Hogyan kell kezelni az ödéma alacsony nyomáson?

A hormonális háttér megváltozása, amely bekövetkezika terhesség ideje egy nő testében, többek között a vérnyomás erejét érinti az erek falán. Az első trimeszterben a várandós anya vérnyomása rendszerint csökkent, bár nem feltétlenül. Ez a norma, de vannak olyan keretek, amelyeken túl az alacsony nyomás a terhesség, a baba és az általános eljárás veszélyét hordozza magában. Ezért, ha hajlamos a leeresztett nyomásra - legyen a figyelmeztető jelzés.

A terhesség alatt a nyomáscsökkenés okai

Ahogy a cikk elején említettük, a főa terhesség alatti hipotónia oka a hormonális háttér változása. A természetes vérnyomáscsökkenés az első trimeszterben egy speciális funkcióval rendelkezik, amelyet a természet fogant meg: új vaszkuláris hálózatok kialakulásának feltételei között ez a feltétel kedvezőbb a test számára. Ezért egyedülálló módon a hipotenzió a korai stádiumban jobb, mint a magas vérnyomás.

De az alacsony vérnyomás is tünet lehetaz egyik súlyos betegség. Például ez a szám esik a peptikus fekély. fertőző betegségek, allergiás állapotok, mellékvese elégtelenség vagy pajzsmirigy és egyéb betegségek. Ezért fontos, hogy tájékoztassa orvosát arról, hogy a vérnyomás csökken. Ezen túlmenően az artériás hipotónia gyakran jár a toxikus hatással a terhesség korai szakaszában a folyamatos hányás miatt.

Alacsony nyomású jelek a terhesség alatt

Különböző nők tapasztalják az alacsony vérnyomás bizonyos jeleit, de leggyakrabban kísérik egymást:

  • hányinger;
  • gyengeség;
  • álmosság;
  • gyors fáradtság;
  • szédülés;
  • sötétedés a szemekben;
  • zaj vagy csengés a fülben;
  • a levegő hiánya;
  • ájulás.

A nyomáscsökkentés normái a terhesség alatt

Normál artériás nyomás a terhességen kívül90/60 és 140/90 közötti tartományba esik. Mindenki számára ez a mutató, amelyben egy személy jó vagy normálisnak érzi magát. De a terhesség alatt, ahogy mondtuk, megváltoztathatják az egyik irányba vagy a másikba. Az elfogadható ingadozás a vérnyomás változása 10% -ra. Ha a nyomás csökken, akkor már meg kell emelni.

Sok nő úgy gondolja, hogy az alacsony vérnyomása terhesség nem veszélyes, ha nem veszítenek tudatból, és önállóan mozoghatnak. De az állapot veszélye abban rejlik, hogy az alacsony artériás vérnyomás nem jár a placentán. és a tápanyagok és oxigén szállítása a magzatba lelassul. Vagyis a gyermek fogyatékossá válik belőlük, a placentán belüli elégtelenség az ebből következően alakul ki. És a szülés utáni idõszakban jelentkezhetnek az alacsony vérnyomással kapcsolatos nehézségek. Ezért, még akkor is, ha a nyomást általában lecsökkentették, ne hagyja erősen esni a vemhességi időszak alatt.

Hogyan kezeljük a terhesség alatti alacsony nyomást?

Semmiképpen ne vegyen be gyógyszertáratgyógyszerek a nyomás növelése nélkül konzultálnak orvosával. Például ugyanaz az Eleuterococcal nem csak a vérnyomást, hanem a hangot is növeli, beleértve a méht. Ezért jobb, ha rögtönzött eszközökkel járunk: édes fekete tea citrommal, paradicsomlével, petrezselyem zöldekkel - mindenki segíti valami sajátját.

Egyesek tanácsot adnak sós vagy italt fogyasztanikávét. Mint tudják, a terhesség alatt sós, nagyon óvatosnak kell lenni, és a koffeinmentes ételek és italok (beleértve a kávét, teákat, csokoládét) nem szabad elszállítani. Ezért a legésszerűbb dolog az orvoshoz fordulni ezek közül az ajánlások közül.

De pontosan ez nem fog fájni, de csak megya hypotensív terhes nő alkalmazása - az optimális nappali rendszer, elegendő kiegyensúlyozott táplálkozás, megfelelő pihenés, a szabadban járás. Ha nincs ellenjavallatod, regisztrálj a víz aerobikra vagy egyéb terhes nőkre. De ne menjünk sétálni. És észre fogod venni, hogy ez tényleg működik!

Pontosabban aberemennost.net - Elena Kichak