Magas vérnyomás és duzzanat a terhesség alatt

A terhesség csodálatos időszak mindenki életében.nők, mert ez egy szeretett baba elvárása. De néha bizonyos negatív tényezők bonyolítják. Például sok ember szembesül azzal a ténnyel, hogy terhesség alatt magas a terhelésük. Ez nem jelenthet veszélyt, de azt is jelezheti, hogy a terhesség eltérésekkel jár.

Gesztációs hipertónia (magas vérnyomás)olyan állapot, amikor az artériás nyomás erősen emelkedik a terhesség alatt. Általában azokról az esetekről szólnak, amikor a terhesség 20. hetét követően nő a nyomás. Ha a nyomás magas és eddig, akkor leggyakrabban azt jelenti, hogy a terhesség előtt ugyanaz volt. Ebben az esetben az orvos diagnosztizálhatja a magas vérnyomást, amely nem lesz társítva a terhességgel. A nyomást 140: 90 vagy ennél nagyobb értéknek kell tekinteni.

Nagynyomás gyakran megtalálhatószinte minden tizedik nő. Legtöbbször valószínűbb, hogy a jövő anyája nagyobb súlyt kap. Ezt a testtömegindex segítségével határozhatjuk meg. A súly és a nyomás közvetlenül összefügg. Ha egy nő testtömegindexe meghaladja a 30-at, a magas vérnyomás veszélye nő.

A nagynyomású terhesség lehetséges veszélyei

Leggyakrabban a terhesség alatt a nyomás emelkediknem sok, és nem okoz problémát az anya és a gyermek. De ha a korai szakaszokban emelkedik, akkor a harmadik trimeszterben nagy valószínűséggel alakul ki a pre-eclampsia. A magas vérnyomás negatívan befolyásolja a méhlepény munkáját, és ha ez megtörténik, akkor a gyermek növekedése késik, nem kap elég oxigént és tápanyagot.

Ebben az esetben az orvos vizeletvizsgálatot ír előA fehérje jelenlétének meghatározására. Nagy nyomás, túlsúly, nagy növekedés, fehérje a vizeletben, az orvos előírja, hogy vizsgálják meg a betegség jelenlétét. Nagyon fontos, hogy a lehető leghamarabb fedezze fel, és megfelelően kezelje mind a nőt, mind a gyermeket. Ezért a nőgyógyásznak időben meg kell látogatnia a nőgyógyászát, ahol az orvos mérlegeli a nyomást.

Ha a nyomás sokkal magasabb a normálnál,a terhes nők kórházba kerülhetnek. Ebben az esetben ez jelezheti a krónikus vagy terhességi magas vérnyomás jelenlétét. Ugyanakkor a magzat számára biztonságos gyógyszereket írnak elő a nyomás csökkentésére.

A terhesség alatt a magas nyomás visszatér a normális szintrea szülés után abban az esetben, ha a terhesség előtt normális volt. Ha ez nem történik meg, az orvosok krónikus magas vérnyomást diagnosztizálnak, és olyan gyógyszereket írnak elő, amelyek segítik a vérnyomást normában tartani.