Duzzanat a lábak tünetei

A szív- és érrendszeri betegségek igengyakran a halál leggyakoribb okai. A szív- és érrendszeri betegségek előfordulásának százalékos aránya a fiatalokban és a vidéki területeken élők körében minden évben növekszik.

A szív- és érrendszeri megbetegedések egy egész betegség komplexet tartalmaznak, egy különálló csoportban meg lehet különböztetni az alsó végtagok patológiáját.

A lábak érrendszeri betegségeinek fő okai

Irracionális táplálkozás. Sok sült és zsíros ételeket eszik. Helytelen étrend, olyan ételek fogyasztása, amelyek nagy mennyiségű koleszterint tartalmaznak.

  1. Diabetes mellitus
  2. Kor jellemzői. Az évek során az alsó végtagi hajók betegségeinek kialakulásának kockázata nagymértékben növekszik.
  3. Öröklődés.
  4. Elhízás. A felesleges súly az egész test terhe, a lábak edényei nem kivétel.
  5. A nikotin következménye. A nikotin hátrányosan befolyásolja az érrendszert, képes gyulladásos folyamatot kiváltani a keringési rendszerben.
  6. Gyakori stressz, pszichológiai túlzás.
a tartalomjegyzékhez ↑

Az alsó végtagok érrendszeri betegségeinek osztályozása

• Atherosclerosis
• Endarteritis
• Vérfarkasok
• Vaszkuláris elzáródás
• A mélyvénák blokkolása
• Thrombophlebitis

Egészen a közelmúltig, akóros állapotok az alsó végtagok, gyakori bizonyos embercsoportok, mint például sportolók, dolgozók, gépkezelők, a kereskedők, rendőr - egy szakma járó hosszas tartózkodásra a lábad. Napjainkban azonban a betegség sokkal gyakoribb és egyre gyakrabban az emberek között, akiknél minimális terhelés a lábát, mert az ő szakmai és életmód.

A lábtartályok betegségeinek megszüntetése magában foglaljamagának olyan betegség, mint az ateroszklerózis. Ez egy olyan állapot, ahol a véredények elzáródnak a falakon lévő koleszterin plakkok képződésének következtében. A betegség progressziójával egyre kisebb lesz az edény lumenéje, míg az edény lumenje teljesen lezáródik egy kolesztertáblával. A hajó lumenének csökkenése miatt a vérellátás romlik. A betegség megszüntetése gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál.

Tünetek, amelyek jelezhetnekaz ateroszklerózis kialakulása fájdalom a lábas izmokban a séta során és nyeresége során, amikor felmászik a lépcsőn vagy fizikai erőfeszítést, hanyatlást, száraz gangréna kialakulását eredményezi. A betegség a csökkent zsíranyagcsere hátterében alakul ki, és a szívkoszorúér-betegség kialakulásának fő oka.

Az alsó végtagok végtaggyulladásának megszüntetése

Endarteritis - betegség, amelyben vannakrendellenességek a szerkezet az ízületekben a falak, ami szűkületben vaszkuláris lumen, és csökkenti a szövetek vérellátásának. A betegség tünetei: sántaság, fájdalom walking, fáradtság a lábakban, bizsergés és zsibbadás a lábak, sápadtság és száraz lábbőr, duzzanat, sebek.

A betegség egyértelmű oka nem egyértelmű, Meg kell azonban jegyezni, hogy a betegség kialakulása nagy hatással van a nikotin hatására. A dohányzók leggyakrabban ilyen betegségben szenvednek. Kockázati tényezők közé tartozik a posztoperatív időszak, amelyben a szervezet könnyen érzékelhető a különböző betegségek hatására.

Az arteritis megszüntetése olyan betegség, amelyszinte kizárólag a férfiaknál fordul elő, a nőknél rendkívül ritka. A patológiás folyamat és a megfelelő kezelés hiánya miatt a betegség az alsó végtagok amputációját okozhatja. Az arteritis gyakrabban fordul elő 20-40 éves korban, a kóros folyamat a lábak és az alsó lábak edényei alatt történik, míg a kiengedő betegség a legtöbb esetben nagy hajókra hat.

Alsó végtagok varicose vese

Varicose veins - betegség, aami csökkenti az erek rugalmasságát és rugalmasságát. Idővel a vénák feszülnek és deformálódnak. A kóros folyamat a vénás rendszer szelepének helytelen működésének hátterében történik, ami fordított véráramlást eredményez. Ilyen állapot fordulhat elő a szelepek hiányának vagy károsodásának hátterében, valamint örökletes hibák eredmé- nyeként. A fordított vérhullámok következtében a vénák lokális túlcsordulása és ennek következtében kiterjedésük. A betegséget lassú folyamat jellemzi, a betegség tünetei az évek során felhalmozódnak.

