Fokozott nyomás és duzzanat a terhesség alatt

A terhesség az az idő, amikor a testbensok változás van: fiziológiás és hormonális. Az egészség állapotának figyelemmel kísérése érdekében a jövőbeli anyák részt vesznek egy női konzultációban, ahol rendszeresen mérik a vérnyomást. Normális esetben a jövőbeli anyáknak csökkenhet a vérnyomásuk. De néha elhúzódik, és a nőgyógyász további tanulmányokat jelöl ki a lehetséges patológiák azonosítására. Ezért sok nő aggodalomra ad okot, miért nő a terhes nőknél a nyomás. És a legsürgetőbb kérdés: hogyan lehet csökkenteni a terhes nők nyomását a magzat károsítása nélkül?

Általában két mutató van a vérbennyomás - szisztolés (felső) és dystolikus (alacsonyabb). A terhes nőkben a nyomás normája 110/70 és 120/80 között van. A megnövekedett nyomás, vagyis a magas vérnyomás a várandós anyáknál a 140/90 feleslege.

A terhes nőknél a megnövekedett nyomás okai

Gyakran a nő nyomása ok nélkül ugrik. Általában ez azért történik, mert az úgynevezett "fehér kabátok", valamint a stressz, a fáradtság vagy a fizikai törzs miatt. Ezért a rosszul diagnosztizált diagnózis kizárása érdekében a nyomást ugyanazon az eszközön kell mérni, és nem kevesebbet, mint három héten át tartó látogatás során. Azonban, ha az artériás hipertónia megerősítést nyer, akkor előfordulási okai lehetnek:

  • hipertóniás betegség. amely krónikus betegség. A nyomás folyamatosan növekszik, és a terhesség előtt röviddel;
  • preeclampsia - a jogsértéssel járó terhesség patológiájaa kapillárisok és a belső szervek funkciói. Ez megjelenik a fehérje megjelenésében a vizeletben, az ödéma és a megnövekedett nyomás. A gesztózis veszélyt jelenthet az anya és a magzat egészségére nézve;
  • egyidejű betegségek (vesebetegség, mellékvese-daganat, pajzsmirigy, cukorbetegség, hormonális rendellenességek) terhesség alatt fokozott nyomást gyakorolnak. A hipertónia ebben az esetben tünet.
Mi a veszélyes magas vérnyomás a terhesség alatt?

Arteriális hipertónia egy jövőbeli anyábanaz erek görcséhez vezetnek. Ez vonatkozik a méh és a placenta hajaira. Emiatt az oxigén és a tápanyagok szállítása a magzatba megszakad. A gyermek hypoxia szenved, a fejlődés és a növekedés lelassul. Következésképpen a gyermek neurológiai rendellenességekkel, veleszületett patológiákkal járhat.

Ezenkívül a terhes nőknél a fokozott nyomás néha placentán áttörő és méhvérzést okoz, ami veszélyezteti a nőt és a gyermeket.

A preeklampsziát is diagnosztizálják, ha vanmagas vérnyomás a terhes nőknél. Az ödéma, a súlygyarapodás, a fehérje a vizeletben, a "legyek" a szem előtt is jelzik ezt a feltételt. A pre-eclampsia a krónikus magas vérnyomással rendelkező várandós anyák körülbelül 20% -át érinti. Kezelés nélkül ez a betegség átkerülhet az eklampsziaba, melyet görcsök és kóma jellemez.

A terhes nőknél alacsonyabb nyomás?

Ha egy asszony helyzetben vanaz artériás magas vérnyomás orvosok olyan étrendet javasolnak, amely az édes, zsíros és sós ételek elutasítását igényli. A táplálkozás csak enyhe emelkedéssel elegendő. Mielőtt csökkentené a terhes nők nyomását, További kutatásokra van szükséga lehetséges egyidejű betegségek diagnózisát. A terhes nőknél a magas vérnyomás csökkentésére olyan gyógyszereket választanak ki, amelyeknek nincs káros hatása a magzatra. Ezek közé tartozik a Dopegit, Papazol, Nifedipin, Metoprolol, Egilok. Ha nincs javulás, a kórházi kezelés szükséges a nyomás, a fehérje a vizeletben és az általános állapotban.

Magas vérnyomás és terhesség - szépgyakori műholdak. De mindenképpen ne kockáztasd az egészségedet és a baba egészségét. Ügyeljen arra, hogy jelentkezzen be szakemberrel, és kövesse az összes hozzájuk rendelt ajánlatot.