Kórokozók kóros duzzanattal

A kezelés során gyógyszert alkalmaznaka lymphedema különböző szakaszai és formái. A benzopironok, amelyek számos jól ismert mechanizmuson keresztül hatnak, hatékonyan hatnak magas fehérjetartalmú ödémák kezelésére, különösen az elsődleges vagy másodlagos limfödémában.

Fontos megérteni - gyógyszerek a lymphostasis kezelésébenCsak támogató szerepet töltenek be, és önmagukban nem képesek kiküszöbölni a tartós ödémát. Csak a helyes kezelés a kötéssel és a tömörítéssel ténylegesen eltávolíthatja a duzzanatot a nyirokcsomóban.

A lymphedema gyógyszerterápia fő elvei.

A limfödémával végzett gyógyszerterápia kiegészítő jelentőséggel bír, a leggyakrabban a következő gyógyszereket használják.

Phlebotróf eszközök. A lymphedema komplex terápiájában széles körben alkalmazzák e csoport különböző készítményeit:

  • Micronizált flavonoid frakciók (Detralex, Daflon);
  • Troxerutin és (Troxevasin (Trochevasin), Paroven, Venoruton stb.);
  • Eszin (Escin (Escin), Venastat (Venastat), Escuzan, Aescin stb.);
  • Kombinált készítmények (Cyclo 3fort (Cyclo 3 erőd), Ginkor erőd (Ginkor Fort) stb.


kumarinok. Ez nagyon sok különböző anyagcsoportAz épületek teljesen más hatásúak. Az orvostudományban az oxikumarint széles körben alkalmazzák antikoaguláns szerekként (a véralvadást csökkentő gyógyszerek). Bizonyos Lymphology szimpátia klinikusok a kábítószer-használat más csoport kumarinok, amelyek nem rendelkeznek azzal a képességgel, hogy befolyásolja az állam a véralvadási rendszer, de hozzájárul állítólag hasítását nagyobb molekulák az extracelluláris mátrix. Azonban, az összegyűjtött adatok időpont azt sugallják, hogy a hozzáadása a kumarint a komplex terápia lymphedema nincs hatással az eredményeket olyan jelentős, mint, például kompressziós terápia.


vízhajtók (Diuretikumok). A perifériás ödéma terápiájában a diuretikumok gyors hatást fejtenek ki az érrendszeri ágy elsődleges veszteségével kapcsolatban. Ennek eredményeként az intercelluláris folyadék mobilizálódik, hogy feltöltse a folyadékveszteséget az edényekben. Szerepe diuretikumok a nyirokrendszeri ödéma kezelésére is nagyon korlátozott, hiszen amikor a transzudátumok intercelluláris nyirok ödéma, köszönhetően annak összetétele, és lényegesen nehezebb mobilizált újra felhalmozódik könnyen „víz” komponenst. A lymphedema jelenléte önmagában nem jelzi a vizelethajtók kijelölését.

Antibiotikus kezelés a lágyrészek fertőzésének kialakulásával valósulnak megegy beteg végtag. A bőr alatti szövet (erysipelas), a limfangitis, a bakteremia súlyos gyulladását, általában gyógyszert írnak fel intravénásan, tropikusan a fertőzések leggyakoribb kórokozóira - gram-pozitív csonkokra.
Találhat találkozót a limfödémávalkülönböző csoportok és hatásmechanizmusok: pentoxifillin, E-vitamin, proteolitikus enzimek és hasonlók. A kinevezésüket azonban elméleti feltevések kondicionálják, és a gyakorlatban nem indokolt.