Javallat az orrplasztika után duzzanatért

Az orrplasztika az egyik legnépszerűbbplasztikai sebészet, amelynek célja a légzés normálizálása, megbetegedés vagy sérülés miatt, valamint az orr alakjának javítása. Mivel a sebészek figyelmeztetnek és megerősítik a betegek visszacsatolását, a kívánt eredmény nem azonnal látható, mivel az orrplasztikát követő ödéma a műtét természetes következménye. Ezt a komplikációt meg kell tervezni, és minden lehetséges intézkedést meg kell tenni annak minimalizálása érdekében.

A műtét utáni ödéma okavérkeringési rendellenesség a bőrön az érrendszeri megbetegedések miatt. A puffadás mértékét gyakran a beteg bőrének jellemzői határozzák meg (annál vastagabb, annál nagyobb a térfogata), valamint az orrplasztika méretaránya.

  • Zárt orrplasztika. Ez magában foglalja a manipulációt apró bemetszéseken keresztül az orrlyukakban, a művelet végén belső felszívódó varratokat alkalmaznak. Az artériák érintetlenek maradnak, az orr-támogató funkció megmarad.
  • Nyílt orrplasztika. Ezt az emésztett bőr emelése után végezzük a csontbázis és a porc javításával. Ilyen mély beavatkozás eredményeként a rehabilitáció hosszabb ideig tart, és a duzzanat és a zúzódás észrevehetőbb.

A betegek gyakran felteszik a kérdést: Mennyibe kerül az ödéma, ami az orr műanyag rekonstrukciója után következik be? A helyreállítási folyamat több, különböző időtartamú szakaszra oszlik. Minden egyes szakaszban különleges típusú ödéma jellemzi.

Olyan időpontban jelenik meg, amikorelvégezte az orrplasztikát, és nehézséget okoz a sebésznek. Azonban egy tapasztalt szakember elegendő gyakorlattal rendelkezik a szövődmények kiküszöbölésére és tudja, hogyan lehet eltávolítani a duzzanatot. Közvetlenül a műtét után az orrjáratok tamponizálódnak, gipszkötést vagy gumiabroncsot alkalmaznak az orr rögzítéséhez és a szövetek duzzanatának megakadályozásához. A maximális duzzanat a 2-3. Napon észrevehetővé válik, miközben a szemre és a szemhéjakra terjed. 5 nap elteltével elkezd csökkenni, de összességében egy és fél hét marad. Körülbelül ezeknél a kifejezéseknél távolítsa el a gipszet, és támogatása nélkül az ödéma erősebbé válhat.

Miután eltávolította a gumiabroncsok duzzadását, mindkettőtvélemények azt mutatják, van átlagosan 4-6 hét. Az ödéma fejezzük kevesebb az elsődleges, de amelyeket a bizonyos pecsétet szövet expanzió háttámla és az orra hegyétől - ez gyakran okoz a betegek szorongás és azt okozza, hogy kapcsolja be a mindenféle, és nem mindig szentesíti az eszközt a kezelést.

A második és a hetedik közötti időszakra jellemzőhónap után orrplasztika. Általában a 12. hét után az orr veszi a végleges formát, és már csak egy kis része az ödéma, szinte észrevétlenül. Átlagosan hat hónap (néha egy kicsit) a károsodott szövetek felépült és megfelelő helyen, ami után a páciens tudja értékelni a műveletek eredményeit, és állítsa őket, ha szükséges.

A képzett orvosok arról beszélnek, hogyanküzdelem az ödémával, amikor az orrplasztikát csak tervezik. A rehabilitáció és a puffadtság csökkentésének folyamatát kezelni kell - ennek érdekében számos hasznos ajánlást kell követni.

  • Egy héttel a szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek, az acetilszalicilsav, az ibuprofen, az orr megállítása korrekciója előtt.
  • Csökkentse a szomjúságot kiváltó italok és ételek fogyasztását: savanyúságokat, fűszereket, füstölt ételeket.
  • Legalább hét nappal a műtét előtt ajánlott nem dohányozni.

Ha az orrplasztika már megtörtént, a legegyszerűbb magatartási szabályok, eljárások és az orvos által előírt orvostechnikai eszközök használata csökkenti az ödéma csökkentését.

1. Az első három napon lehet alkalmazni, hogy az orr hideg borogatást altatással aloe lé, hogy ne zavarja a helyzet a gipsz gumiabroncs. Bebizonyosodott, homeopátiás és duzzanatát csökkentő hegyi árnika használt krémek, vagy kenőcs kész „Arnica”.

2. Súlyos esetekben az orvos kinevezésével a "Diprospan" hormonális gyógyszer injekciói készülnek.

3. Válasszon egy nagy párnát, hogy alvás közben a fejét felemeljék. Az orrplasztika után az első napon kerülni kell a hirtelen mozgásokat, a fizikai munkát, és próbáld meg nem csökkenteni a fejét.

Az orr után duzzadt az orrplasztika utángyorsan, az első 10 napon belül tartsák be a kiegyensúlyozott étrend, figyelembe csak könnyen emészthető élelmiszer, korlátozza a sót, kizárja a kávé és az alkohol. És végeredményben még egy tipp: ne gyakoroljon túlzottan buzgóságot az ödéma megszüntetésében, a legjobb megoldás számukra az idő.

Figyelj! Minden webhelyen megjelenő publikáció csak általános fogalmát adja a kozmetológiai problémákra, egy oktatási küldetést teljesítve. A javasolt módszerek, gyógyszerek és receptek csak orvoshoz fordulhatnak. Ne feledd: az egészséged a kezedben van, és személyesen felelősek érte!