Ödéma az atheró eltávolítása után

Az ateróma jóindulatúA méhnyálkahártya, amelynek megjelenését a faggyúmirigy csatorna elzáródása okozza. A csőben kialakuló parafa megakadályozza a faggyúmirigy kiválasztódásának külsőleges elválasztását, és a faggyú felhalmozódik a bőr alatt.

Az atheroma a test bármely részén megjelenhet, deleggyakrabban az arcon, a fejbőrön, a háton, a nemi szervek bőrén, a hónalj alatt jelenik meg. Az atheroma az emberek 5-10% -ában van jelen. A nőknél nagyobb ateróma, mint a férfiak.

Az athere megjelenésének okai nem teljesen ismertek. Ezeknek az új növekedési faktoroknak a kialakulásához hajlamosak a hormonális rendellenességek, fokozott izzadás, gyakori bőrelváltozás, sőt genetikai hajlam.

Az aterómák soha nem haladnak magukon. Ha az ateróma nem zavarja, és nem sérti meg a személy megjelenését, akkor nem törölhető. Az ateróma esetében az antibiotikumokkal és népi kezelési módszerekkel végzett kenőcsök nem hatékonyak.

Az atheróma daganatszerű formáció megjelenésével járvilágos kontúrok. Az ateróma nedvesítésével a testhőmérséklet emelkedik, fájdalom, bőrpír és duzzanat jelentkezik. Ha az ateróma kitönik, elválasztja a szelomszerű tartalmat a gennytől, és helyén fekély alakul ki.

Először az atheróma egy kis gömb alakúoktatás. Idővel növekszik és felhalmozódik sűrű kötőszöveti kapszula, növekvő bőr alá formájában sűrű gömb alakú daganat. Atheroma maradhat évekig egy kis- vagy gyorsan növekedni, hogy a méret tyúktojás vagy több.

Más daganatoktól az atheróma megkülönböztethetőfekete pont jelenléte rajta - blokkolt faggyúcsatornák. Atheroma kommunikálhat a bőr felületén keresztül a kis lyukon, így időszakosan a felszabadított származék sárgás túró kisülés, amelynek kellemetlen szagú.

Ha az ateróma önállóan kiderül,távolítsa el a bőrről a tartalma révén gyapjú és forduljon bőrgyógyász vagy sebész. Az orvosnak, hogy távolítsa el a maradék atheroma és kapszulát, és kezeli a sebet, így nem kelés.

A malignus folyamat aterómákban kezdődikRitkán fordul elő: a rákos sejtek növekednek az atheróban (ez főként az időseknél fordul elő). Sürgősen szükség van egy orvosra, akire szüksége van abban az esetben, ha az atheroma gyorsan növekedni kezd, vérzik vagy viszket. Jobb látni az orvost és eltávolítani az ateróma, amint megjelenik, mert a rosszindulatú folyamat kialakulásának veszélye mellett bakteriális fertőzés is előfordulhat.

Az atheróma lipomáját az jellemzi, hogy tartalma a faggyú (és a fertőzött gén), miközben a lipoma tartalma aktívan szorozza a zsírsejteket.

Az atheróma eltávolítására szolgáló sebészeti beavatkozást helyi érzéstelenítésben (novokain vagy lidokain) végezzük, és kb. 15-25 percet vesz igénybe, majd a beteg hazamegy.

Ha gőzsölő folyamat kezdődik atheroma, akkor annakazonnal nyissa ki és tisztítsa meg a kapszula tartalmát, majd távolítsa el a kapszulát. Ha a gyulladásos folyamat nem társul az ateróma fertőzésével, akkor ajánlatos megvárni, amíg megáll, majd csak akkor távolítsa el a tumort.

Az ateróma megnyitása nem végezhető függetlenül: Az atheromát csak a kapszulával kell eltávolítani. Eltávolítása atheroma sebészileg következők: a bőr fölött atheroma óvatosan kivágjuk, vigyázva, hogy ne sértse meg a kapszulát atheroma, majd kiirtani a ciszta együtt a kapszula, nyomja az ujjak a seb széleit.

Gyakran egy személy kórházba kerülAbban az esetben, amikor az ateróma hatalmas méretű. Ebben az esetben egy művelet eltávolítani atheroma végre kicsit másképp: A bőrön át az új formáció tett két határos metszésen keresztül egy metszést különleges hajlított ollók alatt vezetünk be atheroma amellyel atheroma és pelyva. Az ateróma eltávolítása után felszívódó varratokat helyeznek a szubkután szövetre, és függőleges varratokat helyeznek a bőrre egy atraumatikus szál segítségével, amelyet 1-2 hét után eltávolítanak.

Az atheró műtéti kezelésére adott ellenjavallatok csökkentik a véralvadást, a kritikus napokat vagy a terhességet a nőknél, valamint a diabetes mellitusban.

Az eltávolítás hatékony módszerei a lézer- és rádióhullám-módszerek.

Ezeknek a módszereknek csak egy hátránya van: csak akkor alkalmazzák őket, ha a növekedés kicsi.

Az ateróma lézeres módszerrel való eltávolításakor a bőrönegy kis metszés történik, ahol a LED be van helyezve, és az ateróma lézer segítségével elpárolog. A lézerrel végzett műtét utáni atheroma nem ismétlődik meg. Ennek a módszernek az a további előnye, hogy nincs hajlam a borra, ha az atheroma a fejbőrön van.

A minimálisan invazív módszer az eltávolításranagyfrekvenciás rádióhullámok alkalmazása. A rádióhullámok csak a ciszta tartalmát befolyásolják, és nem érintik az egészséges szövetet. A műtét utáni hegek a rádióhullám-módszer alkalmazásakor a bőrön nem maradnak.

Az ateróma és az öltések eltávolítása után a sebhez kötést alkalmaznak, hogy megakadályozzák a seb feldörgését a ruhák ellen. Az atheró eltávolítása után a kötés általában nem történik meg.

Üzem közben nem mindig lehet teljesen eltávolítanikapszula, amely ezután az atheróma ismétlődéséhez vezet. Az atheró eltávolítása után néhány nap alatt az ödéma áthalad. A gyorsabb kiszállításhoz rendszeresen kezelni kell a sebet antiszeptikumokkal.

Sebészeti beavatkozás utánaz ateróma helye tömören maradhat. Az atheroma eltávolítása után bekövetkező kondenzáció a hegképződés, a posztoperatív infiltráció vagy a granuloma következménye lehet. Ha pecsét jelenik meg, forduljon orvoshoz diagnózishoz.