Mik a varikózis tünetei?vénák terjeszkedése? Először is, a páciens fájdalmas érzést kelt a lábakban, az alsó végtagok fáradtsága megfigyelhető, a lábakon láthatólag láthatja a szubkután vénák kiterjedését.

A gastrocnemius izmokban görcsök jelentkezhetnek,amelyek éjszaka gyakrabban zavarják. Este vannak erős duzzanat a láb, a borjak. A betegség nagyon súlyos, mert képes követő komplikációk fajtája: a fejlesztés a súlyos vérzés, trombózis, a formáció a fekélyek és az ekcéma.

Az alsó végtagok edényeinek megakadályozása

A betegség a patológiás háttérben fordul előváltozások az erek falában. Az elzáródás oka lehet trombózis vagy embólia, valamint az artériákban jelentkező trauma és az összepréselés. A véredények elzáródását olyan tünetek jellemzik, mint: éles fájdalom a végtagokban és a görcsökben nemcsak a sérült végtag, hanem egészségesek is. A vaszkuláris elzáródás kifejlődésére hajlamosító tényezők a következők: diabetes mellitus, nikotin hatása, anyagcserezavarok, magas vérnyomás.

Az alsó végtagok mélyvénájának blokkolása

A mélyvénák behatolását megfigyeljük a vérrög képződésének hátterében, ami ennek eredményeképpen lezárhatja a hajó lumenjét. A patológiát a bolygó minden lakosának 15-20% -ában észlelték. Tünetek: a lábak élesen fejlődő ödémája, a sérült alsó végtag hőmérséklete, a fájdalom.

A tromboflebitis a leggyakoribb okátirányítás egy érrendszeri orvoshoz. A tromboflebitist patológiásnak nevezik, amelyben akut vénás trombózis társul a vénás fal és a környező szövetek gyulladásos folyamatával. A thrombophlebitis gyulladásos folyamata a mikroorganizmusok részvétele nélkül következik be. A legtöbb esetben a tromboflebitis a varikózis vénák hátterében fordul elő. ritka esetekben a betegség nem módosított vénákban fordul elő.

A tromboflebitis gyakran fordul elő 60 évnél idősebb embereknél. A provokatív tényezők: elhízás, hormonális gyógyszerek, onkológiai patológiák, fertőző betegségek, terhesség és szülés, valamint műtét. Leggyakrabban a varikózisos tromboflebitis befolyásolja a cella felső harmadát és a comb alsó részét. A thrombophlebitis tünetei a bőr pirosodása a patológiásan megváltozott véna kivetítésében, éles fájdalom megjelenése, amikor ilyen helyre ér. Az általános állapot enyhe romlása is lehet: láz és általános rossz közérzet.

A lábszár betegségeinek megszüntetése komoly bonyolult kezelést igényel. Amikor az alsó végtagok edényeinek betegségeit írják elő:

→ préselési vászon használata
→ tónusos zselék, erősítve az erek falát
→ fizikai gyakorlatok az alsó végtagok vérkeringésének javítására.
→ az alapbetegség kezelése, amely az érrendszeri betegség kialakulását váltotta ki
→ gyógyszert (sztatinok, nikotinsav, az epesav szekvesztránsok)
→ masszázs

Az érrendszeri betegségek kezelése közvetlenül függami okozta őt és a betegség színpadát. A kezelés fontos eleme a beteg szokásos életmódjának megváltoztatása. Először is, a kezelés a megfelelő táplálkozás betartásával történik, ami miatt a vér koleszterinszintjének jelentős csökkentése lehetséges. A terápiás gyakorlat kedvező hatással van a betegség lefolyására. Azt is megköveteli, hogy a dohányzás és az alkoholfogyasztás teljes körűen megtagadja magát Ha a betegséget hipodinámia okozza, azaz a szakmai tevékenységből adódó megfelelő izomtevékenység hiánya esetén a kezelésnek figyelembe kell vennie a foglalkozási változás szükségességét.

Táplálkozás érbetegségekben

A gyógyszeres terápia nem adhat megfelelő eredményt étkezés nélkül. A kezelésnek elsősorban a túlsúly csökkentésére kell irányulnia, és stabilizálnia kell a koleszterin szintjét a vérben.

Szükséges az élelmiszerek fogyasztásának korlátozása,gazdag állati zsírokban. A tápláléknak feltétlenül tartalmaznia kell az élelmiszerekben gazdag ételeket - zöldségeket és gyümölcsöket. Javítják a bélműködést, segítve a szervezetet a koleszterin kiválasztásában.

Értékeld ezt a cikket >>>>> (szavazás:16. értékelés: 4,06 5)

Figyelem! Hiba történt a szövegben? Jelölje ki az egérrel és nyomja meg a billentyűket Ctrl + Enter. Köszönjük a fejlesztéshez nyújtott segítséget!

Ne felejtsd el megosztani a barátaiddal a cikket és kommenteket hagyni, mindez még hasznosabbá teszi a webhelyet.