják leírni a diagnózis teljes képet, ezért a diagnózis a kórházban történik. A csuklótörés nagyon közel áll a sérüléshez a kéz törése . ne tévedj!

diagnosztika
A csont csontjai törésének azonosításatöbb diagnosztikai módszert is elvégez. Először megvizsgálják a külső jellemzőket, és elvégzik a csukló tapintását. A trauma terjedelmének és helyének megerősítésére röntgenfelvétel készíthető. A súlyos elmozdulással járó súlyos csuklótöréshez MRI-diagnózist igényel, amely lehetővé teszi a csontok legkisebb darabjainak meghatározását.

Intenzitás és az alkalmazott kezelési módszerek lesznekközvetlenül függ a sérülés súlyosságától. A helyszínen meg kell oldani a sérült végtagot - az úgynevezett elsősegélynyújtást. Nagyon fontos, hogy a sérült csuklóját rögzíteni kell, hogy a mozgás alatt a beteg ne kapja meg a fájdalom egy részét. Fontos, hogy elinduljon, biztos lehet benne, hogy ez a sérülés van, és nem ... például - a kéz zúzódása . ami hasonló a tünetekben.

A beteg kórházba való felvétele éselvégzi az összes szükséges diagnosztikai módszert, kezdje meg a kezelést. Az első dolog az, hogy áthelyezzük a csont elpusztult részeit. Rendszerint ez az eljárás anesztéziát igényel, és bizonyos esetekben sebészeti beavatkozást igényel. A csontok összehasonlítása után a sérült végtag immobilizálódik, vagyis gipsz kötést alkalmaznak addig, amíg a csont össze nem nő. A végtag nélküli mozdulatlanság fenntartásához használjon különböző módszereket:

1. Gipszkötés vagy gumiabroncs (ezek a két módszer együtt és műtét nélkül is használható).
2.A fémlemez csavarokkal (műveletet igényel)
3. A hagyományos csavarok felszerelése, amelyeknek nincsenek reteszelő elemei (sebészeti beavatkozást is igényel)

Ha a beteg nagyon érzékeny a fájdalomra (különösenidős emberek), majd egy csuklótörés kezelés magában foglalja a fájdalomcsillapító gyógyszerek használatát. Leggyakrabban az analgin vagy baralgin tabletták szedését teszi lehetõvé, figyelembe véve a test egyedi jellemzõit. Gipsz kötésben vagy más rögzítő elemben a beteg 8-tól 11 hetet tölthet. A gipsz eltávolítása után ismételt röntgensugarakat készítenek annak biztosítására, hogy a csontok ne mozduljanak el.

A rehabilitáció során szükséges elvégezniGyakorlatok, amelyek megerősítik az izmokat és javítják a csukló mozgását. Ebben az esetben a fizioterapeuta segítségét kell kérnie. Az összes gyakorlatot az orvos írja le, miután a csontok megfelelő erővel rendelkeznek. Érdemes elfelejteni a sportot néhány hónapig, amíg a csukló teljesen meg nem erősödik.

Videó - a kefe anatómiája