Ödéma a fülön és a fül közelében

Ilyen probléma merülhet felfülbevaló viselése, amely nem illeszkedik azok méretéhez vagy anyagához. A fülpárnák gyulladása nemcsak fülbevalókat visel. Valószínűbb, hogy a betegség a fül helytelen lyukasztása esetén okoz gyulladásos folyamatot. Hogyan csökkenthető a fertőzés veszélye az összes ékszeres szerelmese számára, olvassa el a cikkben.

A fülpárnák gyulladásának tünetei

Minden alkalommal, amikor behelyezzük a fülcimbaFülbevaló, ugyanúgy nyílt hozzáférés a bőrén élő baktériumokhoz. Ha látja, hogy a bőr körül a fülcimpa fülbevaló kipirult, duzzadt, ez magában foglalja a varasodás, vagy belőle árad folyadék, majd ott volt a formáció a fertőzés. A laza szál gyulladása enyhén pirosodik a helyén, ahol a fülbevaló található. Ezután tágítsa át a teljes lebenyt, fel a fejbőrt, a nyak hátán, a fülcsatornába.

Mikor kell orvoshoz lenni? Ha a gyulladás tünetei nem mennek el néhány nap alatt, feltétlenül konzultáljon orvosával. Nincs nagy valószínűség, hogy a fertőzés komoly következményekkel járna, azonban a laza rostok gyulladása előfordulhat, valamint a bőr alatti kúszó fertőzés.

Hogyan kezeljük otthon a fülgyulladást?

Ha észleli a betegség első tüneteit, szüksége van rátávolítsa el a fülbevalókat. Miután eltávolította a fülbevalót, meg kell mosni a fertőzés szappannal és vízzel - ez vezet az a tény, hogy a bőrpír és duzzanat lesz saját.

Mi a teendő, ha gyulladás van?

Ha azt szeretné, hogy a lyukasztott fül gyógyuljona lehető legrövidebb időn belül, és a fülcseppet nem befolyásolta a gyulladás, szükséges fertőtlenítő oldatokkal törölni. Használhat hidrogén-peroxidot vagy közönséges orvosi alkoholt. A klórhexidin vagy a furacilin szintén alkalmas erre a célra. Ha nincs gyulladásos tünete, törölje le a fülgyulladót naponta kétszer 2-3 hétig.

Még akkor is, ha alaposan átgondoltad a fül lebenyétpiercing után még mindig gyulladt. Ebben az esetben a fülön duzzad a bőrpír. Ebben az esetben meg kell változtatnia a fertőtlenítő oldatot, és növelnie kell a dörzsölés mennyiségét napi öt alkalommal.

Meg kell jegyezni, hogy eltávolítja a fülbevalót a fül számára nem ajánlott gyulladás, mert a seb szigorodnak, és a fertőzés kerül sor, de szúrni egy fülbevalót vissza akkor nem fog sikerülni.

Ha türelmet észlel a sebben, itt az ideje, hogy antibakteriális kenőcsöt kapjon. Ne felejtse el mossani a kezét az eljárás előtt, különben a helyzet bonyolultabbá válhat.

Ha a javasolt tevékenységek nem segítenek, akkororvoshoz kell fordulni. Meg tudja állapítani a betegség okait. Ha allergiás reakciója van a fémre, amelyből a fülbevaló készült, akkor egyszerűen megváltoztathatja a díszítést. Ha megváltoztatja a fülbevalókat, és a gyulladás nem jár, akkor valószínűleg teljesen el kell hagynia a viseletét.

Ha a füllobe gyulladása bekövetkezettnéhány perccel a piercing után, akkor ugyanazokat az akciókat kell végrehajtania. Az egyetlen különbség az, hogy ebben az esetben lesz képes egy ideig, hogy távolítsa el a fülbevalót a füle, mint a seb nem lesz képes, hogy húzza.

A füllobe gyulladásos betegségeinek megelőzése

Ha úgy dönt, hogy átszúrja a füledet, meg kell értened,hogy ez az eljárás fertőzéshez vezethet. Szerencsére vannak olyan gyógyszerek, amelyek segítenek elkerülni ezt a kellemetlen jelenséget.

A fertőzés terjedésének elkerülése végett a fülekmeg kell áttörnie a megfelelő szakembert, és megfelelően kell eljárnia. A legjobb, ha kapcsolatba kíván lépni egy bőrgyógyászral, aki fülét egy speciális "pisztollyal" fújja - a fülét sterilizált fülbevalókkal átívelő eszköz. Amikor egy orvos egy speciális eszközt használ megfelelő technikákkal kombinálva, a fertőzés kockázata jelentősen csökken.

Hogyan csökkenthető a gyulladás valószínűsége a lyukasztás alatt?

Tartsa tisztán a füleit. Csak áttört füleket kell naponta kétszer hidrogén-peroxiddal mosni, majd antibiotikus kenőcsöt alkalmazni a fül lebenyén. Ezt két-három nappal a piercing után kell elvégezni, majd a fülét vízzel és szappannal mossuk.

A fülbevaló aranyból kell készülnie. Jobb, ha olyan tiszta anyagokból készült fülbevalókat kell viselni, amelyek nem tartalmaznak szennyeződéseket, például aranyat vagy ezüstöt. Érdemes megjegyezni, hogy az olcsó fülbevaló tartalmaz nikkelt, amelyre sok ember érzékeny. A fém allergiája a fertőzés kialakulásához vezethet.

Reméljük, hogy az általunk javasolt ajánlásokatlehetővé teszi, hogy elkerülje a fülpótlás gyulladását. Ha igen, könnyen megbirkózhat vele. A legfontosabb dolog, amit meg kell emlékezni, hogy ha a gyulladást a fülcimpa végrehajtása után sem tűnik a műveletsornak, akkor feltétlenül orvoshoz - csak ő segít létrehozni az igazi oka ennek a kellemetlen jelenség.

© Szerző: terapeuta Elena Dmitrenko

Ezzel a cikkel: