Ha terhesség alatt duzzanatot szenved a lábakon

Egészség a terhesség alatt: duzzanat

Várakozás közben minden nő megváltozikkülsőleg. A növekvő tumor mellett az egész test átalakul: az űrlapok egyre kerekebbek, a közös vonások lágyabbak és rugalmasabbak. Azt mondják, hogy a terhesség belsejéből egy nőt festett - nincs semmi gyönyörűbb, mint egy új életet várni, de sajnos ez a kijelentés nem mindig felel meg a valóságnak: egyes jövőbeli anyák túlzott kilogrammokat és duzzanatot szenvednek.

Mi okozza a duzzadást a terhesség alatt?

A terhességben jelentkező puffadás problémát jelentszemben a nők túlnyomó többségével. Rendszerint ez nem túl kellemes, és néha egészségügyi veszélyt jelentő jelenség kezd elbetegelni a jövő édesanyjait a terhesség 30. hetében, néha előfordulhat a végtagok és az arcok duzzanata.

Mi ez a baj, és miért olyan gyakran bántja a terhes nőket?

Az ödéma a felesleges víz késleltetésének következményeaz emberi testben, felhalmozódva a szubkután rétegben és az izmokban. Terhesség alatt a folyadékot pusztán élettani okok miatt késik. Először is, mert a növekvő méh kezd nyomja le a fő vénák, amely megbontja a kiáramló vér az alsó végtagok, másrészt, mivel ennek eredményeképp a hormonális változások eltolódik a víz-só egyensúlyt, véna és az érfalat elvékonyodnak, ami szintén vezet a vér stagnálásához, következésképpen a folyadék visszatartásához. Ha a duzzanat terhesség alatt kicsi, ez normálisnak tekinthető, és általában nem okoz gondot sem az orvosok, sem a betegek, ha a duzzanat nagyon észrevehető - problémák vannak hajlítva a kéz- és lábujjak, duzzadt arc, ez jele lehet a súlyos betegség vagy gestosis. Ez a feltétel kötelező azonnali vizsgálatot és kezelést igényel, néhány esetben fekvőbetegben.

A puszta fiziológiai okok mellettkizárólag terhesség és növekvő magzat esetén az ödéma a szív vagy a vesében jelentkező rendellenességek következtében alakulhat ki - ez szintén kóros jelenség, és az orvosnak és a kezelésnek szüksége van.

Ezért van annyira kedvelt a női konzultációmérni a súlyát a terhes nő, és kinevezi a vizeletminta minden fogadás. Az első harang folyadék-visszatartás a szervezetben válik nem csak a külső megnyilvánulása duzzanat és hirtelen megjelenése extra kiló. Ha a vizelet vizsgálat azt mutatta, a fehérje jelenlétét, akkor itt az ideje ébreszteni: a jel megsértése vesefunkció, ami veszélyes nem csak az anyukák, de a kisbabáját - a felesleges folyadékot a szervezetből származnak felesleges és káros anyagokat.

Amellett, hogy az orvosi elemzések és a kifejezetten külsőmegnyilvánulásai duzzanat, ödéma segít diagnosztizálni egy egyszerű teszt: csak be kell, hogy gyakoroljanak nyomást a bőrre helyeken, gyakran hajlamosak ödéma - a láb vagy kar. Ha azt követően, hogy a bőr lesz fehér folt, és egy kis gödör - ez azt jelenti, túl sok vizet a szervezetben. Kedvenc cipő lesz túl keskeny, gumiréteg ruházat balra látható foltok a bőrön annak érdekében, ahol korábban nem léteztek a láthatáron, és ékszereket viselni az ujján most akkor nagy nehezen? Ez is jelzi a terhesség alatt kialakuló duzzanat megnyilvánulását - mindenképpen tájékoztassa kezelőorvosát erről.

Talán az ödéma a lábakon a problémaa nők abszolút többsége egy vagy másik terhességi időszakban van. Ha a nap végén a lábakon látható a duzzanat a terhesség alatt, mit kell tennie, hogyan magyarázza előfordulásukat? Ezt könnyen megmagyarázhatjuk: ezért az alsó végtagokból származó vér kiáramlása a legnehezebb
a folyadék itt minden esetben késik. Ez különösen a második félidőben észrevehető: még azok a cipők is, amelyek nem okoznak kellemetlenséget a reggelen, szűködhetnek, a bokákon a bokákon a lábak nehézségei maradnak.

A második típusú ödéma duzzanat a kéz és az ujjak- Ha a jövő anyája munkája azonos mozdulatok statikus ismétlődésével jár, vagy nem igényel különleges keverést, például számítógépen való munkavégzést, akkor az ujjak duzzanata valószínűleg olyan probléma, hogy a terhesség végéig meglátogathatja. Itt az ok megegyezik a lábakkal: a különböző mozgások hiánya következtében a véráramlás stagnál, és ennek következtében edematous lesz.

Jelentősen duzzadt arc egy jövőbeli anyától: szemhéjak, orr, ajkak. Az ilyen duzzanat lehet beszélni a komolyabb betegségek, és mint általában, már vannak kombinálva egyéb tünetek és duzzadás más testrészekre. Néha egy megnyilvánulása duzzanat terhesség alatt nem csak csökkenti az általános megjelenését nő vár, hanem további kézzelfogható fizikai kényelmetlenséget: az orr duzzanat provokál hatású. Egy úgynevezett „rhinitis terhes” - ez zavarhatja a jövőben anya a legelején, és ennek következtében kitört a hormonális változások, és közelebb a vége a terhesség.

A legjobb kezelés a megelőzés, ezért a puffadás megelőzéséhez néhány egyszerű szabályt kell követni:

  1. 1. Szükséges pihenés a nap folyamán. Próbálkozzon legalább egy-két alkalommal napontavízszintes helyzetbe, és pihenni, a lábak ugyanakkor tudunk szintje felett a szervezetben - ugyanúgy prostimuliruete véráramlást a végtagok, és segít a test az eloszlás egyenletes
  2. 2. Kényelmes cipő. Ez a nem egyszerűsített ajánlás, amelycsak univerzális sok esetben, a kóros állapotok megelőzése, megmenti a jövő anyáját a duzzadt lábaktól. Masszázs a lábad és a hideg pihentető fürdők segítenek a feszültség enyhítésében és a vér diszpergálásában.
  3. 3. Az étrendnek való megfelelés. A jövő anyájának étrendjében a fogyasztás feleslegesa sózott, zsíros és sült ételeket korlátozni vagy teljesen ki kell küszöbölni. Nos emészthető ételek gazdag vitaminokban és nyomelemekben - a garancia az egészség. Ez hasznos megelőzésére ödéma enni vízhajtó ételek és italok: Egyél dinnye, gyümölcsök és bogyók tartalmaz C-vitamint, tejet, valamint áfonya és áfonyalé.

Ha a duzzanat egyértelműen kifejeződik, és nem felel meg az étrendneksegít, az orvos felírhatja a diuretikus hatású gyógynövény-készítmények - például a kanefron - további bevitelét. Súlyos puffadás esetén más tünetekkel együtt, valamint a vizsgálatok során fellépő rendellenességek jelenlétére ajánlott a kötelező kórházi kezelés és intenzív ellátás kórházi környezetben.

Ne feledje, hogy a terhességben a puffadás nemmindig rosszindulatú jelenség, és mindenképpen érdemes kockáztatnia a jövőbeli baba egészségét. Tartsa be az orvos ajánlásait, és töltse ki az összes vizsgát időben - így Ön és a gyermek sok problémáról megmenthető!