Oedema és az orrplasztika utáni zúzódások

Bármilyen műtét, beleértve a Orrplasztika (nyitott vagy zárt orrplasztika) van egy bizonyos százalékát a kockázatok és mellékhatások.

Az ilyen reakciók előfordulását befolyásoló okok változhatnak. Ezek a következők:

  • A szervezet egyedi jellemzői (hajlása vérzés, sűrű felületi vaszkuláris plexus, az a tendencia, hogy az allergia, ödéma, a formáció a túlzott kötőszövetes heg a helyszínen, stb) .;
  • A sebész gyakorlati tapasztalata és a művelet választott technikája;
  • Egyidejű betegségek (artériás hipertónia, hypovitaminosis stb.)

Orrplasztika: komplikációk, kockázatok, problémák

Az orrplasztika az egyik leginkábba kozmetikai műveletek minden évben elvégezhetők, de ugyanolyan potenciális kockázatokkal jár, mint minden más beavatkozás. Annak ellenére, hogy a legtöbb orrplasztika gond nélkül jár, a páciensnek tudnia kell az orrplasztika lehetséges mellékhatásairól és kockázatairól, valamint személyes kockázati tényezőiről. A tapasztalt sebészekkel való megbeszélése segíteni fogja a működés biztonságosabbá tételét, és a rehabilitációs folyamat könnyebb és kiszámíthatóbb.

Sebészeti kockázatok és szövődmények

Ezek a kockázatok kapcsolódnak a leginkább működőképes folyamathozami elkerülhetetlenül magában foglalja a szövetek és véredények traumatizációját és az ezt követő varrást. Az orrplasztika lehetséges sebészeti kockázata a következő:

  • Vérzés és nagy hematómák;
  • Postoperatív seb fertőzése;
  • Anesztézia mellékhatásai.

Mindezek a feltételek bármely más sebészeti beavatkozás után következnek be.

Speciális szövődmények az orrplasztika után

Ezenkívül külön kell leírnunk a működési csoportra jellemző mellékhatásokat és következményeket - vagyis mindenféle műtéti orrplasztika esetében.

Az orrplasztika után ilyen problémák vannak, például:

• Az orrnyálkahártya - akkor fordul elő, amikor az idegrostok sérültek, gyakran visszafordíthatóak és hetek után járnak.

• A műtét utáni fájdalom. A műtét elkerülhetetlen károsodása, valamint az idegtáblák duzzadt szövetekkel történő összepréselése fájdalmas érzeteket okoz az első napokban. Ez a kellemetlen érzés általában kicsi, és fájdalomcsillapítók eltávolítják, amit az orvos javasolni fog.

• Hyper-korrekció vagy elégtelen korrekció, amely ismételt orrplasztikát igényel. Ezek a problémák a műtét után vagy néhány hónappal később láthatóak.

• Vérzés az orrból - a működés soránsérült ereket, és, míg a nyálkahártya és a véredény fala nem visszanyerik korábbi sűrűsége a gyógyulási folyamatot, ezek nagyon könnyen meghibásodnak kiváltó tényezők (dostavanie nazális kenetben, vérnyomás csepp, hosszú ferde helyzetben a fej). Az ilyen vérzés mennyisége és ereje általában kicsi.

• Nyitott orrplasztika maradtaz orr alja és az orrlyukak közötti bőrtok. Általában teljesen ki vannak simítva és több hónapig nem látszanak. Azonban előfordul, hogy az orrplasztika után a heg megváltozik, tömeges és sűrű lesz, keloidává változik. Az ilyen sűrű, konvex és vöröses hegek a kötőszövet elszaporodása miatt jelentkeznek a gyógyulást követő műtéti varrások területén.

• Az orrplasztika után duzzad. A kis véredények felszakadása a bőr felületéhez közelebb áll. Ez egy újabb gyakori mellékhatás. Általában a zúzódások a szem körül helyezkednek el, és legfeljebb tíz napig fennmaradnak. Nem komoly komplikációk jelei. Az orrplasztikának köszönhetően a zúzódások különböző súlyosságúak, attól függően, hogy a betegek kis hajók törékennyé válnak-e.

• a rhinolasztika utáni ödéma. Ez a szöveti trauma utáni helyreállítás természetes eleme. Az orrjáratok bőrének és nyálkahártyájának reakciója súlyossága a szervezet egyedi tulajdonságaitól függ. Az orr és az orr ödémája az orrplasztika után az egyik leggyakoribb mellékhatás. Fejlődésük mechanizmusa a szövetben lévő folyadék felhalmozódása a működés által okozott mikrocirkulációs rendellenességek következtében.

Minden duzzanat (orrhíd vagy orrkúp) utánA műtét utáni első napokban az orrplasztika a leginkább észrevehető és fokozatosan csökken két hét alatt. A nyálkahártya duzzanata orrát adhat a hangnak, ami néha több hétig tart. Ritka esetekben az enyhe duzzanat akár négy, akár hat hónappal az orrplasztika után is fennállhat.

• Az orrplasztika utáni kúpok szövődményei,amely az orr műtét után később jelenik meg. Ezek a periosteum specifikus reakciójának eredményeképpen keletkeznek a műtét során bekövetkező károsodások miatt. Ez a szövődmény ismételt felhívást igényel egy plasztikai sebészre.

Ezért a választott képzettegy plasztikai sebész, aki alapos vizsgálat és kihallgatás után képes lesz arra, hogy előrejelezze a lehetséges kockázatokat, és meghozza a lehető legmagasabb intézkedéseket annak megelőzésére. Ezenkívül követni kell a sebész által kapott utasításokat, hogy gondoskodjanak magukról a műtét előtt és után, ami segít elkerülni számos szövődményt.