A lábak duzzanata hasnyálmirigyekkel

Varicose vénák - mennyit ebben a szóban. A klasszikus szavak nem a betegségről szólnak, de azok, akik szenvednek tőle, sóhajtanak a megértésben. Ugly kék matrica szép lábak, néha elviselhetetlen égő fájdalomról járás közben nagyon is kézzelfogható erkölcsi kellemetlenséget - ilyen „öröm” több mint elég ahhoz, hogy úgy gondolja, az okokat, a megelőzési intézkedések kellemetlen betegség. Plusz a legfontosabb talán az a kérdés - hogyan kell kezelni kiálló vénák a lábak. By the way, ez a kérdés mindig próbálják megoldani az ilyen világítótestek az orvostudomány, Hippokratész és Avicenna.

Varicose vénák a lábakon

Ez a betegségnek a "varix" nevű neve vanlatinul "csomót" jelent. A kifelé kiálló hajók és az igazság hasonlít egy csomó klaszterhez. A vénák visszafordíthatatlan meghosszabbításával párhuzamosan fellépnek. A falak egyre vékonyabbá válnak, meglehetősen durva metamorfózissal, ami elvékonyodáshoz vezet. Ezzel párhuzamosan vannak szabálytalanok a szelepek működésében.

Sajnos a lábon látható erek láthatóknagyon sok ember, és a jelenség gyakrabban fordul elő meglehetősen fiatal korban 30 és 40 év között. A modern szakmák többnyire a számítógépen végzett munkához kapcsolódnak, és az orvosok régóta igazolják az ülő helyzetben eltöltött idő és a szóban forgó betegség kialakulásának kockázatát.

Varicose vénák a lábakon - okai

A fejfájás kialakulásának fő feltételevénák a lábakon - a vér normál vérének megsértése az edényekben. Az ilyen rendellenességet a szakemberek által összeállított igen lenyűgöző listából származó okok okozhatják.

- Különböző neoplazmák, például trombózisok vagy tumorok képesek megakadályozni a vérből a vérből való szabad áramlást.

- A lábfején lévő erek fájtak a merevség miatt. Ha egy nő hosszabb ideig áll fenn (fodrász, eladó), ez negatívan befolyásolja az erek állapotát.

- Ülős életmód, üldözésnövelik a betegség kialakulásának kockázatát, mivel jelentősen kiváltják a keringési zavarokat. Az utóbbi években még egy olyan kifejezés is megjelent, mint a "számítógépes varikózis".

- A genetikai hajlam aaz idősebb generáció, a legkorábbi időpontban nyilvánulhat meg. Az örökletes varikózis csak a megelőzésére vonatkozó ajánlások gondos betartásával kerülhető meg.

- Hormonális és / vagy endokrin hatások hiányaa rendszernek nagyobb szerepe van a nőknek. A jogsértések gyakran a vér stagnálásának bűnözői. A legszigorúbb figyelmet igénylő időszakok a következők: pubertás kor, terhesség, szülés utáni idő. Különösen veszélyes e tekintetben a menopauza - szenvedő hölgyek háromszor gyakrabban fordulnak orvoshoz a jelzett problémához, mint máskor.

Ez a tendencia jelentős hiányossággal jára női test ösztrogén, hormonok, amelyek felett a hormon a sárga test dominál. Sok tudós úgy gondolja, hogy ellazítja az izmokat, és megteremti az erek terjeszkedésének feltételeit. Ha ez a kockázati tényező felszabadul a fajból, akkor a betegség kialakulása szükségessé teszi a műtétet a lábakon lévő vénákon.

- Az idegi munka, az állandó stressz az életben olyan nyomásnövelést idéz elő, amely az erek lumenjének tónusa csökkenését idézi elő.

- Hasonlóképpen, az idegvégződéseken,a vénás falakban helyezkednek el, és befolyásolják rugalmasságukat, alkoholt, különböző toxinokat. Ez arra a tényre vezet, hogy a zavaró tónusú rés kibontakozik.

- A hormonális gyógyszerek bevitele nagyon gyakran hozzájárul a lányok és a nők esztétikai megjelenésének megjelenéséhez.

- A túlzott elhízás miatt fokozott vénás nyomás - a kockázati csoport közvetlen útja.

- Divatos és elegáns harisnyát visel a divatos nőknélfeszes rugalmas zenekarok, az orvosok figyelmeztetése ellenére továbbra is a betegség egyik gyakori bűnösének számítanak. Végtére is, a gumi testébe rágott, valóban nagyon jelentősen megzavarja a nő vérkeringését.

Ráadásul az eset visszatérhet a refluxok megjelenéséhez - a vénák patológiás véráramaiból, amelyek mélyen helyezkednek el a felszíni edényekbe.

- A vénás szelepek munkája megszakad, ha valaki folyamatosan súlyos fizikai munkát végez, tüsszent vagy köhög. Emiatt a lábakon a vénák erek, és az oka a hasnyálmirigy növekedése.

Mindezek a tényezők végül isa szelepek normál működésének megzavarása, a fordított áramerősség visszahúzása normálra, alulról felfelé, a gravitációs erő ellen. Ennek következtében kezdődik a lábak vérének stagnálása, az erek túlfeszülnek, a vérnyomás intenzívebb lesz. Ezen pillanatok hatására az edények tágulnak, egyidejűleg vékonyabbá válnak. És akkor nagyon kevés lépés van egy elég súlyos betegség kialakulásához.

Varicose vénák a lábakon - tünetek

Kezdve a varikózis a lábakona tünetek elegendően könnyen felismerhetők, ezért amikor magára figyel, egy nő képes sürgősségi intézkedéseket hozni a betegség további előrehaladásának megakadályozására.

1. Sokan nem úgy hallják, hogy a lábak duzzanata a munkanap végéig ismeretes. A legelemibb jel - hirtelen szűk cipőkké válik. Reggel, jó pihenés után, ez a hatás áthalad, hogy ismét magadról emlékezzen kellemetlen érzésekre.

2. Egy másik nagyon felismerhető tünet egy ágyúgolyó érzése, amelyet bilincsek láncolnak. Ez a borjúizmok feltörésérzésével együtt egy meglehetősen hosszú munka után jelenik meg, amely a számítógépen vagy az íróasztalon ül. Ha felmelegszik, gyalogoljon és lazítson, akkor a hatás reggelén nem lesz nyom, de akkor minden újra meg fog térni.

3. Az első "fecske" után egy nő megismerkedhet a borjak forró érzéseivel, amikor a lábakon látható erek láthatók, és szó szerinti értelemben. Ez a tünet úgy érezhető, mint a szubkután hő.

4. A következő figyelmeztetés egyre inkább felbukkan az éjszakai görcsökön, ami viszonylag érzékeny fájdalomban csökkenti a borjú izmokat.

5. A legkisebb erek foltok a bőr alatt a lábak formájában „sztárok” a kék-vörös színű lesz az első, és nem veszi észre, de ha velük együtt válnak láthatóvá intradermális vénák, áttetsző sötétkék, nem figyel, hogy ez a tünet már nem lehetséges.

6. A varikózis kifejlődésének nem vonzó ábrázolásának végső megnyilvánulása egyértelműen felismerhető, a táguló véredény "szőlőjének" klasztere.

Ha továbbra is fennáll, figyelmen kívül hagyva az összes felsoroltatjelek és a kezelés megkezdése vénák a lábát, akkor az ekcéma is előfordulhat a helyszínen az érintett területet. Elhanyagolt betegségek kíséretében bőrszínváltozások (pigmentáció), a megjelenése tömítések (beszűrődés), sérti a felhám hatalom.

Varicose vénák a lábakon - diagnózis

Ha egy nő legalább egyikét néztemég akkor is, ha egyszerűen vérben telített vénával érezheti magát, akkor sürgősen meg kell vizsgálnia a phlebológust - ez az a név, amelyet az erek ilyen betegségeinek szakembereként neveznek.

Az erek megmentése a lábakon gyógymód, mint egy látogatásorvos, a késedelem minden esetben lehetetlen - nincs bizonyíték arra, hogy a kezelés sikere és sebessége a kezelés időszerűségétől és a megtett intézkedések gyorsaságától függ. Ezenkívül megakadályozható a nagyon kellemetlen szövődmények megjelenése is.

A diagnózis első szakaszában az orvos végziszemrevételezés, az érintett terület tapintása. Ezután kezdődik az instrumentális vizsgálat színpad. Általában a phlebologist irányítja az ultrahang dopplográfiát.

