A menstruáció harmadik napja


A ciklus mely napján szükséges a tejtermelés ultrahangjamirigyek - ez a kérdés alaposan megfontolandó. A helyesen megválasztott kifejezés segít a "Mi ez a pecsét a mellkasban", "Miért a mellbimbó aszimmetrikus", "Miért érezhetők a hónalj nyirokcsomói", és még sokan hasonlítanak a test egészségére?

Számos szabály van az optimális tanulmányi nap kiválasztására, amelyet az alábbiakban figyelembe veszünk.

A ciklus napjának megválasztása a helyzet függvénye

Ha meg kell tennie az eljárást, attól függ, hogy milyen helyzetben van, milyen időszakban áll a petefészek hormonális funkciója.

Tehát, ha a szaporodási korban ilyen panaszok vannak:

 • Ön (vagy nőgyógyász, terapeuta, mammologist) megnagyobbodott axilláris nyirokcsomókat talált
 • kellemetlen érzés van a mirigyekben
 • Az emlőmirigyek nem szimmetrikusak (ha nem volt korábban)
 • van egy szigorítás ("csomó") az egyik mell területén
 • a menstruáció fájdalmas, az emlőmirigyek növekedésével és duzzadásával szemben (ez nem a normális, ez az egyik mastopathia tünete)
 • pikkelyes bőr a mell
 • elszigetelték a mellbimból laktáció nélkül
 • A bimbók visszahúzódnak vagy összenyomódnak, duzzadnak vagy elsüllyednek
 • ha felemeli a kezét, "gödröcskék" jelennek meg egy mellre,

Az ultrahang mell a legjobb módja az elején a ciklus - 4-14 napon a menstruáció első napján.

A terhesség, a szoptatás és a menopauzális korban lévő nők bármelyik napján áteshetik ezt a diagnózist.

Olyan panaszok esetén, mint:

 • mellkasi fájdalom
 • a fájdalmas duzzanat megjelenése a mellkasban
 • különösen akkor, ha a helyi ödéma a bőrtől felfelé halott vörösség kíséri
 • a hőmérséklet emelkedése
 • kiválasztása a mellbimbó gennyes tartalom
 • károsodott jólét: gyengeség, émelygés, álmosság, étvágytalanság,

egy nőnek nem kell csodálkoznia, mikor kell az ultrahangot megfelelően elvégezni, de a fenti panaszok megjelenése után meg kell vizsgálnia.

Meg kell számolnod az időtartamot, hogy ugyanazon a napon találkozol egy mammográfiai vagy nőgyógyászral (ha másképp nem működik, akkor utána az ultrahang és az orvos látogatása között válasszon).

Hogyan számítsuk ki a trekking napját ultrahangon

A ciklus minden nő számára más, és a tanulmányfontos, hogy bejusson a "jobb" fázisba. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az emlő - hormon-érzékeny szerv, ami kissé megváltoztatja a szerkezete hatása alatt az ösztrogén, a progeszteron és más hormonok, amelynek összege függ a nap a ciklus.

Mell ellátás és az orvosok azt javasolják ultrahang diagnosztika támaszkodni, amit nap, hogy ultrahang, így:

 1. 5-12 napig, 28 napos ciklusban
 2. 7-14 napig, ha a ciklusidő hosszabb
 3. az ösztrogén szintje a vérben (a ciklus harmadik napján), amellyel meg tudja ítélni az ovuláció kialakulásának sebességét (az ovulációig és az ultrahanghoz kell folyamodni).
Napjainkban megváltozik az emlőszövetminimálisak. Ő fokozatosan vissza, miután a múlt hónapban: fejleszteni tejtermelő mirigyekben, helyreállítja a csatornák, alveolusok még zárva vannak, és a stroma a prosztata - sűrű.

Később, a 16-20. Napon a mirigyek már készen állnaka terhesség kezdete, kibontakozásuk, az alveolusok duzzanata és fokozott vérellátása (ezért nem láthatja a minimális változásokat, például egy kis csomót).

A terhesség és a szoptatás alatt nem számít, milyen napot kell elvégeznie a kutatást: a mirigyek csatorna és acinái gyorsan fejlődnek, a zsíros lobulák visszafejlődnek.

Minden mellstruktúra teljesen kifejlesztett. Ezért, ha ebben az időszakban szükség van a mirigy vizsgálatára, akkor a nap nem számít - a mell nem változtatja meg szerkezetét annyira, mint a terhesség előtt.

Ugyanez érvényes a menopauzális időszakra is: a naptól függetlenül a mell nem kap elegendő hormonális ingerlést, a "dolgozó rész" atrófiát, míg a zsírszövet bőséges.

Miért fontos a megfelelő nap kiválasztása a kutatáshoz?

A diagnosztikai eljárás elvégzésének időtartama a differenciáldiagnózis szempontjából fontos, azaz a helyes diagnózis megteremtése.

Végül is az emlőmirigyek ultrahangkészítésének előkészítése (diéta vagy éhezés formájában) nincs szükség, de ehhez fontos egy megfelelően megválasztott nap.

Tehát, amikor ez alatt az idő alatt kiderül(üregek) egy folyadékról beszélnek a mastopathia cisztás formájáról, míg a ciklus második felében (a megfelelő tünetekkel együtt) egy hasonló eredmény utalhat a tályogra.

Hogyan lehet az ultrahangot. részletes leírása a megfelelő szakaszban található. Hányinger vagy kellemetlen érzés - jelek, amelyeket be kell jelenteni az orvosnak.

A kutatást olyan gyakran lehet elvégezniszükséges. Teljes egészen ártalmatlan az egészségre. Az orvosok rendszeresen tanácsot adnak az összes 25 és 40 év közötti nők számára, hogy évente egyszer végezzenek ultrahangot (ezután a diagnózist röntgen mammográfiával végzik)

A kutatás költsége - 1000-től 2500 rubelig.

Ezért nagyon fontos, hogy számolni tudjunka ciklus mely napján kell emésztenie az ultrahangot, hogy a kapott adatok a lehető legpontosabbak legyenek. Ez a követelmény annak a ténynek köszönhető, hogy a mell egész "munkaterületét" befolyásolja a női nemi hormon, amelynek szintje a menstruációs ciklus időszakától függően változik.