Polyhydramniosok és a lábak duzzanata

Minden nő számára a terhesség egy szentség,amit néha a "norma" fogalmán túlmutató különböző mutatók árnyékolnak. Leggyakrabban ez egy meglehetősen homályos koncepció, amely jelentős hézaggal rendelkezik, de néha előfordul, hogy még a legkisebb eltérés is jelezheti a jövőbeli anya vagy baba egészségének problémáit. A magzatvíz-index normája szintén fuzzy határok között van, de ezek az adatok jelezhetik a hidratáció vagy a polihidramniák hiányát.

terhesség hete A IJA értéke: mm

Mi az amniotikus folyadék, a vízvisszatartás és a polyhydramnios

Mint tudja, a baba az anya egész terhességeegy sajátos táskában van - amniotikus folyadék, amely folyadékkal van töltve - amniotikus vagy amniotikus. A terhesség alatt a magzat biztonságos, mivel a folyadék és a buborék biztonságosan megvédi és védi. Amikor a szülés ideje megérkezik, a magzatvíz felrobban, és a nő "elhagyja a vizet" - ez ugyanaz a magzatvíz. A gyermek fejlõdése a méhben görcsös: vannak olyan idõszakok, amikor nagyon intenzíven növekszik, és hetek vannak, amikor a növekedés lelassul.

Az amniotikus folyadék három fő funkciót lát el:

  1. Védelem a fertőzéstől.
  2. Külső sérülések elleni védelem.
  3. Segítségnyújtás két fontos rendszer kifejlesztésében: légzés és emésztés.

Olyan komplex kifejezés, mint aa magzatvíz-index csak a terhesség alatt jelenleg alkalmazott magzatvíz mennyiségét jelenti. Ha az index sokkal alacsonyabb, mint a rendes érték, a nőgyógyász diagnosztizálja az "alacsony víz", és ha magasabb, akkor a "polyhydramnios".

Az ilyen eltérés, mint a vízhiányA nő különböző betegségei, és a gyerek fejlődésének különféle kórtörténetei. A polyhydramnios okai lehetnek az anya fertőző betegségei, Rh-konfliktus vagy magzati anomáliák. A diagnózistól függetlenül a nőt orvosnak kell figyelnie, különféle kiegészítő vizsgálatokat kell elvégeznie, és gondoskodnia kell a megfelelő ajánlott kezelésen.

Az amniotikus folyadék az első élőhelybaba, így a gyermek normális fejlődéséhez fontos a mennyiség és az összetétel is. Ez az optimális mennyiségű amniotikus folyadék, amely azt jelzi, hogy a magzat a normáknak megfelelően fejlődik, nincs veszély az életében.

Annak érdekében, hogy meg lehessen határozni a magzatvíz mennyiségét,egy nőnek ultrahanggal kell átesnie. Minden terhességi időszakban van egy saját index, amely szerint az orvos megvizsgálja, hogy a terhesség hogyan történik. Ahogy a magzatvíz összetétele minden héten szó szerint változik, a számuk is így van. Az átlag mellett igen nagy különbség van az index lehetséges ingadozásában. Ne feledje, hogy a lehetséges ingadozások nagyon nagyok, tehát ha a mutatója messze nem normális, akkor ez nem jelenti azt, hogy aggodalomra és idegességre van szükség.