Az ajkak duzzanata a gyermekben

Hematoma kezelése az ajakra

Az ajak hematóma előfordulhatmechanikai ütközés vagy fogak fogcsikorgatása miatt. Amikor vérömleny vér kezd felhalmozódni a lágy szövetekben, ami oda vezethet, hogy korlátozott a tumor. A hematóma enyhe esetekben az ajak kezelésére önállóan hajtható végre. Ha a duzzanat a száj elég erős, és kíséri láz és gennyes szükséges azonnal kérjen orvosi segítséget.

Az ajakra helyezett hematoma az alábbiak szerint kezelhető:

1. A szövetek duzzanatának csökkentése és a hematoma kialakulásának lassítása érdekében az ajak sérült területére hideg tömörítés. A jégtömörítéseket nem lehet a bőrön tartani 15 percnél hosszabb ideig, különben a szövetek fagyás léphet fel. Szünetet kell tartani a tömörítés között.

2. A hematóma felszívódásának felgyorsítása az ajakra, főzeteket. Gél formájában, por formájában is kapható.

3. Ha az ajkán lévő hematoma a lágyrészek mechanikai károsodásának eredménye, használhatja feloldani Goulard. Ólomvízből készülnek. Megvásárolható a gyógyszertárban.

4. Hatékony a hematomák leküzdésére fizikoterápia. Távolítsuk el a duzzanat, és a legrövidebb idő alatt megszabadulni a zúzódások az ajak használhatja solljuks, paraffin kezelés, diatermia, és az UV sugárzás.

5. Ha a hematómát zsugorodás kísérte, akkor kezelése sebészeti beavatkozásra indult. A műveletet akkor is alkalmazni kell, ha a hematóma meszesedéséhez szükséges.

6. A nagy, gyakorlatilag nem felszívódó hematómákat a defekt. A lyukasztás után az antibiotikum oldatát a sérült szövetbe injektáljuk.

7. Folytatni tudsz egy hematómát az ajkán népi gyógymódok segítségével. Az egyik ilyen eszköz a káposzta levele. Az ajakra a hematómára több órán át alkalmazzák. Javítás káposzta levél a sérült helyszínen ragasztós vakolatot használnak.

8. A hematoma megszabadulása a következő módon lehetséges: méz és aloe keveréke. Mielőtt a mézet aloe-val összekeveredik, azt egy faggyúszerű állapotba kell zúzni.

További információ az oszlopról: