Mennyit tart az oedema az orrplasztika után?

Mi az orrplasztika?

Az orrplasztika sebészeti eljárás az orr formájának megváltoztatására. Az általános változások magukban foglalják az orr méretének és alakjának változásait.

Van-e életkor korlátozás az orrplasztika számára?

Rendszerint az orrplasztika elvégezhető18 éves vagy annál idősebb betegek. Természetesen vannak kivételek, például súlyos sérülések, és ebben az esetben a művelet sokkal korábban elvégezhető. Ismét valószínűleg a jövőben szükség lesz egy újratervezésre.

Miért mondják a sebészek, hogy egy évig tart a végeredmény?

Természetesen pozitív eredményt érhet elsokáig az eltelt évben, de a végső jellemzői az orr, hogy elérje egy évvel később, és bizonyos esetekben, a másfél év, hogy a duzzanat végül elment, de ne feledje, ez lesz látható, csak a sebész, mások nem veszi észre, hogy valami nincs rendben. A megfigyelhető különbség természetesen a művelet után azonnal látható lesz. Azonban a teljes képet, hogy mi lesz a végeredmény posztoperatív duzzanat és a bőr elszíneződése is fennállhat egy kis bőrpír az orrát. Az ödéma eltűnik a műtétet követő első hetekben, az ödéma 80% -a és a bőr pirosodásának 100% -a eltűnik 3-4 héten belül. Három hónappal az eljárás után az ödéma csaknem 90% -a elmúlik. és a bőr és a ruhák maradék bőrpírja egész évben eltávozik. Van türelme.

Orrplasztika - nagyon fájdalmas?

B ol dolog relatív, a legtöbb betegcsak kisebb kellemetlenségeket tapasztal, mint fájdalmat. Ez a kellemetlen érzés leggyakrabban orrpampon és gipsz. Rendszerint a műtétet követő egy napon belül eltávolítják őket, és a beteg megkönnyebbülést érez. A műtét után a betegek is gyengének érezhetik magukat.

Mennyi ideig tart a mûvelet?

A sebészi idők függően változnakszámos tényező. Az elsődleges orrplasztika általában 2-3 órát vesz igénybe, és az orrplasztika felülvizsgálatára szolgáló eljárások általában három-négy órát vesz igénybe.

Mi az orr tampon?

Az orr tamponok vagy turunok a gauzekaz orrjáratokba illesztve a vérzés megelőzésére, az orrplasztika után is segíti a szeptumot. A műtét után 24-48 órán belül maradnak.

Mi van, ha nem vagy elégedetlen az orrplasztika eredményeivel?

Fontos, hogy várakozási idő, rehabilitációs időszak,csökken a duzzanat, mielőtt azt mondaná, hogy nem vagy elégedetlen az orrplasztika eredményével. Ha 7-8 hónap után továbbra is elégedetlen az orrával, forduljon orvoshoz. Talán szükséged van egy korrekcióra, vagy egyszerűen nem tudsz megszokni az új módon.

Igaz, hogy az orr jobban sérülékeny az orrplasztika után?

Néhány betegnél előfordulhat, hogy az orrfolyás utána következett beorrplasztika, de ez egyéni, nem mindenkihez fordul. És a legtöbb esetben a műtétet követő kilenc hónapon belül megtörténik, akár egy év és fél év is lehet.

Vannak-e komplikációk vagy kockázatok az orr plasticitásában?

Az orrplasztika biztonságos eljárásnak számít,bár minden sebészeti beavatkozás bizonyos komplikációk kockázatát hordozza. Ezek a veszélyek magukban foglalhatják az anesztézia, fertőzések, orrvérzés, a bőr zsibbadásának káros mellékhatásait, a bőrfelszínen előforduló véredények apró törését, aszimmetriát és egyéb lehetséges szövődményeket.

Ocskák maradtak az orrplasztika után?

Az orrplasztika bőrelválásokra van szükségetermészetesen a hegek megjelenéséhez vezet. Ha zárva rhinoplasty található a belső felületén az orr, ami látható heg marad. Nyitott orrplasztika, egy kis bemetszést a columella, vagy alján a bőr, az orrlyukak között, ahol a varrás után orrplasztika, de ne aggódj, egy idő után, minden más szempontból ez shovchik nem láthatók. Akkor bátran, hogy elégedjenek meg a szép új orrot.

Milyen érzéstelenítés szükséges az orrplasztika számára?

- Az orrplasztika általában általános érzéstelenítés vagy helyi érzéstelenítés és szedáció (eszméletvesztés)

Mit jelent az ismétlődő orrplasztika?

ismételt Az orrplasztika, más néven másodlagos vagy harmadlagos orrplasztika, a korábbi rhinoplasty hatásainak kijavítására szolgál. Általában egy bonyolultabb eljárás, mint egy elsődleges művelet.

Mi érhető el az orrplasztikában?

Az orrplasztika javítja vagy megváltoztatja az orr alakját, például:

- csökkenti vagy növeli az orr méretét;
- változtassa meg az orr és a felső ajk közötti szöget;
- az orrlyukak közötti távolság csökkentése;
- hátrahúzás eltávolítása;

- változtassa meg a csúcs alakját;

- Az orrplasztika segít a légzési problémák megoldásában is.

