Az ujjak allergia ödémája

Az ödéma a víz felgyülemlése miatt jelenik megtestet. A szervezet munkájában való bármilyen jogsértés saját oka van. Az ödéma valódi okainak megértéséhez csak orvos lehet. Ha súlyos duzzanatot szenved, ne késleltesse az orvoshoz való látogatást.

Az oedema egyik okaproblémák a szívvel. Ebben a helyzetben a szívizmok nagyon nyomás alatt állnak, hogy megbirkózzanak azzal, hogy az izmok nehézkessé válhatnak. Emiatt a vér áramlási sebessége jelentősen csökken, és a test felhalmozódik a felesleges folyadék. Általában a szívbetegség okozta ödéma a lábaktól indul. Ezután a test felső részébe jutnak, beleértve a kezeket is. Távolítsa el a duzzadást a lábaktól és a kéz ujjai segítenek a dörzsölésnek és a vizelethajtó gyógyszereknek.

A terhesség alatt a nő vérében csökkena só és a fehérje mennyisége, így a víz szabadon belép az izomszövetbe. A terhesség késői szakaszában a méh megnövekszik és megköti a nyirokcsomókat, így esténként a dagadt lábak és teste megduzzad. Ez minden terhes nőnél történik, de egyesekben provokálhatja a gestózist. Ebben az esetben az asszony növeli a fehérje mennyiségét a vizeletben és magas vérnyomással rendelkezik.

3. Zavarok a vesék munkájában

A szervezetből származó extra vizet a vesék választják ki. De ha nem teszik eléggé a munkájukat, akkor egy kicsit segítenek. Először is csökkentse a folyadékbevitelt. Ez az egyszerű módszer segít elkerülni az ödémát. Beszéljen orvosával, és diuretikumokat ír elő Önnek. A vesék a maximálisan működnek, és a "kiáramlik" a felesleges folyadékot. De ne érj el őket. A diuretikumok a folyadékkal együtt eltávolítják a hasznos anyagokat a szervezetből. Gyakran előfordul, hogy az a személy, aki vízhajtót szédít, hányinger és erő elvesztése. Óvatosan kell tablettákat szednie a szív- és érrendszeri betegségekre. Ezért ne öngyógyítson, csak gyógyszert szedjen orvos felügyelete alatt.

4. A pajzsmirigy romlása

Ha a pajzsmirigy sérülése megköveteli a kezelést. A pajzsmirigy által kiváltott elégtelen hormonok a szervezetben lévő folyadék nagy felhalmozódásához vezethetnek.

Az ödéma elkerülése érdekében az orvosok többet ajánlanakNaponta egyszer 5 percig üljön mind a négyen. Ebben a helyzetben a húgyvezetékre gyakorolt ​​nyomás csökken, és a vesékből származó folyadék egyenletesen folyik a hólyagba, miközben senki sehol sem tart. A duzzanat eltávolítása az egész testből és az ujjak segítségével egy ilyen póz.

Az ödéma egyéb okai és az elimináció módjai

1. Só felhasználása nagy mennyiségben

A só megtartja a vizet a szervezetben. Nagy mennyiségben történő fogyasztása problémákat okozhat a vesék, a szív és a látás tekintetében. Ha elkezdi észrevenni az arc és más testrészek puffadtságát, dobja el a sót. A korai szakaszban a sót tiszta vízzel lehet eltávolítani a testből. Az étrendnek csak azokat a termékeket kell tartalmaznia, amelyek nem okoznak szomjat. Ha nagy só szeretsz, próbáld legalább egy ideig elhagyni a sót. Használhatja a citromlevet a tankoláshoz.

Még egy kis zúzódás is okozhataz ujjak duzzanata. Tekintettel a modern élet ritmusára, nem egyszerű dolog, hogy valahova eltaláljunk. A sérülések bárhová eljuthatnak. Különösen gyakran azok kapják, akik sportolni vágynak. Ha a sérülés megjelenik, a gyulladás és a sérült terület nem kap elegendő oxigént és tápanyagot. Sérüléskor a legfontosabb az, hogy a puffadtság minimális legyen. Ha a véraláfutás friss, tegyen valami hideget rá. Ez segít elkerülni a zúzódást és a duzzanatot. A gyógynövényhúsból hideg tömörítés is segít. Az ujjak duzzanata a trauma után segít eltávolítani a "Troxevasin" gélt és a kenőcseket a zúzódások után. A legmegfelelőbb orvosi tanácsot kérni a trauma orvosától.

Az allergiás reakció gyakran válikaz ujjak duzzanata. Allergia a mosószerek, élelmiszerek, növények, állatok mindezekhez ödéma. Ha az allergia oka a háztartási vegyi anyagok vegyi anyagai, akkor tisztítás előtt egyszerűen csak kesztyűt kell viselnie. Ez megvédi a kezek finom bőrét az agresszív összetevők hatásától, és segít elkerülni az ödémát. Az allergiás orvoshoz kérjen allergiás gyógyszert.

A vérkeringés zavara az egyik okaödéma. A vér az egész testben kering, és a véredény legcsekélyebb befűzése a felesleges folyadék és a káros anyagok felhalmozódásához vezethet. Ilyen helyzetben csak az orvos segít Önnek a keringési rendszer normális működésének helyreállításában.

Az ujjak dübörgése a gyűrűk miatt

A hőmérséklet és a légköri nyomás különbségeiaz ujj vastagságának növekedéséhez vagy csökkenéséhez vezethet. Ez történhet akkor is, ha jól vagy a belső szervekkel. Az ujjakon lévő gyűrű gyakran korlátozza a vér áramlását és a lágy szövetekben előforduló egyéb folyamatokat. Ne hordjon gyűrűt, ha kicsit szűk, és nyomja meg. Mindez súlyos duzzanatot okozhat, és még az ujjait is zúzhatja.

Módszerek az ujjak duzzadásának eltávolítására

1. Először dörzsölje meg a duzzadt ujjakat. Lágy, masszírozó mozgásokkal növeli a vér áramlását, és a duzzanat csökken. Stretch az ujjaid segítenek a billentyűzeten dolgozni, felvenni a kis tárgyakat és a szokásos főzést.

2. Menj sétálni. Percenként 10-15 intenzív séta a friss levegőn növeli a vérkeringést. Ha nincs idő egy séta után, akkor táncolj otthon. Naponta csak 10 perc lesz elég.

3. Ha elhízott vagy, kétszeresen hajlamos a duzzanatra. Ütemezzen egy étrendet, amely friss zöldségeket, gyümölcsöket, főtt húsokat tartalmaz. Teljes mértékben távolítsa el a sót az étrendből és mozogjon a lehető legnagyobb mértékben.

3. Emelje fel a kezét. Az ujjak duzzanata így távolítható el. Elég, ha az ujjait kissé felemeli a szív szintje 30 másodpercig. Tegye ezt a gyakorlatot naponta többször.

4. Ha az ujjak puffadása stabil jelenség az Ön számára, hozzon magadnak rugalmas kesztyűt. Kevés nyomást gyakorolnak az ujjakra, ezáltal megakadályozva a folyadék felhalmozódását. Az ilyen kesztyűk viselése napi 3-4 alkalommal kell, hogy legyen.

Kérje meg kezelőorvosát, hogy megtudja a betegség valódi okait. Az ujjak ödémája hosszú ideig eltávolítható azáltal, hogy ragaszkodik ehhez a tipphez.

Ez a videó leírja, hogyan lehet eltávolítani a duzzanat zúzódásokkal:

Tetszik a cikk? - Mondja el barátainak: