A laryngitis gyermekgyulladás

Gyakran a gyermekek megbetegednek tavasszal és ősszel, amikoraz immunrendszer leginkább gyengül. Gyulladásos megbetegedésekkel együtt gyakran előfordul a gége gyulladása - a laryngitis (akut és krónikus). A gyermekgyulladás leggyakoribb oka a vírusos fertőzések, ritkábban az allergiák vagy a véradó törzsek. A laryngitis nem veszélyes betegség, de néha a vese ólók károsodása miatt a kisgyermekeknél gerinc oedema alakulhat ki, ami halálhoz vezethet.

A laringínium leggyengébb, ritkább formájaa gyermeknek orrfolyása, gyulladásos adenoidja van. Hipertróf formában a tünetek súlyosabbak: súlyos rekedtség, köhögés, torokduzzanat. Néha a hangszalagok apró dudorokat ("énekescsomók") alakítanak ki: a hang rekedt. Alapvetően, ilyen rekedtség fordul elő az idős korú gyermekeknél, de néha ilyen alakzatokat kell meggátolni ezüsttel, vagy akár sebészeti beavatkozást igényelnek.

Az énekléssel foglalkozó gyermekek lehetnekegy speciális típusú gégeműgyulladás - szakmai. Ebben az esetben a gégedő nem gyulladt ki, de az "énekescsomók" miatt nem megfelelő kezelés nélkül maradhat élettel teli hangon.

A krónikus laryngitis gyermekeknél elhúzódó erős köhögés, hosszas tartózkodás poros, füstös helyiségekben és így tovább.

Gyermekeknél a gégegyulladás kezelése

Gyerekgyulladás kezelése (súlyos komplikáció nélkülgyulladásos betegségek) nagyon könnyű. Először is meg kell kérdezned a gyermeket, hogy ne beszéljen egy kicsit, hogy szünetet tartson a szalagoknak (a gyerekek érdekes játékot kelthetnek, amelynek állapota csend lesz).

A beteg gyermeknek sok italt kell kapnia,lehetőleg - meleg tejet mézzel és vajjal. Egy ilyen gyógyszer segít enyhíteni és kenni a gyulladt szalagokat. Szintén hasznos a kamilla segítségével belélegezni. eukaliptusz és főtt burgonya.

Fontos továbbá, hogy kizárjuk a sült,akut és savas ételek, amelyek irritálják a gégét. Lefekvés előtt kívánatos, hogy a lábát szárítsa, és jól illessze a beteg gyermeket, használhatja a mustárgépeit: ez segít a vért kiszabadítani a gyulladásos fókuszból, és a gyermek sokkal jobban érzi magát.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy ha a gégemutató tünetei nem mennek keresztül két-három napig, és van hőmérséklet, sürgősen konzultáljon orvosával.

Ha a gyermek elnyújtott szárazságban szenvedköhögés, szükség van orvoshoz fordulni a véralvadásgátló gyógyszerek szedéséről. Amikor a köhögés nedves lesz, javasoljuk, hogy köptető gyógyszert szedjen.

Hiba történt a szövegben? Válassza ki és még néhány szót, nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Gyerekgyulladás gégéi ödémája

A hamis dara a gégegyulladás nagyon veszélyes formája, ami a gége erős duzzadásához vezet. Leggyakrabban a 6-8 éves gyermekeknél fordul elő.

Ez a laryngitis néha szövődményként fejlődik kia hólyagos betegségek és a gége gyulladása nagyon gyorsan fordul elő. Hamis csonk esetén haladéktalanul hívjon mentőt, mivel a legkisebb késedelem halált okozhat.

Az orvosok megérkezése előtt gyakran kell adni a gyermeknekmeleg lúgos italt, fürdeni a lábakhoz és lúgos oldattal tartani a belégzést. Ha egy mentőautó valamilyen okból időben nem érkezik meg, akkor intramuszkuláris injekciót kell adni a gyermeknek. Ezeket a célokat a no-shpa, a papaverin, a dimedrol, a tavegil vagy az analgin (ha magas hőmérsékleten) teszik. A gyógyszeres adagolás: 0,1 mg = 1 életév. Így egy egyéves gyermeknek be kell adnia 0,2 ml no-shp, dimedrol és analgin. Az injekció csak sürgősségi segédeszköz a gége duzzanata miatt, ezért a lehető leghamarabb kórházba kell vinnie.