Mit várhatsz a sebészektől?

A konzultáció során megvitatják a célokat ésaz a tény, hogy mit lehet elérni az orrplasztika esetében. A sebésznek meg kell vizsgálnia az orrát és arcát, és meg kell beszélnie orvosi előzményeiről. Részletesen tájékoztatást nyújt a műtétről, az érzéstelenítésről, a sebészeti központról, valamint tájékoztatja a lehetséges szövődményeket.

Mennyi ideig kell elkerülnem a munkát?

A legtöbb beteg 10-14 nap múlva visszatér a működési módba.

Az orrplasztika fedezhető a biztosítással?

A biztosítás általában nem vonatkozik a tisztán kozmetikai eljárásokra.

Milyen gyakorisággal fordul elő a beteg az orrplasztika után?

A szem körüli színváltozás általában előfordul.műtét után. Ennek a színnek a mértéke és az az időtartam, ameddig nekik egyedileg kell lemenniük. 7-10 nappal a műtét után szemmel látható a szem körüli zúzódás, bár egyes betegeknél ez akár három hétig is tarthat.

Mi az orrszeptum műtét?

A szeptoplasztika sebészeti eljárás, amely a szeptum alakjának kijavítására szolgál, hibák vagy deformációk miatt. Ez egyidejűleg végezhető az esztétikai rhinoplasztikával.

Hol történik az orrplasztika általában?

- A rhinoplasztika elvégezhető a sebész műtőben vagy egy kórházban.

Az orrplasztika után hány nyomonkövetés szükséges a sebészhez?

A látogatások száma, minden sebész a maga módján gondolkodik. A sebész leggyakrabban 2-4 nappal a műtét után szeretne látni. A későbbi látogatások néhány héten belül változnak. A jövőben negyedévente meg kell jeleníteni.

Szükségem van valakire, aki otthon segít?

Ha a műtét után következő napon szabadul fel, tanácsos, hogy valaki ott legyen. A klinikán a nővérek rendszerint felügyelik az operált betegeket.

Rendszerint az orrplasztika után 7-10 napon belül eltávolítják.

Az öltéseket rendszerint az orrplasztika műtét után egy héten belül eltávolítják.

Mikor viselhetem szemüveget?

Szemüveg viselhető, ha az orrod védi az öntött színt. De! Az eltávolítás után hat hónapig tartózkodnia kell ettől.

Mikor tudok orr-műtét után sportolni?

Legalább négy hétig el kell távolítanod a sportot (futás, kerékpározás vagy aerobik).

Orr nőhet az orrplasztika után?

Ha az orrplasztika gyermekeken történik, akkor természetesenmint gyermek, az orr tovább növekszik, ami hátrányosan befolyásolhatja a műtét eredményét. Ezért ez a plasztikai sebészet ajánlott a többség kora után, amikor a növekedés leáll.

Milyen anyagot használnak fel, ha rekonstruktív műanyagokra van szükség?

Az átültetésre számos anyag használható. A legtöbb esetben a páciens saját porcát használja, vagy az orr belsejéből, fülből, ritkábban a bordákból.

Mennyire átlagban kell a gipszkel járni, és hány véraláfutást kell végezni?

Körülbelül 4 naptól 10 napig megy a gipsz, és a zúzódások egytől három napig (ha nem nagyon erős, akkor a második héten már nem látható)

Ha jelentősen csökkenti az orrát - hol jár a felesleges bőr? Hallottam, hogy nem vághatja le.

Igen, az "extra" bőrt nem vágják le, csökkennek, és a gipsz eltávolítása után már "egyenletesen" ül az új orrán.

Mennyibe kerül az orrdugulás?

Átlagosan hat hónap. A legtöbb duzzanat elmúlik korábban.

5-10 év után, vagy még ennél is több, az orr deformálódott?

Nem, az orrplasztika után az eredmény örökre változik, és nem változik az évek során, ha nem veszi figyelembe a korral összefüggő bőrváltozásokat.

Hányan nem tud sportolni az orrplasztika után?

Ajánlott legalább egy hónapig tartózkodni a fizikai erőfeszítéstől, beleértve az 5 kg-nál nagyobb tömegű súlyok emelését, és ne hajlítsa meg.

Meddig lehet napozás után orrplasztika után?

2 hét, mert A korai cserzés súlyos duzzanattal és hegesedéssel teli.

Mikor tudom tisztítani az arcomat orrplasztika után?

Melyik évszakban a legjobb az orrplasztika?

Az orrplasztika az év bármely szakában elvégezhetőaz éghajlati viszonyoktól függően. A kedvezőtlen időjárási körülményekkel járó komplikációk kialakulásának megakadályozása érdekében csak a sebész ajánlásait kell betartani.

Milyen gyakran történik a korrekció vagy az újraélesztés?

A statisztikák szerint az orrjavítási műveletek körülbelül 10-15% -a ismételt sebészeti beavatkozást igényel az első művelet eredményeinek javítása vagy javítása érdekében.