A lábak duzzanata a terhesség alatt

A duzzanat a folyadék túlzott felhalmozódása aa test egy bizonyos részét és megtartja a felesleget. Ez a jelenség gyakorlatilag minden terhes nő számára ismerős, leggyakrabban a probléma késő. A jövő édesanyjának és baba egészségének veszélye az ödéma intenzitásától függ, a problémát orvos segítségével kell megoldani, sőt, először is meg kell érteni az ödéma okait, és csak utána kell kezelni a kezelést.

Duzzanat a terhességben - az okok

Általában a terhesség alatt kialakuló duzzanat előfordula negyedik hónapban, ha a folyamat korábban megkezdődött, erről tájékoztatnia kell orvosát. Ez a jelenség rejtett patológiát jelezhet, lehetséges, hogy egy későbbi időpontban kiderül, és veszélyeztetheti a baba életét és a terhes nők egészségét.

A tisztességes szex legnagyobb részea gyermek viselkedésének időtartama ödéma, de a jelenség oka nem várható terhességre, rendszerint a vesék helytelen működése, a szív- és érrendszer, a felesleges víz a testben, a túlzott fizikai erőfeszítés kérdése. Gyakran előfordul, hogy a duzzanatot az okozza, hogy a folyamatosan növekvő méreg összenyomja az ereket, a vér a mozgás alatt jelentős akadályokat észlel.

A jövőben az anya a késői terhességbenduzzadt lábak és kezek, de vannak olyan esetek, amikor a duzzanat terjed az egész test és a nő kezd súlyt gyorsan, ezt a jelenséget "dropsy". A "dropsy" -on nehéz megütni egy kéz öklét, vagy egy lábat hajlítani. Kezelés hiányában a "dropsy" az ödéma legveszélyesebb formájává alakulhat - gestosis.

Kezelés - késői toxikózis, amelybenerős duzzadást, magas vérnyomást, magas fehérjetartalmat mutatnak a vizeletben, mindezek a tényezők jelentősen növelik a vetélés vagy az idő előtti születés kockázatát. A histózis kezelhető, de kórházban szakember felügyelete mellett kell elvégezni.

A kezek duzzanata a terhesség alatt

A késői terhességben a jövő anyája dagadhat a kezében, leggyakrabban ez észrevehető az ujjak behajlításával, nehézségek merülnek fel, amikor egy gyűrűt viselnek.

Nem mondható el olyan dolog, mint a duzzanatkézzel kell pánikba rohanni segítségért orvoshoz, a harmadik trimeszterben gyakran előfordulnak. Ha azonban a duzzanat magas vérnyomással, gyors súlygyarapodással vagy súlyos kellemetlenséggel járna, feltétlenül konzultáljon ezzel a szakemberrel. A normális terhességi folyamatban az ödéma legvalószínűbb oka a sós vagy zsíros ételek fogyasztása és a méh nyomása az edényeken és az urétereken.

Duzzanat a lábak terhesség alatt

Duzzanata lábak terhesség - nagyon gyakori jelenség, a probléma az, hogy a test a jövendőbeli anya halmozódik nátrium, ami elősegíti a víz-visszatartás a szervezetben, aminek következtében megjelennek ödéma.

Sok nő panaszkodik a puffadtság miattA nappali és az esti időben könnyen megmagyarázható: hosszas tartózkodás vízszintes helyzetben (éjszakai pihenés közben) lehetővé teszi a folyadék eloszlását az egész testben, így az alvás után a duzzanat szinte észrevehetetlen. Séta vagy hosszú távon a lábakon a nedvesség az alsó végtagok felé rohan, ennek eredményeképpen észrevehető duzzanat jelenik meg a bokákon, az alsó lábakon és a lábak hátán. Bizonyos esetekben a lábak duzzanata magas vérnyomással járhat, akkor érdemes látni egy orvost, hogy ne okozzon súlyos gestosisot.

Terhesség alatt az ödéma kezelése és megelőzése

Van egy véleménye, hogy megszabadulhat a duzzadástólaz elfogyasztott folyadék mennyiségének csökkentésével, de terhesség esetén ez a módszer valószínűleg nem indokolt. A folyadék visszautasítása azt eredményezi, hogy a szervezet elkezd felhalmozni a vizet, és a duzzanat erősödhet. A terhesség első és második trimeszterében naponta legfeljebb másfél liter folyadékot kell fogyasztani, kivéve a zöldségeket, levest, teát stb. A harmadik trimeszterben az adagot 2-szeresre kell csökkenteni - napi 750 milliliterre.

Ha meg akarsz szabadulni az ödématól, nem éri megesznek sós és zsíros ételekkel, ugyanazok az ajánlások léteznek füstölt ételekre, fűszeres ételekre, szénsavas italokra és kávéra. Nagyon jó, ha egy terhes nő hetente egyszer egy napot tölt le a gyümölcslevekről és az almairól, ha ez a folyamat túlságosan bonyolult, akkor más gyümölcsöt is hozzáadhat az étrendhez.

Az anya legalább 10 éves pihenésre ajánlottóra éjszaka (éjszaka), kivéve a nappali pihenést (1,5-2 óra). Mielőtt aludni akartál, a lábad alá kell dobnod a görgőt, ha a test fölé emelkednek.

A lábak erős fáradtságával melegedhetfürdők, lábmasszázs. Ne felejtsd el a rendszeres sétákat a friss levegőben. Néha az orvosok azt javasolják gyógyteák, amelyek vízhajtó hatása, és a vitaminok erősíti a vérereket, hogy javítja a vérkeringést. Népi jogorvoslati duzzanat vesz egy infúziós szárított sárgabarack (öntsünk forró vizet éjjel, reggel inni egy fél órával evés előtt).

Bármelyik eszközt választja kiaz ödéma kezelésére, annak használatát meg kell vitatni a kezelőorvosnál, mivel a terhesség túl kritikus időszak ahhoz, hogy veszélybe kerülhessen az egészség.

Egyéb terhességi problémák

A terhességgel kapcsolatos hasznos anyagok teljes listája a Terhesség és az Anyaság fejezet főoldalán található