A talp ödémája a lábtörés után

A lábtörés gyakori trauma. Leggyakrabban a lábfej törése következik be, ha a magaslatot, a rúgást vagy hasonlót ugorják a lábakra. Törés - tartós sérülés gyógyulását és különleges figyelmet igényel a beteg és az orvosok.

A lábtörések az összes lezárt törés egyharmadát teszi kicsontokat. A traumás lábfej sérülések következtében a magasságtól a lábig történő leesés következtében, közvetlen hatás következtében, a láb lába alulladása miatt, amikor egy egyenetlen felületen jár.

A talus törései mindegyike 0,5%a lábtörések. A lábak éles hátsó hajlítása vagy túlzott axiális terhelése következtében fellép. A hátulsó folyamat izolált törései, a talus nyakának és testének törései. A törések elmozdulása nélkül történő kezelése a vakolat kötése. A törés típusától függően az immobilizáció időtartama 2-3 hetes (a hátsó folyamat elkülönített törése) 2-3 hónapig (a nyak és a talus törése). Az immobilizáció lezárása után terápiás torna, masszázs, fizioterápia, ortopéd talpbetét vagy cipő írható fel.

A lábtörések előfordulhatnakmiatt közvetlen hatása (ha például leesett a láb magasságot, vagy ha egy erős hatással van a csontok a láb) - az úgynevezett direkt mechanizmus sérülést. Van egy közvetett sérülési mechanizmus is, amikor az erő nem közvetlenül az érintett csontra irányul. Például, ha a láb facsart minden oldalról, és egy éles forgómozgást (gyakran annak érdekében, hogy szabad a beszorult láb) az alsó lábszár - a mozgás vezethet törés a láb csontjai, és a törés a csontok a lábát.

Ha úgy gondolja, a törés a láb csontjai szükségszerűen végzett röntgen a láb, ami nem csak megerősíti a diagnózist, de azt is lehetővé teszi, hogy válassza ki a megfelelő taktikát kezelést.

Ha gyanúja van a lábtörésnek, az áldozatnakElsősegélyre van szükség. Ehhez a sérült lábat immobilizálni kell - ez egy gumiabronccsal végezhető (minden olyan lemez, amely kissé hosszabb, mint a térde illeszkedik), amely a lábhoz van kötve. A gumiabroncs felhordása után mentőautót kell hívnia, vagy a károsodott személyt a traumatológusnak kell átadnia.

A talusz talus törései nem gyakoriakés a lábcsontok összes törésének kb. 1% -át teszik ki. A talus törések azonban nehéznek tekintendők. A törés súlyosságát a csont hiányának a csonttörés okozta elégtelen vérellátása határozza meg, mivel a csontszövetet a lágy szövetek talus csontjait körülvevő edények biztosítják.

A talus csonttörés kezelése. A törési hely altatását végezzük. A torzítás vagy a diszlokáció hiányában a tapintó felső részétől a csúcs felső harmadáig terjedő vakolati kötést alkalmaznak a lábra - az úgynevezett "gipsz csizmákra". A megállók bizonyos helyzetben vannak, a törés típusától függően. Az immobilizáció időtartama 4-8 hét. Ha törésszerű törés volt tapasztalható, a vakolat kötéssel történő rögzítés időtartama 12 hétre emelkedik. Ha a töredékek elmozdulnak, azokat zárt útvonalon hasonlítják össze, speciális módszerekkel. A sikeres összehasonlítás után gipszöntést alkalmaznak. Ha a fragmenseket nem lehet összehasonlítani, vagy ha újra elmozdulnak, akkor sebészeti beavatkozást végeznek. Operatív módon leggyakrabban a talus diszlokációinak korrekcióját kell végrehajtanunk. Belső osteosynthesis esetén szórók vagy agykérgi csavarok használatosak.

A lábfej törzsének törései találkoznakaz összes törés 4% -a. A törés mechanizmusa általában egyenes: a magasságtól a sarokig vagy a sarokig terjed. A sarok sarkában van egy talus és a calcaneus hasadéka. Gyakran előfordul, hogy mindkét sarok csontja leáll. Az esés magasságától függően egyszerű vagy törött és többlábú törések keletkeznek, és a lábfej helyzetének hatása határozza meg a törésvonal irányát és a töredékek elmozdulását. A calcaneus törései lehetnek:

Az extra-csuklós törések szintén a csontos és a kockás csontok közötti közös terület törésnek számítanak. Ezek közé tartoznak a törések, mint például a "papagáj csikója" és a régió többszörös lebenytörései.

