Az ödéma terhesség alatti megelőzése

Szinte minden terhes nő a pályán, hogy az időszakvárakozás gyermek kíséri duzzanat a kezek, lábak, az arc és a test egyéb részein. Statisztikák azt állítja, hogy csak 20% a nők nem szembesülnek ilyen kellemetlen ebben az időben. A rendes terhesség a szervezetben a jövő anya gyűjt körülbelül 7 liter extra folyadékot, amely eloszlik meglehetősen egyenetlenül szövetet késik mintegy 5-6 liter, és a többi - a szövetekben a test. Az elmúlt hetekben mintegy 3 liter folyadékot halmozódik formájában magzatvíz, a méhlepény és a baba testét.

A puffadás oka lehet normálisélettani folyamatok, valamint terhesség alatt ilyen komplikációk megnyilvánulása, késői toxikózis - gestosis. Annak érdekében, hogy meg lehessen határozni a folyadék felhalmozódásának okát a végtagokban, szükség van egy nőgyógyászra, aki terhesség alatt "kísérő" egy nővel.

Hogyan lehet elkerülni a végtagok puffadtságát?

Mi a teendő, ha a lábak megduzzadnak a terhesség alatt,mert a népi jogorvoslatokat óvatosan kell használni, és kívánatos, hogy teljesen elhagyják őket, és részt vegyenek a megelőzésben. A terhesség idején előforduló ödémás vizeletet csak orvos írhatja elő, mert az öngyógyítás veszélyes lehet mind a jövőben, mind a gyermeknél.

Számos tipp van, amelyek segítenek egy terhes nőnek az ödéma megjelenésével szemben:

 • kiegyensúlyozott és tápláló élelmiszer, amely gazdag fehérjékben és szénhidrátokban;
 • az alkalmazott só mennyiségének csökkenése, a legjobb esetben általában egy bizonyos ideig kizárható a táplálékból;
 • Próbáld meg elkerülni a hosszú tartózkodást egy állásban: ülve vagy állva;
 • amikor duzzadt, az orvosok nem javasolják sok séta;
 • erősen korlátozza a folyadék használata nem szabad, körülbelül 1,5 liter naponta elég lesz, de a visszaélés tele van a megjelenése további puffiness;
 • ha duzzanat zavarja a lábak területén, majd a nappali és az esti időben 15-20 perc magasságra állítja őket, és energikus masszázst készít ezen a területen;
 • amikor a nőgyógyász megállapította, hogy oka az ödémaa lábak a méh, amely a harmadik trimeszterben kezdett összeszorítani az összes belső szervek, segíthet speciális torna, vagy inkább csak egy bizonyos pozíció: térdig érő, amely legalább 2 óra a nap. Ez az idő 20 perces megközelítésekre osztható, vagy a terhes nő mérlegelésére.

Az ödéma típusai és okai

Ha a kéz és a láb megduzzad, de a vizeletben nem voltfelfedezett egy fehérjét, és a nyomás a terhes nő a normális tartományban, akkor valószínűleg az okok rejlenek lassulását vérkeringés a végtagokban. Általában ez történik a terhesség második felében, körülbelül 30 hétig. Amikor egy nő nem tudja ellenőrizni a diéta és fogyasztanak nagy mennyiségű sót, majd a folyadékot az a következménye, nyilvánvaló - gyengén vagy erősen kifejezett duzzanat, ami után eltűnnek az éjszakai pihenés, de a nap folyamán jött vissza. Nem minősül veszélyes állapot, de még mindig szállít némi kényelmetlenséget terhes, ezért szükség van bizonyos műveleteket a helyes táplálkozás és egyéb megelőző intézkedések.

A puffadásnak négy szakasza van:

 1. folyadék halmozódik fel a cella tartományában;
 2. a lába és az alsó hasa a cövekhez kapcsolódik;
 3. a test korábbi részeihez hozzáadódik a kezek puffadása;
 4. szinte az egész test megduzzad.

Vannak olyan rejtett duzzanat is, ami nem lehetészre venni egy terhes nő megjelenését. Az orvos gyanakodhat, amikor egy nő súlyos emelkedést mutat a testsúlygyarapodásban, míg a szokásos étrend nem változott sokat.

Különösen gyakran a láb duzzanata aggódik a terhes nők,akik szív- és érrendszeri betegségekben, vesebetegségekben vagy a hasnyálmirigyben szenvednek. Ebben az esetben egy nő állapotát szakorvosnak kell felügyelnie.

Amikor ez a probléma a következők miatt következik begestosis, a folyadék először felhalmozódik a lábak területén, fokozatosan felfelé emelkedik az arc felé. Néha a késői toxikózis első megnyilvánulása a heti 350 grammnál nagyobb súlygyarapodás. Amikor a duzzanat elkezdett megnyilvánulni a test egészében, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a terhes nők cseppje. Ha ez hozzáadódik a fehérjéhez a vizeletben és a magas vérnyomásban, akkor ennek a betegségnek a kezelése helyhez kötött környezetben történik. Nem súlyos esetekben a nő egyszerűen felírhat több gyógyszert és elküldheti otthonát, de a szokásosnál sokkal gyakrabban kell megfigyelni az orvost.