Abban az esetben, ha a diagnózis nehézkes, vannaka diagnózisban felmerülő problémák, az orvos javasolja és a radiopátiás módszer, mint opció - radionuklid. Egy ilyen tanulmány elve egy bizonyos típusú anyagok bevezetésére épül a véráramban, és figyelemmel kíséri, hogyan oszlik meg az erekben.

A vénás erek végleges kialakulása utána lábakon a vénákat azonnal kezelni kell. Ezen a ponton a páciensnek túlzott önálló tevékenység nélkül kell cselekednie, szigorúan teljesítve a phlebológus kinevezését.

Varicose vénák a lábakon - kezelés

A fő kérdés: ha a vénák fáj a lábán - mit tegyek? Két jól ismert kezelési csoport van a varikózus vénákban.

A varikózis vénák kezelésének sebészeti módszerei a lábakon

Phlebektómiával. Ez abban rejlik, több, egymást követő fázisból áll - először eltávolítjuk tettes visszafolyató hűtő alkalmazásával anasztomózis (sapheno-femoralis vagy sapheno-pollitealnoe). Ezután távolítsa el a fő szubkután vénát. A következő lépés magában foglalja az érintett hajó eltávolítását, de már kiterjesztett beáramlását. És véget ér a visszirányú áram eltávolításával a perforált inkonzisztens erekben.

Szkleroterápia. Ezzel a módszerrel egy "ragasztás" véredényt injektálunk a vénába. Hasonló eljárást alkalmaznak a varikózis által érintett vénák eltávolítására egyedi esetekben, az ultrahanggal történő legszigorúbb ellenőrzés mellett.

Ráfrekvencia koaguláció. A kis művelet, amelyet az ablációnak neveznek, célja a szubkután vénában (nagy és / vagy kicsi) fellépő reflux leállítása. Helyi érzéstelenítést alkalmaznak, így a beteg kórházi ellátására nincs szükség. A rádiófrekvenciás koaguláció során végzett bemetszések nem végeztek, teljes ultrahang-kontroll alatt történik.

Lézeres koaguláció. Nem szükséges a minimálisan invazív lézersugár-kezelési módszer, amelyben a beteg nőnek szüksége van egy kórházban a probléma megoldására. Ez a sebészeti beavatkozás nem igényel még bemetszést.

A varikózisok konzervatív kezelése

A nõknek emlékezniük kell arra, hogy ez a csoportnem ellenzi az előzőt. Konzervatív kezelés a fő csak egy esetben - a sebész beavatkozás nem kívánatos jó oka van. Teljesen megszabadulni a visszér módon nem tudsz, de fontos, hogy stabilizálja a páciens állapotától, és nagyon jelentősen csökkenti a fejlődési üteme a betegség lehetséges, ha követi az orvos ajánlásait.

Ennek a csoportnak a módszerei a beteg nő munkaképességének megőrzésére, megismétlődő betegségek (relapszusok) megelőzésére és a beteg állapotának javítására irányulnak.

A konzervatív kezelés módszereit a következő célokra használják:

- olyan betegek előkészítése, akik nagyon erősen elkezdték a betegség lefolyását, a sebészi beavatkozást;

- ha nem lehet műtéti beavatkozást orvosi ellenjavallatokra előírni.

A préselés segítségével megpróbálták a fájdalmat jobban megbirkózniaz ősi időkben. Ezt bizonyítják azok a régészek, akik többször megtalálták az ásatások során a rugalmas kötések maradványait, például a kutyák bőréből. A római légiók összeszerelték őket, hogy hosszú utakon kaviárt hozjanak létre, hogy megakadályozzák a borjak duzzanatait és fájdalmát.

A kompressziós módszer a konzervatív kezelés kulcsa. Hatásai:

- összehúzódás következtében a vénák átmérője jóval kisebb lesz;

- a fordított áram (reflux) eltávolítása vagy legalábbis többszörös csökkenése;

- Növelje a véráramlás sebességét mélyebb vénákon keresztül;

- a felhalmozódott vér térfogatának csökkenése a láb alsó részében;

- a nyirokelvezetés minőségének javítása.

Leggyakrabban használt ez a módszer a kezelésA kompressziós jersey vagy a legtöbb ember számára szokásos rugalmas zenekar. Fontos, hogy a kompressziós szalagot megfelelő módon alkalmazzuk, ha a lábakon kiálló lábak vannak, és a kötöttáru esetében - pontosan és pontosan kiválasztják a megfelelő méreteket.

