Az optikai lemez ödémája a fórum nem ismert oka

A látóideg mellbimbó ödémájának okai. A hydrocephalus okai

anatómiailag dura mater kiterjed a láda körüli doboz formájábanaz idegeket, majd összeköti a szem sclera-val. Amikor a nyomás a cerebrospinalis folyadék rendszerben emelkedik, az szintén emelkedik a látóidegben. Az artéria és a retina véna ebben az esetben néhány milliméterrel a szem mögött lép be, majd a látóideg szálakkal együtt a szemébe kerül.

ezért. (1) magas cerebrospinalis folyadéknyomása folyadékot először a látóideg-esetbe, majd a látóideg-rostok közötti szemközti lyukba helyezi; (2) a nagy nyomás csökkenti a folyadék kiáramlását a látóidegeken keresztül, ami a folyadék felgyülemlését eredményezi az optikai lemez területén a retina közepén; (3) a nyomás ebben az esetben is megakadályozza a véráramlást a retina vénájában, növelve a nyomást az egész szem kapillárisaiban, ami a retina még nagyobb ödémához vezet.

Az optikai lemez szövetje sokkal nyújthatóbb, mint más részeknélretinát, így a lemez jobban megduzzad, mint a retina többi része, és a szem üregébe duzzad. A tárcsa ödémája (ez a látóideg mellbimbójának ödémája is) szemészeti szakorvos segítségével látható. A neurológusok megítélhetik a cerebrospinális folyadék nyomását a szemgolyó belsejében lévő edematous vizuális lemez duzzanatának mértékével.

hydrocephalus - felesleges víz a koponya ívében. Ezt az állapotot gyakran nyitott hidrocephalusra és zárt (okkluzív) hydrocephalusra osztják. Amikor nyitva hydrocephalus folyadék könnyen folyik a kamrai rendszert a pókhálóhártya alatti térbe, míg a zárt hydrocephalus folyadék kiáramlását egy vagy több kamrákba blokkolt.

Általában zárt típus hydrocephalus összefüggésben aa születés előtti atresia (záródás) eredményei sok csecsemőben vagy az agydaganatok átfedése bármely életkorban. Mivel a folyadék a két laterális és a harmadik kamrai vaszkuláris plexusokkal jön létre, e három kamra térfogata jelentősen megnő. Ugyanakkor az agy összenyomódik és vékony agyszövetrétegré alakul, a koponyával szemben. Újszülötteknél a megnövekedett nyomás a fej méretét is növeli, mivel a koponya csontjai még nem csatlakoztak.

Nyílt típusú hidrocephalus mely általában a szubarachnoidban lévő folyadék blokkolásával társulaz agy bázisa körül elhelyezkedő tér vagy az arachnoid héja villi blokádja, ahol a folyadék általában a vénás szinuszokban felszívódik. Következésképpen a folyadék az agyon és a kamrán belül (kisebb mértékben) felhalmozódik. Ez bármilyen korban károsodást okoz az agyban, és egy csecsemőnél, amikor a koponya még mindig puha és nyújtható, a folyadék felhalmozódása a fej túlzott duzzadását is okozza.

mert számos hidrocephalus kezelésére sebészeti tolatás egy szilikoncső segítségével, amely összekapcsolja az agyi kamrákat a hasüreggel, ahol a felesleges folyadék felszívódhat a vérbe.