Duzzanat mellnagyobbítás után

A mellnagyobbodás utáni ödéma gyakori posztoperatív szövődmény. Ez egy gyűjtemény a folyadék a szövetek a mell, és a helyi jellegű.

Az ödéma kialakulása közvetlenül a műtéti beavatkozás befejezése után következik be. A csúcsállapot 3-4 napig érhető el, és nagyon fontosnak tűnhet.

A műtét előtt orvosnak kelltájékoztatja a beteget arról, hogy az alakja melle után a növekedés kívánatosabb lehet megjelenés és aszimmetrikusan miatt a duzzanatot és az úgynevezett jelenség „ülepítő szövetet.”

A puffadás eltávolításának felgyorsítása érdekében az orvos javasoljaa páciens első ízben kompressziós ruhát visel éjjel. Ez megjavítja az emlőmirigyeket, és megszünteti a túlzott mobilitás kockázatát, ami negatívan befolyásolja a mellszövet javítását és regenerálódását. Ezenkívül a kompressziós vászon speciális anyagból készül, amely enyhe masszázs hatással van az emlőmirigyekre, hozzájárulva ezzel a vérkeringés és a nyirokáramlás normalizálásához.

A hideg puhák segítik a puffadást is. A kompressziós vászon viselésével együtt ez az intézkedés jó eredményt ad.

Alvás után először dúsításának mammoplasty ajánlott fekvő állapotban a felső felében a test alja fölött (szögben 25 és 45 fok).

Negatív hatással van az emlőmirigyek gyógyítására a műtét után, és növelheti az oedemát:
  • az ultraibolya fénynek való kitettség;
  • gőzölés (fürdés, gőzfürdő, szauna, forró fürdőzés);
  • fizikai aktivitás.

Megelőző intézkedésként ajánlott csökkenteni az élelmiszerben lévő só fogyasztását.

Egyes esetekben a mellnagyobbítás után duzzadgyulladásos folyamat megjelenését jelezheti. Ebben az esetben az emlő pirossága és a testhőmérséklet emelkedése társul hozzá. Ha ezeknek a tulajdonságoknak a kombinációja van, a betegnek azonnal orvosi segítséget kell kérnie.

A legtöbb betegben az ödéma 2-3héttel a mellnagyobbítás után. De a páciens testének egyedi jellemzői miatt több hónapig is fennállhat. Miután a duzzanat eltelt, egy nő meg tudja becsülni az augmentációs mammoplasztika esztétikai eredményét.