A felsorolt ​​betegségek az ödéma fordulnak elő

Az ödéma gyakran fordul elő. Megjelenésük nem mindig jár a betegségekkel, például a havi ciklus bizonyos napjaiban a nőknél fordul elő, és azok, akik felállnak - ödéma az esti órákra. Azonban ezeknél az esetekben az ödéma nem jelent semmi betegséget. Mindazonáltal az edema sok kellemetlenséget okoz. Beszéljünk, hogyan kell megbirkózni ezekkel a problémákkal.

Az ödéma a folyadék felhalmozódása a szövetekben, és ígya test szerózus üregei. Általában az oka a víz-só egyensúlyának a szervezetben való megsértése. Az ödéma következtében a szerv vagy végtag térfogatának növekedése és bizonyos egyéb tulajdonságok (turgor és rugalmasság) megváltozása bekövetkezik. A kis duzzanat gyakran láthatatlan vizuálisan.

Mint fentebb említettük - a kis ödéma nem jelent betegséget. Azonban elmondhatják, hogyan viselkedjenek.

Fenntartjuk, hogy az alább felsorolt ​​betegségeknél az edema gyakoribb, mint nem a fő és nem az első tünet. A víz-só-egyensúly megsértését okozhatja

a szív- és érrendszeri betegségek (vice, infarktus, szívelégtelenség).

Mindezek a betegségek nagyon súlyosakmegfelelő kapcsolatnak kell lennie. Az önkiszolgálás, orvos ajánlása nélkül, még nagyobb problémákkal és működési zavarokkal jár, amelyek visszafordíthatatlanok lehetnek. Az ilyen betegségekben fellépő duzzanat elleni küzdelmet felügyelet és orvos tanácsára kell lefolytatni.

Hogyan lehet megelőzni az ödémát?

Ha a duzzanat nem időszakos jellegű, akkor számolni kell velük, figyelembe véve a megjelenés okait.

Ödéma a lábakon este. Rendszeres szünetek lesznek a munkában,az idő, amikor leülsz, és felemeli lábát a szív szintjére. 5-10 perc ebben a pozícióban javítja az alsó végtagokból származó folyadékok kiáramlását és csökkenti a duzzanatot. Reggel és este a kontrasztos zuhany6 segít hidegvízzel befejezni - ezáltal a hajók szűkülnek és az edemák megszűnnek.

Ödéma a havi ciklus alatt. A női hormonok szintjének emelkedése vezetkis folyadékvisszatartás a szervezetben. Általában ezek a duzzanat nem okoz szorongást, és nem igényel speciális intézkedéseket. Ebben az időben beállíthatja az étrendet, és kiküszöbölheti a sózott ételeket, mivel a só a testben tartja a folyadékot.

A szemhéj ödémája. Leggyakrabban a fáradtsághoz társul. Adjuk át magunkat - csak a szemét és az egész testet kell pihenni.

A gyógyszerészeti diuretikumoknakcsak egy orvost írj ki, aki felmérési adatokon alapul. A diuretikumok önadagolása veszélyes, mert a folyadékkal együtt nagy mennyiségű nyomelemet távolítanak el a szervezetből, ami csak súlyosbítja az anyagcserezavarokat.

A tüdőödéma megszüntetésére,kihasználja az egyszerű népi jogorvoslat előnyeit. Jóak abban, hogy lehetetlen kivonni a felesleges folyadékot a testből és nincs kiszáradás. A könnyű diuretikus hatás a zöld tea, amely elvileg előnyös a szervezet számára. Segít, ha duzzadt szemhéjakkal - bizonyítottan orvosolható - teafúzással.

A zsírszövet képes felhalmozni a folyadékot. Ez valóban igaz. Azonban a diuretikumok alkalmazása semmilyen módon nem járul hozzá a felesleges zsírszövet eltávolításához. Ezért ez a módszer a "súlycsökkenés" és értelmetlen és egyszerűen veszélyes.

A "fogyás" a diuretikumok szedése során csak a folyadék visszavonásával történik, a zsírégetés helyett. A zsírsejtek a helyükön maradnak, és semmilyen súlycsökkenés nem következik be;

a folyadékkal együtt a szervezet fontos mikroelemeket hagy maga után, ami ahhoz vezethet, hogy a test metabolizmusa lelassul, és ez elősegíti a súlygyarapodást;

a nyomelemek elvesztése a szervezetben a víz-só egyensúly megzavarásához vezet, ami betegségekhez vezethet;

a dehidratáció veszélyesebb a szervezet számára, mint egy kis oedema - nemcsak az anyagcserét lassítja, hanem az idegrendszerrel kapcsolatos problémák is (ingerlékenység, fáradtság).

az ödémák nem mindig a betegség jelei, de ha zavarják, akkor át kell mennie a vizsgálaton;

az egyszerű ödéma megszüntethető az életmód egyszerű megváltoztatásával;

A betegségből eredő edema az orvos felügyeletét igényli.

diuretikumokat nem lehet egyedül venni - nem segítenek a testsúlycsökkenésben, de károsíthatja a testet.

Most már tudja, mi a duzzanat és hogyan kell megbirkózni vele.