Az intraartikuláris töréseket töréseknek nevezik,amelynek vonala belép a subtaláris ízületbe. Azokat elmozdulásokkal és törésekkel osztják fel elmozdulás nélkül. A beteg panaszkodik a sarok fájdalmáról. Az űrlap megváltozhat. A sarok süllyed, az alapja kibővül. Van egy ödéma, amely általában az Achilles-ín területére terjed. A fájdalom kifejezett, élesen megemelkedett tapintással. A súlyos fájdalom miatt a sarokba állítás lehetetlen, de a boka mozgása továbbra is fennáll.

A calcaneus töréseinek kezelése. Először is, a törési hely fájdalomcsillapítását helyi érzéstelenítő oldatok alkalmazásával végezzük. Ha a röntgenképi képeket nem észlelik a lábszáron, akkor a lábujjakról térdre tapadnak vakolati kötés, különös figyelmet fordítva a láb hosszanti ívelésének kialakítására. Az immobilizálás időtartama legfeljebb három hónap. A calcaneus elmozdulásával járó töréseket egy lépésben áthelyezzük, ha lehetséges, gipszkötés utólagos alkalmazásával. Gyakran használják a belső osteosynthesis. Ebben az esetben a sebészeti beavatkozást késleltetett időben, 1-2 héttel a törés után végezzük. A szétbontott és többlábú töréseket az Ilizarov készülékkel 1,5-2 hónapig kezelik.

A tarsi csontok törése a bukással jársúly a lábán. Ez károsíthat egy vagy több csontot. A törés helyén duzzad és fájdalom jelentkezik, amely a lábfej elfordításával erősödik. Az áldozat járhat, de csak a saroknál fekszik.

Az elmozdulás nélküli töréseknél vakolatkötés a láb ívének modellezésével 3-4 hétig. A fragmensek elmozdulásával járó törések során zárt vagy nyitott pozícionálást végzünk egy vakolat kötés alkalmazásával.

A metatarsális csontok és az ujjlenyomatok törése

Ezek a törések oka leggyakrabbanA gravitáció csökkenése a lábfej hátsó részéhez vagy éles túlhevüléséhez. Erõs fájdalomcsillapítás van, amely megerõsödik, amikor a metatarsalis csont fejét megnyomja, a láb érintett részének fokozott mobilitása.

Az érintett láb gipsz alkalmazzák a térdet modellezés ívek a láb 2-3 hétig (ha a darabok nem kényszerült), vagy helyezze át tartott (zárt vagy nyitott) töredékek.

A fordulat az ujjperceket a vakolat kötést két hétig anélkül elmozdulását a csont fragmentumok a láb, eltolt törések a csontváz vontatási végezzük a terminál falanxban.

A kockás és sphenoid csonttörések

Ritka károsodás következik be a közvetlen sérülés következtében. Ebben az esetben elszigetelt csontkárosodás vagy több csonttörés léphet fel. A csonttörések kombinációja metatarsalis diszlokációval lehetséges.

Helyi fájdalom, duzzanat a régióban »törés, a mobilitás korlátozása.

A kockás és sphenoid csontok törésekor,amelyek általában nincsenek jelentős elmozdulással, körkörös gipszkötést tesznek fel a térdízülethez. A kötést és a kenőt a kötésbe vakolják. A dózisterhelés csökkentheti a fájdalom szindrómát. Az immobilizáció időtartama 4 hét, izolált törés és 6 hét több csonttörés esetén. A működőképesség 6-8 héten belül visszaáll. A szájat 1 évig kell használni.

A metatarsális csontok törés-diszlokációi,áthelyezni és megszüntetni a diszlokációt. Az anesztézia intraosseous vagy elősegítő. Annak érdekében, hogy a tapadás, rövid mellső lábak kleolom a kutikulát. Ha kell alkalmazni a jelentős erőfeszítések lábközépcsontok magatartás K-wire, fix szögben és a vontatási végezzük az ívet. Ha a megszüntetése törés-zavar a stabil (a megszüntetése vontatási hossza mentén elmozdulás nem fordul elő visszaesés), kör alakú gipsz kötést alkalmazzák a térdízület árnyékoló arch arch támogatást és kengyel. Ha a csökkentés nem stabil, számos további rögzítő végezzük különböző irányokban a pörgetés. Az adagolt terhelés 4 hét elteltével megszűnik. A kötést 10-12 hét elteltével távolítjuk el. A cselekvőképtelenség 3-5 hónap alatt áll helyre. Az ívelt tartót 1 g-n belül kell használni.

