Amikor a duzzanat terhesség alatt kezdődik

Miért olyan gyakran tűnnek ilyen kellemetlennek? a terhesség duzzanata? Mi a teendő. megszabadulni tőlük? Ez a terhesség alatt fennálló állapot nem ritka. Ezért ma megpróbáljuk megvitatni ezeket a kérdéseket. Az ödéma alatt felesleges folyadéknak tekinthető, amely bizonyos rendellenességek következtében felhalmozódik a szövetekben.

A terhesség alatt a legtöbb nő gyakrantalálják magukat nőtt végtagduzzanat a terhesség utolsó harmadában és elkezd aggódni, nem viseli a veszélye, hogy ez az állapot a gyermek életét, és a további terhesség alatt. A fő okai annak, hogy a terhesség alatt duzzanat merül fel. a szív- és érrendszeri betegségek, a máj, a vesék, a hormonális rendellenességek, a terhes női folyadék túlzott bevitele.

Ezenkívül a sós ételek,a magas vérnyomás, az elhízás továbbá terhes túlzott puffadásnak van kitéve. Leggyakrabban a csecsemő megjelenését váró nőknél a lábak, különösen a lábak és a kopoltyúk fokozott duzzanata van. Ezt az állapotot a hasüreg fő edényeinek a méh súlya alatt történő kompressziója okozza, és fiziológiás. Ebben az esetben a túlzott duzzanat enyhítése érdekében hasznos lehet a térd-könyöklő póz, vagy egyszerűen feküdjön le, a lábát a párnára helyezze, ezáltal javítva a vérkeringést.

De nem minden duzzanat ártalmatlan, ahogyan úgy tűnikelső pillantásra. Ha a puffadást az erő, a szédülés, a magas vérnyomás, valamint a vizelet fehérje csökkenése kísérte, akkor várandós nő esetén sürgősségi orvosi ellátás szükséges. Hasonló a szülészettörténetben a terhes nők kezelése.

Meg kell jegyezni, hogy a gestosis gyanúja lehet, amint létezik duzzanat a terhesség alatt. Mi a teendő abban az esetben? A legtöbb esetben a gyógyszeres kezelés nem kerülhető el. A kezelőorvos a súlyosság mértékétől függően szigorúan egyedileg határozza meg. Ügyeljen arra, hogy nézze meg, mennyi vizet fogyaszt, és milyen gyakran vizelkedés történik. Ilyen állapotban legfeljebb 1-1,5 liter folyadékot szabad naponta fogyasztani. A gestosisnak kitett terhes nők étrendjét minimálisan telített sós ételekkel kell szedni, mivel a só, mint ismert, a szövetben lévő víz visszatartása tulajdonában van. A napi só mennyisége nem lehet 6-8 gramm felett. A hagyományos orvoslásnak is megvannak a maga receptjei a terhes nők ödéma kezelésére.

Alapvetően ezek a teák elősegítika vér hígítása és a vesék vizelési funkciójának javítása. Javasoljuk, hogy a teáskantyákat a medve, a citromfű, az áfonya leveséből vegye be. Egyes duzzanatos nők inkább kevesebbet mozognak, és ezáltal súlyosbítják a helyzetet. Még a lassú, jó időjárású séták stimulálják az izomtevékenységet és az érrendszer működését. Jó hatása lesz a különböző gyakorlatok, torna, valamint aqua aerobik terhes nők számára.

Most már tudod, miért a terhesség duzzadása, mit kell tenni és hogyan lehet megakadályozni ezt a jelenséget. A terhesség alatt az egészségére figyelmes hozzáállás garantálja, hogy a baba egészséges és erős lesz.