Az arc ödémája terhes nőknél

A terhes nők duzzanata gyakran fordul elő. Néhány esetben ez egyszerűen fiziológiai jelenség, míg mások veszélyes folyamatokat jelezhetnek a szervezetben. Először meg kell kitalálnod, hogy ők.

Az arc duzzanata terhes nőkön

Ne aggódjon, ha a nő reggel felduzzadarc és szemhéjak. Ez nagyon gyakori a terhesség alatt, mivel a felesleges folyadék felhalmozódik a bőr alá. A nap folyamán a gravitáció leggyakrabban kiküszöböli ezt a felesleges folyadékot. Azonban, ha a duzzadt szemhéjak túlzott súlygyarapodással és duzzadással járnak az egész testen, akkor orvoshoz kell fordulni.

Duzzanat a kezek és a lábak terhes nők

A szervezetnek a terhesség alatt többre van szükségefolyadékmennyiség. A terhesség hormonjai erős szomjat okoznak, és kénytelenek több vizet inni, győződjenek meg arról, hogy az összes részeg víz feltölti a magzatvizet, növeli a víztartalmat a vérben, megfelel a fejlődő gyermek szükségleteinek. A folyadék annyira szükséges a test számára, hogy gyakran elvonja a beleket, és ez székrekedést okoz. A terhesség végén a test nagy mennyiségű további folyadékot tartalmaz. Sok nő észreveszi ezt, különösen későbbiekben. Az ötödik vagy hatodik hónapban ez észrevehetővé válik, mivel a kezekben, lábakban, lábakban duzzanat jelentkezik - ez felhalmozza a felesleges folyadékot. Ha hozzáfűzi azt a tényt, hogy a méh lelassítja a vérkeringést, nem meglepő, hogy sok nő cipőt visel hagyományosabbá.

Milyen duzzanat tekinthető normának a terhes nőknél

 1. A nap különböző időpontjaiban a test különböző részei megduzzadnak. Csökken, ha egy órára felemeli lábad.
 2. A tömeg nyereség megfelel a normának.
 3. A megfelelő és kiegyensúlyozott étrend mellett.
 4. A nyomás a normál határértékeken belül marad.
 5. A vizelet-fehérje elemzését nem észlelték.

Milyen ödéma a terhes nőknél eltérést mutat a normától?

 1. Nagyon duzzadt lábak, miközben emelkednek, az ödéma nem csökken.
 2. Gyors és túlzott súlygyarapodás.
 3. Nagyon nagy nyomás.
 4. Helytelen étel.
 5. A fehérje a vizeletben.
 6. Egy nő rossz egészségi állapota.

Hogyan csökkenthető a duzzanat terhes nőknél?

 1. Ne állj hosszasan, vagy ülj le. Ne tegye lábát a lábára, mert ez megnehezíti a vérkeringést a lábadon.
 2. Emeljük fel a duzzadt lábakat, és hagyjuk ebben a helyzetben körülbelül egy órát a nap végén.
 3. Lazítson, tegye lábát valamilyen magasságra, ami javítja a lábak vérkeringését. Ebből a célból egy hintaszék alkalmas.
 4. Többet sétálni, úszni és gyakorolni a torna terhes nőknek.
 5. Jobb, ha nem aludsz a hátadon, de aludsz az oldaladon, mert ez csökkenti a méh nyomását az erekben és javítja a vér kiáramlását.
 6. Emelje fel a karját ülő helyzetben.
 7. Helyesen enni és inni legalább két liter folyadékot, különösen a hőt.

Így a terhes nők duzzanata normális lehet, de a terhesség alatt jelentheti a rendellenességeket. Ha bármilyen gyanú merül fel, az orvos mindig átveszi az ilyen nők irányítását.