Előfordul, amikor nehéz tárgyak esnek a lábravagy az ujjak összenyomásával. A közép- és körömtörések törései, ha nem bonyolítják a lágyrészek károsodása, nem vezetnek jelentős funkcionális károsodáshoz. Ugyanakkor az ujjak, főleg az intraartikuláris főhólyagok törései a metatarsophalangealis csuklósodás merevségéhez vezethetnek, ami nehézzé válik, és fájdalom-szindrómával jár.

Fájdalom az ujjban, véraláfutás és duzzanat, az ujjával axiális nyomással járó fájdalom fokozza a törést. A diagnózist röntgenvizsgálat határozza meg.

Zárt töréseknél elmozdulás nélkül,a gipsz abroncs rögzítése a térdízülethez. 2-4 héten belül a terhelés nem megengedett. A munkaképességet 4-6 héten belül visszaállítják. Ha van egy torzítás, akkor zárt pozíciót hajt végre. Az immobilizálás időtartama 4-6 hét. A működőképesség 6-8 héten belül visszaáll.

Ha az ujjak végső falán áttörnek, akkor ragasztós kötéssel rögzíthető.

Az első lábujjak szeszamoid csontjainak törése

Közvetlen traumából adódik, önállóan vagy a metatarsalis fej törésében kombinálva.

A páciens aggodalmát fejezi ki a metatarsalis fejében fellépő fájdalomtól, a tapintás fájdalmas, a fájdalom következtében a metatarsalis csont fejének terhelése lehetetlen.

A röntgenfelvétel elolvasása során emlékezni kella kétoldali vagy három részleges sze-szamoid csont lehetõsége. A helyi fájdalom hiánya, a kontúrok simasága és a sze-szamoid csontok hasonló szerkezete a másik oldalon lehetővé teszi a differenciálódást.

A kezelés a kör alakú rögzítéséből állgipsz kötést a térdízülethez 4 hétig. A gyaloglás kezdetén ortopéd talpbetétet rendelhet a metatarsalis csont fejrészének kirakásához. A működőképesség 6 hét után áll helyre.

A törések gyors gyógyulása érdekében használja a Polymedel és az ArgoVasna gélt.

A KAL-DI-MAG egy olyan formula, amely naponta nyújta szervezetnek szüksége van a kalciumra, a magnéziumra, a C és D vitaminokra. A kalcium a legkönnyebben felszívódik a szervezetben. A KAL-DI-MAG befogadására utaló jelek a normálhoz, a szervetlen foszfor tartalmához és a vér kalcium normál tartalmához viszonyított csökkenésével kapcsolatosak.

Polimer orvosi film Polimedel A szentpétervári, Kopyshev tudós által kifejlesztettMikhail Alekszejevics. Készült orvosi fluoroplastic F4A kezeljük koronakisüléssel hőmérsékleten 200 * C, a film képződik a nagy negatív töltéssűrűség.

Polimedel a Minisztérium jóváhagyjaEgészségügyi Oroszország 1. jegyzőkönyve, 1994.01.10. A KPL 010/020 orvosi eszközök nyilvántartásába 08.04.94-ig szerepel. Ezt az ROSS RV.IM 02.ї00671.

A szék alapján végzett klinikai vizsgálatokatA moszkvai Orvosi Akadémia második orvosi karának belső betegségei az IM Sechenov után neveztek. az Orosz Tudományos Rehabilitációs és Fizikai Terápiás Központban, az 1. városi kórházban Moszkvában és a Moszkvai Fogászati ​​Intézetben. Semashko.
Kezdeti alkalmazás - traumatológia és ortopédia: zúzódások, diszlokációk, törések, ízületi gyulladás, arthrosis, radiculitis, reuma.

De a klinikai orvosi kutatás azt mutatja, hogy Polimedelfájdalomcsillapító hatású - a fájdalom szindrómákat különféle patológiákban, alkalmazási helyeken enyhíti Polimedel.