Az előírt gyógyszerek segítségévelphlebologist, a páciensben a vénás falak rugalmassága nő, a kapillárisok permeabilitása csökken. Egy másik fontos eredmény a nyirokelvezetés minőségének javítása. A gyógyszerek segítségével valóban meg lehet állítani a lehetséges gyulladást, javítva a mikrocirkulációt.

Függetlenül attól, hogy az orvos által előírt kezelési módszerekről van szó, egy nőnek nem szabad megfeledkeznie arról, hogy aktív, egészséges életmódot kell vezetnie.

Varicose veins a lábakon - amikor a műtét látható

Sebészeti beavatkozás hasnyálmirigyekkela betegség célja, hogy javítsa a közvetlen véráramlást mélyvénákon keresztül, és megszüntesse a fordított helyzetet. A környező szövetekben bekövetkező kóros elváltozások megelőzése érdekében a műveletet a lehető leghamarabb végre kell hajtani. Tanúvallomásai közé tartoznak:

- a vénák jelentős kiterjedése a bőr alá;

- olyan trónikus fekélyek jelei, amelyek nem reagálnak a hagyományos kezelésre;

- a súlyos véráramlási rendellenességek (duzzanat, súlyosság, még akkor is, ha nincsenek látható változatos vizeletelváltozások);

progresszív thrombophlebitis.

Varicose vénák a lábakon - kezelés népi gyógymódokkal

Néhány beteg a kezelést preferáljakórházi kezelés otthoni erek a lábakon. Általában a "mágikus" receptek a nagymamák és a gobies gyógynövények és rögtönzött termékek.

1. Burgonyából készült püré. A hámozott burgonyát rácsozhatja. Az így létrejövő tömeg megdörzsöli a fájdalmas helyet a lábakon. Miután a fájdalom csökken (3-4 óra múlva), meleg vízzel öblítse le a kávét.

2. Kenőcs a pitypangoktól. A pitypang elmosódott gyökereinek hegesztése, a sertéshús zsírjainak krémes tömegre történő csiszolása. Tegye be a hűtőszekrénybe, és alkalmazza a beteg vénákra.

3. Kalanchoe infúzió. Mossa le a leveleket, hogy akár 1 kanál adagot is felhordjon, adjunk hozzá 70% alkoholt, ragaszkodjunk hozzá 2 hétig sötét helyen, naponta rázva. Majd lefekvés előtt kenje meg a lábát és lábát ezzel az infúzióval. Bonyolult állapotban körülbelül 4 hónap telt el a jelentős javulás érdekében.

Bármennyire orvosilag is kezeltek a lábakon a vénák, figyelemre méltóak lehetnek, ezért nem szabad az orvosával konzultálni anélkül, hogy elkerülnék a károsodást.

Varicose vénák a lábakon - megelőzés

A varikózis-vénák megelőzése a lábakon egyszerű, de hatékony intézkedések, módszerek egész rendszere.

1. A munka optimális váltakozása és a pihenés.

2. Kivétel a testhelyzet ülő helyzetében, megakadályozva a normális vérkeringést - keresztre vágott lábakat, "lábát gyalog", stb.

3. A kényszerített ülések gyakori cseréje elegendő.

4. Nem hiányzik a ruhásszekrény a dolgok, fehérnemű, amelyek szorítja a testet a derék, csípő, inguinális zóna, stb

5. A kedvenc high-end szegmensét és a keskeny orrát viseli a cipőkön csak ünnepnapokon, és nem túl hosszú.

6. Gyakran járó túrák kényelmes cipőben, sportcipőben, cipőkben stb.

7. Egy egészséges, egészséges étrenden alapuló étrendnek való megfelelés, így elkerülheti a székrekedés elkerülését, ami növeli a vérkeringés nyomását a medence területén.

Ugyanazok az egyszerű, de hatékony intézkedések a lábszárfekélyek megelőzésére:

- a lábak többi részében a szív szintje felett körülbelül 16-21 cm;

- egészséges életmódra való áttérés dohányzás és más rossz szokások nélkül;

- a túlzott súly ellenőrzése;

- a napi fogadást 1,5-2 liter vízre, beleértve a harmadik étkezést.

Továbbá, a megelőzés érdekében javasoljuk, hogy elkerülje a hosszú napsütésnek kitett napsugárzást, magas hőmérsékletű szaunákat, túl meleg fürdőzést.